A spanyol klub eddigi vezetőedzője távozik, de legnagyobb klasszisa marad.

Felipe Perrone, a 21. század egyik legjobb vízilabdázója a Barcelonetában fejezi be pályafutását. Ez vált biztossá a Total Waterpolo által közölt hír alapján, mely szerint a 35 esztendős, multifunkcionális pólós új, hároméves szerződést írt alá a Barcelonetával. Úgy tervezi, hogy az új kontraktusa lejárta után visszavonul.
A klub május elején hozta nyilvánosságra, hogy Chus Martin, aki 2013 óta a csapat vezetőedzője, a szezon vége után távozik az egyesülettől. Legjobb játékosa viszont a fejlemények szerint nem megy sehova.
Tokyo 2020
Märcz Tamás szerint tövig kell nyomni a gázpedált Tokió miatt
10/06/2021 07:14
A brazil születésű játékos pályafutása nagy részében a Barceloneta csapatában játszott (2005 - 07, 2008 - 2010, 2012 - 2015, és 2017 óta). Emellett a Barcelona, a Savona, a Pro Recco és a Jug tagja is volt. Mielőtt Európába költözött volna, a brazil Guanabara és Botafogo klubjaiban játszott.
"Hatalmas motiváció és boldogság, hogy a következő három évben a Barcelonetában maradhatok. Az első szezonom a klubnál még 2005-ben volt, és megtiszteltetés, hogy még mindig részese lehetek ennek a csodálatos projektnek." - nyilatkozta Perrone a Total Waterpolo nevű szakportálnak.
A szurkolók 2024-ig, illetve a párizsi olimpián is szívesen látnák majd a vízben, vajon ő meddig tervez?
"Ahogy Dani Lopez Pinedo mondja, ahogy öregszünk, évről évre kell terveznünk. Ennek ellenére még mindig jól érzem magam minden edzésen és mérkőzésen. Így a saját célom az, hogy továbbra is élvezzem a vízilabdát, függetlenül attól, hogy melyik versenyen vagy évben lesz a pályafutásom vége."

Perrone 10-esben - Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Fotó: Other Agency

Perronénak még 2017-ben szenteltünk egy nagyobb cikket, akkor azt írtuk róla, hogy "receptre kellene felírni rosszkedv ellen, szerencsére játéka megcsodálásának lehetősége vény nélkül is kapható. Több univerzális pólóst láttunk már, a magyar mezőny is el volt látva belőlük rendesen Kásás Tamástól Biros Péterig, de a ma is aktív játékosok között nem nagyon találunk olyat, aki egy személyben hordozná azokat a képességeket és tulajdonságokat, amelyekkel Perrone rendelkezik. Irányít, gólt lő, bekkel, megúszik. Mindezt bírja tüdővel, lábtempóval és koncentrációban is a maga 183 centijével és 79 kilójával."
Már első dubrovniki szezonjában a horvát szurkolók kedvence lett, amit nem csodálunk. A 2016-os margitszigeti Final Sixen olyan drapériát lobogtattak a Jug drukkerei, aminek egyik felén a brazil, a másik felén a horvát zászló színei látszódnak, a tetején pedig a Felipe Perrone felirat olvasható. Hősünk mindezt néhány hónapnyi játék után vívta ki magának. Nyilván közrejátszott ebben az is, hogy Felipe a derű pártján áll, ahogy Kertész Imre írta egyszer saját magáról.
Perrone a spanyol válogatott tagjaként három érmet nyert a világbajnokságokon (ezüst 2009-ben és 2019-ben, valamint bronz 2007-ben), hármat az Európa-bajnokságokon (ezüst 2018-ban és 2020-ban, valamint bronz 2006-ban), kettőt a Világkupán (bronz 2006-ban és 2010-ben).
A riói olimpián a brazil nemzeti együttes vezéreként szerepelt. A Ratko Rudic által kiválóan felkészített, több honosított pólóst is felvonultató csapat a csoportmérkőzések során Ausztráliát és óriási döbbenetet okozva a későbbi aranyérmes szerbeket is legyőzte - nyilván Perrone vezérletével -, végül a nyolcadik helyen végzett.
Bronzérmet nyert a 2015-ös Világligán (ami a brazil válogatott történetének legjelentősebb sikere), valamint két 3. helyet a Pánamerikai Játékokon (2003 és 2015).
Perrone háromszor nyert Bajnokok Ligáját három különböző klubbal (Pro Recco 2012, Barceloneta 2014, Jug 2016). A BL MVP-jének választották 2015-ben (a Barcelonetával) és 2016-ban (a Juggal). Mindhárom klubbal megnyerte a LEN Szuperkupát és számos trófeát a nemzeti bajnokságokban. Ebben a szezonban a Perrone vezette Barceloneta újabb kettős sikert aratott Spanyolországban (bajnoki cím, Spanyol Kupa), és a Bajnokok Ligájában a 4. helyen végzett.
Ahogy négy évvel ezelőtt fogalmaztunk, "Perrone olyan könnyedséggel, magától értetődő természetességgel, a szabadság enyhe mámorával pólózik, ahogy Roger Federer teniszezik, vagy ahogy Andrés Iniesta focizik."
Nagyon örülünk, hogy a következő három esztendőben is élvezhetjük még ennek a zseninek a játékát.
részben via Total Waterpolo
Vízilabda
Varga Dániel OSC-jében is húzóember lenne az UVSE 17 éves vezére
09/06/2021 08:16
Vízilabda
Varga Dénes maradt az FTC-nél, bár gondolatban már távozófélben volt
08/06/2021 09:22