Márton Anna kikapott a négy között a női kardozók hétfői egyéni versenyében a tokiói olimpián, így utolsó mérkőzésén a bronzéremért vívhat.

A BVSC-Zugló 2015-ben világbajnoki bronzérmes vívója az esti elődöntőben az egyéniben kétszeres világbajnok, Rióban ezüst-, illetve csapatban olimpiai aranyérmes orosz Sofija Velikayával csapott össze, és simán, 15-8-ra alulmaradt.
Pedig az elején még ő irányított, három gyors tussal 3-0-ra ellépett, és bár ellenfele ugyanolyan gyorsan ki is egyenlített, sokáig nála volt az előny. A pihenőhöz közeledve aztán a 36 éves Velikaja kéttusos előnyre tett szert - Márton többször is videózást kért, de egyetlenegy alkalommal sem neki adtak igazat -, majd a szünet után nagyon magabiztossá vált, és ekkor már érződött, hogy nem engedi ki a kezéből a győzelmet.
Vívás
Márton Anna: A mozgás nálam a mindennapok része, most pedig sétálni sem tudok
27/09/2021 12:48
"Az elején úgy éreztem, hogy uralom a mérkőzést és nagyjából érzem a ritmust is, de aztán kicsit ő is váltott, meg pont akkor volt két-három kétes tus, amit fordítva adott meg a zsűri és ez engem nagyon kizökkentett, nagyon elvesztettem a fonalat. Ő pedig elég rutinos ahhoz, hogy ezt kihasználja- nyilatkozott a vesztes asszó után a 26 esztendős Márton Anna. - Sajnálom, hogy erre nem készültem fel jobban, mármint arra, hogy a kétes tusok valószínűleg nálam lesznek, és azokkal nem szabad foglalkozni."
A bronzmérkőzést magyar idő szerint 12.50-től rendezik a Makuhari Rendezvényközpont B csarnokában, Márton ellenfele a francia Manon Brunet lesz.
Nagyon jól ismerem, gyerekkorunk óta együtt vívunk, egy korosztály vagyunk. Pörgős vívása van. Mindenképpen le fogom győzni, bosszút akarok állni, mert Rióban éppen tőle kaptam ki. Azóta egyszer sem tudott legyőzni és ez így is fog maradni
- mondta határozottan. A csapatban világbajnok Brunet öt éve negyedikként zárt.
Forrás: MTI
Vívás
A héten műtik a súlyos sérülést szerzett olimpiai negyedik kardozót
20/09/2021 09:12
Tokyo 2020
Egy lépésre a következő vívó érem, Márton Anna a legjobb négy között!
26/07/2021 06:57