9-9 után robbantott a Fradi, és állva hagyta elfáradó német ellenfelét.

Először tudott a teljes keretéből válogatni Varga Zsolt ebben a naptéri évben, mindezt április 20-án tehette meg az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője 2021-ben. Talán ezért is alakult döcögősen a címvédő Ferencváros támadójátéka, de mivel ott a klasszisok úgyis találnak módot a gólszerzésre, a védekezés összerakása lehetett a fontosabb, amit az első félidőben kevés panasz érhetett.
Pohl Zoltán és Német Toni volt a két kimaradó a Hannoverrel vívott partin, Vogel Soma pedig végigvédte a meccset – jól, 50%-os hatékonysággal. 0-1-nél és 1-2-nél még a németeknél volt az előny, de utána már egyszer sem tudott vezetni az a csapat, amelyet decemberben 19-6-ra győztek le Vigvári Vendelék.
Vízilabda
Az idei FTC felveszi a versenyt a tavalyi Fradival a csapat két új, Eb-ezüstérmes játékosa szerint
09/10/2022 - 08:54
Ettől most elég messze voltak, sőt, 8-5-ről még fel is tudtak kapaszkodni Darko Brguljanék, de 9-9 után, a záró felvonásban megrázta magát a Fradi, és a második 4-0-s sorozatukkal eldöntötték a meccset a zöld-fehérek.
Jó volt látni Zalánki Gergő és Vámos Márton ismét egyre jobban működő játékkapcsolatát, kettejük védőmunkáját - már az első negyedben négy blokknál járt az FTC -, utóbbi két szép gólját, Vogel Soma fentebb már méltatott védéseit, és az egész szezon egyik, ha nem a legjobb ferencvárosi pólósa, Nicolas Constantin-Bicari ismét masszív és eredményes - duplázott is a kanadai - centerjátékát.
És akinek a legjobban lehetett örülni, az Varga Dénes volt. A Ferencváros csapatkapitánya január 16-án még játszott a Vasas ellen, aztán három hónapig semmit, mert heteken át pozitív koronavírus-tesztet produkált, miközben nem voltak már tünetei. Április 14-én az UVSE ellen tért vissza, három napra rá játszott a Honvéddal vívott mérkőzésen, a nemzetközi vérkeringésbe pedig most kapcsolódott be újra.
De még hogy!
Eleve, a mezőnyjátékosok közül Zalánki után a második legtöbb időt töltötte a vízben (25:38), láthatóan élvezte a játékot, dobott hat gólt - a harmadik negyedben mindhárom hazai találat az ő nevéhez fűződött -, amiből legalább három lövést a csak rá jellemző stílusban és sebességgel, ütemtelenül eresztett el. A hatodik dugójánál már mi is tényleg csak nevetni tudtunk a zsenialitásán, és hogy Moritz Schenkel kapusnak mennyire nem volt lövése sem, hogy mi történt ezen alkalmakkor.
Folytatás szerdán 19 órától a márciusban egyszer már bravúrral legyőzött, nagyon erős Barceloneta ellen.

Fountoulis ezúttal egy gólt szerzett

Fotó: Other Agency

Az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt nyilatkozata az M4 Sportnak:
"Ezeken a mérkőzéseken kell tulajdonképpen kialakulnia újra annak a csapatjátéknak, amit szeretnék látni a vízben. Azt vártam, hogy ilyen mérkőzés lesz, gondoltam, hogy a meccs második felében fogjuk tudni jobban áttörni a Hannover játékát. Ehhez képest a harmadik negyed lett az, amelyik kevésbé sikerült jól, és a negyedikben fordítottuk meg újra a mérkőzést, és értük el ezt a végeredményt."
Varga Dénes nyilatkozata az M4 Sportnak:
"Tényleg élveztem a játékot, de ehhez kellett a Hannover is, hiszen hagytak nekem teret, hogy bizonyítsam, van némi labdaérzékem. Egy-egy egyéni párharcot elvesztettünk, amelyet egy nehezebb ellenféllel szemben egy fokozattal nehezebb ledolgozni. Bízom benne, hogy ezeket holnapra magunkban elrendezzük, és megoldjuk."
Vámos Márton nyilatkozata az M4 Sportnak:
"Eléggé beleestünk ebbe a mérkőzésbe, kicsit olyan volt, hogy itt ez a Hannover, és akkor majd lesz valami. A negyedik negyed elején még 9-9 volt az állás, onnan sikerült egyet robbantani. Ezt emelném ki pozitívumként, eddig is az volt a jellemző, hogy iksz körüli eredménynél a vége felé tudtunk robbantani. Most már közelítünk az ideális állapothoz, mindenki játszhat, és majdnem mindenki makkegészségesen. A cél a finomhangolás ezen a három mérkőzésen, teher nélkül is tudunk játszani, mivel biztos résztvevői vagyunk a Final Eightnek. Elsősorban most a bajnokság, illetve az azon belül elfoglalt pozíciónk megőrzése, illetve továbberősítése a célunk, hogy minél kedvezőbb helyről várjuk a végjátékot. A Barceloneta ellen teljes erőbedobással próbálunk majd játszani, az egy olyan jó erőket képviselő csapat, mint a Recco, úgyhogy ellenük lehet tesztelni dolgokat. Természetesen megpróbálunk nyerni, ahogy az sikerült az előző, még foghíjas buborékban."
Férfi vízilabda Bajnokok Ligája,
B-csoport, 8. forduló, Budapest, Duna Aréna
FTC-Telekom Waterpolo - Waspo Hannover 13-9 (4-3, 2-1, 3-4, 3-1)
az FTC gólszerzői: Varga D. 6, Constantin-Bicari 2, Vámos 2, Jakšić 1, Sedlmayer 1, Fountoulis 1
(Fotók: MTI/Kovács Tamás)
Vízilabda
Az FTC címvédésére óriási a sansz, az OSC és a Vasas nagyot csatázhat a bajnoki döntőért
08/10/2022 - 07:48
Vízilabda
A már BL-győztes Zalánki Gergő a Reccóban mutatott játékszintjének megtartásán dolgozik
22/08/2022 - 16:13