Innentől kezdve tíz rangadó vár az FTC-re december közepéig.

Az FTC-Telekom Waterpolo a nemzetközi kupákban érdekelt többi magyar csapathoz - főleg az OSC-hez – hasonlóan nagyon kemény sorozatban van az ősszel. Varga Zsolt együttese 11 hét alatt 20 meccset játszik. Ennek a szériának még csak az eleje-közepe körül járnak Varga Dénesék.
Az egy dolog, hogy ilyen sok partijuk van, de a keddi, Radnički Kragujevác elleni, idegenben sorra kerülő Bajnokok Ligája-rangadóval együtt innentől tíz nagyon komoly mérkőzés vár a Fradira december közepéig.
Vízilabda
Az FTC kiváló játékkal győzte le a szupersztárokból álló szerb BL-riválisát
EGY NAPJA
Novemberben fogadják a többek között a nyáron az FTC által is hívott Filip Filipovićcsal megerősített Olympiakoszt, a BVSC-t, az OSC-t, a világklasszisokkal, például éppen a zöld-fehérektől megszerzett Nikola Jakšićcsal, a Szolnoktól igazolt Duško Pijetlović, Radomir Drašović szerb kettőssel, a görög Angelos Vlachopoulosszal felpumpált Novi Beogradot, mennek a Vasashoz, jön hozzájuk a Szolnok, és jelenésük lesz a Barceloneta otthonában is, plusz vár rájuk a Magyar Kupa négyes döntője is.
A Miskolccal vívott bajnoki után a Ferencvárosból két magyar válogatott játékost, Jansik Szilárdot és Vigvári Vendelt kérdeztük az őszi szezonról, a Brescia vendégeként játszott döntetlenről, a Kragujeváccal vívandó BL-rangadóról és erről a brutális meccsdömpingről.
Jansik Szilárd már hét éve játszik az FTC-ben, így bőven van összehasonlítási alapja. Először arról érdeklődtünk nála, hogy szerinte milyen ez az alaposan átalakult Fradi.
"Fiatalos, lendületes a csapat, elmondhatjuk, hogy tényleg fiatalodtunk. Jók vagyunk, de azért az látszik, hogy több fiatalnak ez az első szezonja ilyen profi szinten, és a Bajnokok Ligájában is. Ehhez nehéz hozzászokni."

Passz előtt - Fotó: LEN Champions League

Fotó: facebook

A csapat az első komolyabb meccsén, a Brescia ellen idegenben több mint biztató volt a népligetiek teljesítménye, egy nyerhető mérkőzés ért véget döntetlennel. Utólag vajon hogyan értékeli azt a partit a medence minden pontján feltűnő Jansik?
"Bresciában kezdtük meg a BL-szereplésünket, amely csapat talán minden évben Final Eight-résztvevő, és mindig megszorítja a Reccót, az előző idény olasz bajnoki döntőjében le is győzte. Ott is győzelmet vártam magunktól, szóval az egy pont kevesebbnek tűnik. Nehéz mérkőzés volt, amin jól játszottunk és ez biztató. Nagyon jól működött a védekezés, végig vezettünk, sajnos a vége nem úgy alakult. Ennek fényében nehéz örülni az egy pontnak, de előzetesen azt mondtuk volna, hogy jó."
Óriási meccsdömpingben van a Fradi, és kedden újabb nagy erőpróba vár a gárdára a Radnički Kragujevác otthonában. Mit vár attól a BL-rangadótól az Európa-bajnok bekk?
"Most fog indulni novemberben a meccsdömping komolyabb része, kedden Kragujevácban játszunk BL-meccset, ami borzasztó kemény lesz. Úgy jött ki a sorsolás, hogy megint idegenben szerepelünk. A szerb csapatban ott van a junior vb MVP-je, Marko Radulović, valamint Miloš Ćuk, Josip Vrlić, Aleksa Ukropina, és mellettük nagyon jó fiatalok."

Senki nem harapja úgy a vizet, mint Jansik Szilárd - Fotó: FTC Vízilabda

Fotó: facebook

Utána a naptári év végéig szinte csak rangadót játszik a Magyar Kupa címvédője a magyar bajnokságban, az MK-ban és a BL-ben is. Még a zöld-fehérek 11-ese szerint is brutális sorozat vár rájuk.
"Egy nagyon kemény szakasz indul, játszunk majd az Olympiakosszal, a Szolnokkal, a Vasassal, az OSC-vel, vár ránk a Magyar Kupa négyes döntője, ahogy a Barceloneta és a Novi Belgrád is. Lesz egymás után vagy tíz élet-halál meccsünk, de nem baj, ezért szeretjük ezt csinálni. Bizakodó vagyok. Tényleg brutál ez a meccsterhelés.
A legutóbbi, Szentessel vívott mérkőzésen kaptunk egy kis szünetet, Vámos Marci, Varga Dumi, Daniil Merkulov és én tudtunk kicsit regenerálódni. Bár ezt most nem éreztem, kicsit ólmos voltam. Még volt ez a Miskolc elleni mérkőzésünk előtte, de innentől már csak rájuk koncentrálunk. Bízom benne, hogy úgy érkezünk Kragujevácba, hogy frissek leszünk. Tudjuk, hogy az utolsó pillanatig kiélezett mérkőzés lesz. Nem titok, hogy a három pontért megyünk."

Jansik Szilárd nem iszik előre a medve bőrére - Fotó: FTC Vízilabda

Fotó: facebook

A Ferencvárosnál a második idényét kezdte meg a sokra hivatott, már a válogatottban is szóhoz jutó Vigvári Vendel. Nyitányként tőle is azt kérdeztük, hogy ez a Fradi miben más eddig, mint amilyen az előző szezonban volt?
"Fiatalos, gyors és tényleg egy teljesen más játékot játszó csapat ez a jelenlegi Fradi, mint amilyen a tavalyi volt. Számomra ez testhezállóbb, nagyon élvezem. Egyre jobban kezdünk összeállni a meccsek elteltével."
Vigvári a Brescia elleni BL-elődöntőben is játszott, ahogy az őszi csoportrangadón is. Vajon az olasz bajnokkal szemben elért döntetlen miatt nála félig tele a pohár vagy félig üres?
"Tavaly a csoportkörben mindkétszer nagyon megszenvedtünk az olaszok ellen, aztán sikerült egy jó elődöntőt játszanunk velük. Ők is eléggé átalakultak, kíváncsiak voltunk, hogy mire leszünk képesek az otthonukban, pláne, hogy ez volt ebben a szezonban az első nagyobb, komolyabb mérkőzésünk.
Úgy éreztem, hogy jól játszottunk, tényleg mi domináltunk, amit megbeszéltünk, azt tudtuk tartani, fegyelmezettek tudtuk maradni. Végig benne volt a győzelmünk a meccsben, emiatt ott és akkor nem volt jó érzés a döntetlen. De hosszú távon ez még sokat érhet, senkinek nem lesz könnyű dolga a Bresciával idegenben."

Lendül Vigvári Vendel jobbkeze - Fotó: FTC Vízilabda

Fotó: facebook

Mire számít a soron következő BL-partin, a Kragujevác ellen a Varga Dénes és Daniil Merkulov oldalán játszó idősebbik Vigvári fivér?
"Mindenképpen győzelmet várok. Az is egy fiatalos csapat, tele van szerb válogatottakkal, a szerb junior csapatból is sokan ott vannak, ezért számomra külön célok is lesznek. A csapatcél az elsődleges, ami a győzelem, ez reális lehet, ehhez ugyanolyan fegyelmezetten és jól kell játszanunk, mint a Brescia ellen."
Beindult a verkli, komoly meccsdömpingben vannak a fradisták, és még csak most jön a neheze. Személy szerint hogy bírja ezt a terhelést a csapat egyik legfiatalabb tagja?
"Tényleg kezd beindulni a szezon. Ez a hét extrán fárasztó volt a fiataloknak, mert minket többet játszattak, nagyobb teret kaptunk, az idősebbek pihenhettek kicsit. De jól sikerült az eredmények szempontjából is, több edzést is tartottunk, sok mindent tudtunk gyakorolni.
Innentől még inkább jönnek a fontosabb meccsek, valószínűleg nem ugyanezzel az edzésprogrammal fogunk dolgozni, kíváncsian várom, de az biztos, hogy ahogy eddig, ezután is alaposan fel leszünk készítve."

Vigvári Vendel szerelésre készülve - Fotó: FTC Vízilabda

Fotó: facebook


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
A Fradi két másodperccel a vége előtt lőtt góllal nyerte meg a BVSC elleni rangadót
24/11/2021 09:38
Vízilabda
A Fradi ezúttal egy jobb csapattal ikszelt a BL-ben, bőven van mire építenie
20/11/2021 08:42