Maguk miatt volt fontos ez a siker a Vasas csékája szerint.

Bár a Vasas veretlen volt a férfi vízilabda OB I péntekig eltelt három fordulójában, és bejutott a Magyar Kupában, az Eurokupából való meglepetésszerű és kínos búcsú a nyolc között edzőváltást eredményezett a szakosztálynál. A menesztett Vad Lajos helyét a kapusedző Mátéfalvy Csaba vette át ideiglenes jelleggel, a véglegesített utód kinevezéséig.
Pénteken jött szembe az eddigi legkeményebb rivális a BVSC személyében, amely csapat az előző idényben kiszorította a Vasas legjobb négyből a bajnokságban. A rangadón viszont az angyalföldiek voltak a jobbak, akik 1-2-ről fordítva már nem engedték ki a kezükből a vezetést, és komoly hullámvölgyből kijőve 10-7-re legyőzték ellenfelüket.
Vízilabda
Döntetlennel zárta a magyar női vízilabda-válogatott a Szardínia Kupát
18 ÓRÁJA
A meccset követő sajtótájékoztatón Mátéfalvy Csaba már az első mondatában Vad Lajosnak ajánlotta ezt a győzelmet, "hiszen azért mégiscsak az ő csapata, és másfél évet dolgoztunk ezzel a csapattal, büszke lett volna a fiúkra" – mondta. Majd a srácai mentális erejét emelte ki, szerinte a hozzáállás volt a siker kulcsa.
A sajttáj után a Vasas csapatkapitányával, a BVSC ellen valódi vezérként játszó, triplázó Bátori Bencével ültünk le beszélgetni.
Talán nem túlzás azt mondani, hogy úgy kellett a Vasasnak ez a győzelem a BVSC ellen, mint egy falat kenyér. Először arról érdeklődtünk Bátorinál, hogy egyetért-e ezzel.
"Pont ezt mondtam én is a meccs után. Nem akarom túlmisztifikálni ezt a dolgot, de ez nekünk most tényleg fontos volt. Minden miatt. Érezhető volt a feszültség a csapatban, nagyon kellett most ez a győzelem, ahogy azt a sajtótájékoztatón is elmondtam. Az, hogy milyen hatása lesz, meglátjuk később. Azért is kellett, hogy lássuk, jó, amit csinálunk, jó, amit elkezdtünk.
Amióta Lajos elment, azóta is hatalmas munkát raktunk bele, nagyon mélyről jöttünk föl. Örülök, hogy így alakult ez a meccs. Annál is inkább, mert a BVSC személyében nem egy könnyű, hanem egy nagyon is jó csapatot vertünk meg, amely továbbment az Eurokupában. Büszke vagyok a csapatra."

Bátori is tudja, hogy reklamációt csak blokk ellenében fogadnak el - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website

Vajon mi ment most jobban a Vasas pólósainak, ami eddig nem működött, hogy pont az eddigi legerősebb ellenfelüket tudták legyőzni úgy, hogy szinte végig vezettek?
"Messze nem játszottunk tökéletesen, sőt, rengeteg hiba volt. Az biztos, hogy az eddigi meccseinken mindig akadt valami, ami nem a mi javunkra fordította a mérkőzést. Most viszont volt valami, ami igen. A BVSC is említette, hogy nem tudtak visszajönni mínusz egyre, és a végén ki is nyílt, nem is maradt kérdés. A csapattal beszélgettünk előzetesen, nem zártuk ki, hogy esetleg nyerünk két-három góllal, mert tudjuk, hogy mire vagyunk képesek. Csak azt is tudtuk, hogy ez eddig nem jött ki a csapatból. Most se jött ki 100%-osan, de azért valamit mutattunk, végre."
Általános tendenciának mondható, hogy bármilyen sportágról is legyen szó, egy edzőváltás ad egy lökést a csapatnak, és a soron a következő mérkőzés jól szokott sikerülni. A Vasasnál viszont elvileg nem végleges utód van egyelőre, hanem Mátéfalvy Csaba személyében megbízott tréner, aki viszont hosszú ideje dolgozik a Vasas OB I-es csapatánál. Mennyiben érezték a játékosok a tőle érkező pozitív impulzusokat?

Bátori lövés előtt - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website

"Ismerem Csabit pici gyerekkorom óta, ahogy az uszodában mindenki. Mindig egy sokk valamilyen szinten egy csapat életében az edzőváltás. Tényleg tudjuk hivatalosan is, hogy ez egy átmeneti időszak, de nagyon örülök, hogy a csapat így reagált erre. Csabi nagyon profin állt bele a munkába és nagyon komolyan a kezébe vette a gyeplőt. Mindenki tisztában volt a helyzet fontosságával, és hogy ezúttal nyernünk kell, ezt láttuk most. Nyernünk kellett saját magunk miatt is."
Bátori Bence a Vasas csapatkapitánya, így az elmúlt 10 napban pluszfeladatai is akadhattak akár a vízben, akár a parton ebben a helyzetben.
"A parton mindenféleképpen, ez jár ezzel a poszttal. De azért nem kell túlgondolni ezt a szerepet. Erről a helyzetről beszélnünk kellett a csapatban egymás között, mindenki elmondhatta, hogy mit gondol. Mi ezt megtettük, beszéltünk róla, az is jól sikerült. Örülök, hogy a vízben is sikerült húzóembernek lennem, úgy érzem, hogy felfelé ívelő pályán vagyok, egyénileg is sokat dolgozom ezért. Ez a célom a jövőben is."

Bátori Bence, a híd - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website

Most, hogy a Vasas pólósai kezdik saját hajuknál fogva kihúzni magukat a mocsárból - bár ez Bátorinál kicsit máshogy van, hiszen kopasz -, mennyiben áll az, hogy az Eurokupa-kieséssel minden fókuszt a Magyar Kupára és a magyar bajnokságra fordíthatnak, és talán az eddigieknél is nagyobb motivációval?
"Innentől tényleg minden fókusz a bajnokságra és a Magyar Kupára irányul, de ha megnézzük az Eurokupát, ha egy csapat eljut a negyeddöntőktől a fináléig, az összesen még hat meccs. Ez márciusig leosztva azért nem olyan sok. A Bajnokok Ligája egészen más terhelés, az nagyon kemény, volt benne részem. Nagyon sajnálom, hogy kiestünk az Eurokupából, de ami volt, elmúlt.
A Magyar Kupában bent vagyunk a legjobb négyben, a bajnokságban van egy Honvéd elleni döntetlenünk, de ott még nem kaptunk ki. A BVSC-vel vívott meccs nem csak magunk miatt volt fontos, hanem mert mi ugyan botlottunk a Honvéd ellen, a BVSC viszont az első fordulóban kikapott Szentesen, így nekünk különösen fontos ez a győzelem a négybe jutás szempontjából. Bár ennél is magasabbra törő terveink vannak, erről viszont október vége felé még korai beszélni."

Bátori Bence a Vasas-BVSC meccs sajtótájékoztatóján - Fotó: Vasas Attila/Vasas

Fotó: From Official Website


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Női pólóválogatottunk kiütötte az olaszokat a Szardínia Kupán
TEGNAP 19:56
Vízilabda
Sima győzelemmel kezdett a Szardínia Kupán a magyar női vízilabda-válogatott
03/08/2022 17:26