Az UVSE 16-13-ra nyert a Dunaújváros ellen a női vízilabda OB I rangadóján.

29 gól, hét kipontozódás, négy cserés kiállítás, egy csomó feszültség, gyenge bíráskodás, jobb UVSE. Röviden így foglalható össze a tavalyi bajnoki döntő két résztvevőjének újabb találkozója, az UVSE-Dunaújváros rangadó. A hazaiak négy nappal az FTC-től elszenvedett vereség után álltak ki a csúcsrangadóra. Közös elem a két csapai idei szezonjában, hogy a Ferencváros a lila-sárgákat és a DFVE-t is legyőzte már a bajnokságban.
A vendégek nélkülözték vezetőedzőjüket, Mihók Attilát, de nem amiatt kaptak ki, mert ő nem volt ott a parton. Az UVSE szinte végig dominálta a meccset, az Újvárosnál 5-6-nál volt utoljára az előny, Benczur Márton együttese később viszont négyet is tett közé (11-7, 12-8).
Vízilabda
Éremszerzés a célja a Bíró Attila vezette női válogatottnak a nyári hazai vb-n
15/05/2022 16:21
A címvédőnél több jobb egyéni teljesítmény akadt. Magyari Alda alapos támaszt adott csapatának a kapuban, 52%-kal védett. A mezőnyben Keszthelyi Rita és Faragó Kamilla vitte a prímet, mind a ketten tripláztak, labdát szereztek, gólpasszokat adtak, centereztek, ha kellett.
Rybanska Natasa hatalmas munkát végzett centerben, a negyedik negyedben kapott egy ütést az arcára, ketten támogatták ki a vízből, miközben a játékvezetők óriási empátiáról tanúságot téve hangos sípszóval jelezték, hogy Rybanska lesz szíves sietni cserére, miközben valószínűleg nem tudta volna megmondani hirtelen, hogy milyen nap van.
Odaát nem volt kapusteljesítmény, Maczkó Lilla 24%-ot nyújtott. A válogatottak közül Szilágyi Dorottya négy, Gurisatti Gréta három gólig jutott, elsősorban az ő játékukra alapoztak a dunaújvárosiak, de nem tudták utolérni riválisukat.
Többször játszott úgy az UVSE, hogy három legjobb, legrutinosabb játékosa közül se Keszthelyi Rita, se Szücs Gabriella, se Antal Dóra nem volt bent a vízben. Miközben a 17 éves Szegedi Panni, a 16 esztendős Mácsai Eszter és a mindössze 15 éves (!) Hajdú Kata sokat tett hozzá csapata teljesítményéhez, utóbbi a záró felvonásban is villogott, mindkét gólját akkor szerezte.
A rengeteg kiállítás miatt emberelőny-emberhátrány játékká alakult a mérkőzés, ezért sok gólt láthattunk és egyértelműen jobb meccs volt, mint a két fél kupaelődöntője, de borzasztó kemény parti lett belőle, ahol nem mindig a vízilabda került főszerepbe.

Kevés üres hely maradt a kiállítások számának - Fotó: a szerző felvétele

Fotó: Eurosport

A mérkőzés után az UVSE egyik legjobbját, Faragó Kamillát kértük értékelésre.
"Csapatként játszottunk, mindenkiben ott volt a tűz és nyerni akarás. A Magyar Kupa-elődöntő után a vágy is ott volt bennünk, hogy megmutassuk, mi vagyunk a legjobb csapat. Még a Fradival vívott meccs is bennünk volt, ahol három góllal kaptunk ki.
Érzem a felelősséget, az edzőnk is folyamatosan biztat és támogat minket, mert fel kell nőnünk a feladathoz, ha Gabi, Keszi, vagy Dodó nem lesz már a csapatban. Ők hárman nem tudják megoldani a mérkőzéseket, mindenképpen kellünk mi is hozzá.
Mennünk kell tovább, kijavítva a hibáinkat, ahogy a Fradi-meccs után is tettük. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, és nem az ellenféllel."
E.ON női vízilabda OB I, alapszakasz, 9. forduló
UVSE-Hunguest Hotels - Dunaújvárosi FVE 16-13 (5-4, 5-3, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: Keszthelyi-Nagy 3, Faragó 3, Mácsai E. 2, Hajdú 2, Rybanska 2, Ábel-Antal, Aubéli, Peresztegi-Nagy, Szegedi, ill. Szilágyi 4, Gurisatti 3, Garda 2, Mucsy 2, Szellák, Mahieu

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Vízilabda
Az első háromnál nem tud rosszabb eredményt elképzelni a hazai vb-n a női válogatott gyorsvonata
12/05/2022 14:21
Vízilabda
Magyari Alda alig várja, hogy hangosan szurkoló magyarok előtt védhessen a világbajnokságon
11/05/2022 16:07