Bujka Barbara Európa-bajnok vízilabdázó bejelentette, hogy befejezte profi pályafutását, és visszaköltözött Németországba.


"Sajnos a koronavírus-járvány miatt vissza kellett költöznöm, de szívesen jöttem. Amikor Olaszországban a szezon közepén lezárták a bajnokságot, a klubok úgy döntöttek, hogy a légiósok menjenek haza" - nyilatkozta az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában a 34 éves center.
A játékos édesapja, Bujka Gábor 1989-től Németországban vízilabdázott, ezért gyerekkorában ő is ott kezdte a sportágat, majd 2004 után megfordult a Dunaújváros, a Szentes, a Szeged és a Ferencváros csapatánál, illetve Olaszországban, Hollandiában és Görögországban is. Legutóbb, tavaly nyár óta a Rapallo PN együttesét erősítette.
Tokyo 2020
Holiday-feelingben kezdték el női pólósaink az olimpiai felkészülést
20 ÓRA
Bujka elmesélte, hogy a visszatérése után Németországban edzőként kezdett dolgozni a Düsseldorfer SC-nél, és a toborzásból is kiveszi a részét: olyan játékosokat keres, akik a munka, vagy a tanulás mellett szívesen vízilabdáznának. Ezen kívül egy úszóklubban a társadalmi felelősségvállalásért és a nemzetközi kapcsolattartásért felelős, de a játékkal sem hagyott fel, a Bayer Uerdingent erősíti.
"Remélem, itt is eredményesek leszünk a csapatommal, persze, nem olyan profi szinten, mint Magyarországon. Úgy gondolom, szép karrierem volt, de azt Olaszországban a járvány miatt lezártam. Amit most csinálok, az már csak egy személyes ráadás. Azért játszom, mert szeretem a sportot, és szívesen csinálom" - nyilatkozta.

Bujka-Barbara-2016-min.jpg

Fotó: Eurosport

A center előbb német színekben pólózott, majd 2006-ban bemutatkozhatott a magyar válogatottban, amellyel három bronz után a 2016-os Európa-bajnokságon aranyérmes lett. A 2013-as világbajnokságon ugyancsak a harmadik helyen végzett a csapattal. A Magyar Ezüst Érdemkeresztet 2012-ben kapta meg, abban az esztendőben az év legjobb magyar vízilabdázójának választották, egy évvel később pedig harmadik lett a nemzetközi szövetség szavazásán.
A válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Bíró Attila a 2017-es világbajnokság óta nem számított rá. Bujka elismerte, emiatt van benne "tüske", de úgy gondolja, ebben a helyzetben ez teljesen normális, és fel kell tudnia dolgozni.
"A szövetség és a kapitány, illetve köztem valami megváltozott. A Ferencvárossal többen is bizonyítottuk, hogy a játéktudásunk alapján a válogatottban lenne a helyünk, de a szövetségi kapitánynak más tervei voltak. Hogy eredményes lesz-e, vagy sem, az akkor derül ki, amikor eldől, hogy kijut-e a csapat az olimpiára, vagy sem" - fogalmazott.
A játékos hozzátette, nem zárkózik el semmi elől, de a hazatérése jelenleg nem reális.
MTI
Vízilabda
A vízilabda istene a Szolnokkal volt, Nagy Viktor képében is
08/05/2021 18:29
Vízilabda
42 év (!) után távozik a Barcelonetától a világ egyik legjobb pólóedzője
07/05/2021 19:13