Vasárnap a női torna utolsó csoportfordulójára került sor a Margitszigeten zajló vízilabda Európa-bajnokságon. A játéknap előtt a magyar válogatott a második helyen állt a csoportjában, a legfontosabb kérdés pedig már délután eldőlt: Hollandia 9-7-re verte a mieink által is legyőzött Görögországot, így három győzelemmel megnyerte az A-csoportot. A magyaroknak így egy kis különbségű vereség is belefért volna az eddig nyeretlen britek ellen.
Kicsit beragadt a találkozó elején a magyar csapat, a 2. percben Temple-Craik teljesen üresen kapott labdát középen, három méterre a kaputól, nem is hibázott. A görögök elleni pénteki mérkőzéshez hasonlóan Keszthelyi szerezte a magyar csapat első két gólját, amivel 2-1-re már a mieink vezettek. Ezután a játékvezetők egymás után két kiállítást is ítéltek a magyar csapat ellen, a második 20 másodperc során Clayton kiegyenlített. A negyed vége azonban egyértelműen a hazai csapaté lett, Keszthelyi harmadik gólja után Csabai megúszásból, Bujka pedig centerből talált be, 8 perc után 5-2 volt az állás.
A második játékrész elején Temple-Craik hozta közelebb a briteket, Keszthelyi ejtése és Tóth centergólja után azonban 7-3 volt az állás, Merész András pedig kapust cserélt, először kapott lehetőséget az Eb-n Gangl Edina. A 8-3-mas félidei eredményt Keszthelyi Rita alakította ki, akinek ez már az ötödik gólja volt, a torna egyik legjobb félidejét produkálta.
Tokyo 2020
A hollandokat nagy meccsen legyőzve elődöntős Tokióban a magyar női vízilabda-válogatott
EGY NAPJA
A második félidő elején először sikerült elhozni a labdát a ráúszásnál, percenként egy gólt szerzett a magyar csapat, Antal, Bujka, Tóth és Szücs találataival már 12-3 volt az állás. A negyed végén Gibson-Byrne góljára Bujka válaszolt megúszásból, így 13-4-gyel kezdhették meg a csapatok az utolsó negyedet.
A záró játékrészben megint Gibson-Byrne hozta közelebb a briteket, erre Bujka negyedik góljával válaszolt. A végén Kisteleki Hanna is feliratkozott a góllövők közé, majd Keszthelyi hatodik gólja állította be a 16-5-ös végeredményt.

Keszthelyi hat góllal vezette a csapatot támadásban

Fotó: Eurosport

Győzelmével a magyar válogatott a második helyen végzett a csoportjában a 100%-os Hollandia mögött. A másik csoportban Oroszország hasonlóan könnyű mérkőzésen, 18-6-ra verte Franciaországot, Spanyolország pedig 12-8-ra győzött Olaszország ellen. Ezzel körbeverés történt a B-csoportban, a gólkülönbségeknek köszönhetően a spanyolok jutottak egyből az elődöntőbe, Olaszország és Oroszország pedig negyeddöntőt játszhat.
A női torna kedden folytatódik, 16:30-tól Magyarország - Oroszország, 18:00-tól pedig Olaszország - Görögország a negyeddöntők párosítása. Az első mérkőzés győztese csütörtökön 16:30-tól játszhat Spanyolországgal, míg a második negyeddöntőből továbbjutó csapat ellenfele Hollandia lesz.
Tokyo 2020
Óriási győzelem után éremért játszhat Tokióban a magyar női pólócsapat!
EGY NAPJA
Tokyo 2020
28 évesen írt történelmet az olimpia egyetlen női vízilabdás szövetségi kapitánya
TEGNAP 15:52