Haladunk a színmagyar döntő felé a második számú nemzetközi kupasorozatban.

Az OSC novemberben a Bajnokok Ligája hazai selejtezőkörében is találkozott már a Vouliagmenivel, akkor 11-7-re nyert Varga Dániel együttese. Ezúttal 10-7-re diadalmaskodtak az újbudaiak, de lehetett volna megint ugyanaz az eredmény, mint szűk öt hónapja, vagy akár még ennél is nagyobb lehetett volna a különbség.
A nagyon jó szezont produkáló XI. kerületiek vezetőedzője, Varga Dániel már napokkal a Szolnokkal vívott hétközi rangadó előtt hangsúlyozta, hogy a Dózsa és a görögök elleni partin is az aktuális rivális az esélyesebb. A Tisza-partiak esetében ez tényleg így volt, ehhez képest játszott egy parádés 15-15-ös döntetlen a két magyar csapat. A Vouliagmenivel szemben viszont úgy alakult a parti, hogy akár már a párharc budapesti felvonásán eldőlhetett volna a továbbjutás.
Vízilabda
Nem tartják sportolóbarátnak a fukuokai vb elhalasztását az olimpiai bronzérmes magyar pólósok
3 ÓRÁJA
A félidőben ugyanis 7-2 állt az eredményjelzőn. Nagyszerűen védekeztek a hazaiak, az emberhátrányos védekezésük is nagyon hatékony volt, Mylonakisék csak a hetedik fórjukat tudták kihasználni, már a harmadik negyedben. Lévai Márton is remekelt a kapuban, minden klappolt. A második 16 perc viszont a görögöké volt, több emberelőnyt is kihagytak Erdélyi Balázsék - korábban még kettős fórt is -, elkezdtek kapkodni, az egyéni hibáktól összezavarodott a magyar csapat, és ahelyett, hogy lesimázták volna a meccset, vagy legalább is jó nagy különbséget tettek volna közé, Afroudakisék háromra csökkentették hátrányukat.
Baj nincs, ez az előny elég lehet, és amíg a görögökben nem nagyon látunk annál többet, mint amennyit szombaton mutattak, az OSC-ben a hibák kijavítása után marad még tartalék. Lőtt gólok számában is. Utóbbiakban a Szolnok nem aprózta el, a Dózsa fölényes, 20-12-es győzelmet aratott a Crvena zvezda vendégeként a másik elődöntő első felvonásán. A Tisza-partiak remekeltek támadásban, a második és harmadik negyedben is hat-hat gólt lőttek. A jövő szombati visszavágók után remélhetőleg már nem csak azt írhatjuk le, hogy érik az OSC-Szolnok döntő, hanem azt, hogy következik az OSC-Szolnok döntő.
Az OSC egyik legjobbját, a remekül védő Lévai Mártont kértük értékelésre:
"Alapvetően a védekezésünk jó volt, sok volt a fór-hátrány. A félidő után ők jobban értékesítették az emberelőnyeiket, mi meg kevésbé. 7-2-ről feljöttek, de ha mi belövünk pár helyzetet, akkor meg tudtuk volna törni ezt a lendületet. A mi emberelőnyünkből kontráztak, és akkor kaptunk visszaúszásból, vagy rendezetlen védelemből hátrányt, és ezeket tudták gólra váltani. Mindenki éles volt, rápörögtünk erre a meccsre, ami látszott is, hiszen nagyon bekezdtünk. Ennek tudható be a jó hátrányvédekezés is. A háromgólos előnyünk miatt rá vagyunk kényszerítve, hogy elejétől a végéig nyomjuk majd az iramot, de ez a különbség segíteni fog minket a döntőbe jutásban idegenben is."

Csacsovszky Erik hetek óta remek formában pólózik

Fotó: facebook

Az OSC vezetőedzője, Varga Dániel véleményét is megkérdeztük:
"Objektíven nézve a hibákat, el lehetne kezdeni sorolni. De én azt érzem, hogy ha lehet és kell is változtatni taktikailag a visszavágóra mondjuk fórban, egy kicsit másképp mozogni zónában, de nekem most igazából az lenne a legfontosabb, hogy érzelmileg megérjünk arra, hogy jól kezeljük a krízist. "Krízis" az, hogy ha váratlanul kapunk két gólt, de hát miért ne kaphatnánk egy jó csapattól két gólt? Az egyéni rossz érzések nem generálhatnak csapat rossz érzést, hanem minimum semlegesen, de inkább pozitívan kellene ezekből a dolgokból kijönni. Olyan szempontból a háromgólos különbség talán jobb is, mint a hat, mert látjuk, hogy pár perc zavar miatt hamar el tud olvadni az előny. Nincsen semmi gond, jó eredményt értünk el, és jobb csapat benyomását is keltettük bennem, mint az ellenfél. Megnyugtatni azért senkit nem szeretnék, nem jó, ha feszültség nélkül utazunk a visszavágóra, mert támadnunk kell. A négy negyed nagyon sok ahhoz, hogy a három gólon üljünk, ami igazából csak kettő, mert háromgólos görög siker esetén ötméteresek jönnének. A kettő az már a majré, jobb lenne iksz körüli, vagy annál jobb eredményt elérni."
Férfi vízilabda Eurokupa elődöntő, 1. mérkőzés
OSC-Újbuda - CN Vouliagmeni (görög) 10-7 (4-2, 3-0, 2-3, 1-2)
Gólszerzők: Erdélyi 2, Csacsovszky 2, Hárai 1, Manhercz 1, Bundschuh 1, Salamon 1, Burián 1, Tóth M. 1, ill. Gouvis 2, C. Afroudakis 1, Mylonakis 1, Troulos 1, Chalyvopoulous 1, Lozina 1
Crvena zvezda (szerb)–Szolnoki Dózsa 12-20 (1-4, 5-6, 2-6, 4-4)
(Fotók: Madar Dávid/OSC)
Vízilabda
Szivós Márton piros lapot kapott egy nyelvészeti szemináriumra való mondatért a Honvéd meccse után
TEGNAP 16:05
Vízilabda
29 gólt és négy cserés kiállítást hozott az UVSE-Dunaújváros szuperrangadó
20/01/2022 10:57