A szombaton nyolcadik egyéni országos bajnoki aranyát nyerő 31 esztendős kardozó kedden az MTVA székházában rendezett ünnepségen vette át az elismerést, és elmondta: a legmagasabb polcra fogja tenni a díjat.

"Nem sejtettem, hogy a sportdíjak és elismerések mellett én lehetek az év embere, és egy ilyen kitüntetéssel fognak előttem tisztelegni. Büszke vagyok rá és nagyon örülök neki" - fogalmazott Szilágyi. Elárulta: az ünnepségre való meghívásakor elsőre visszakérdezett, hogy nem év sportolója díjat fog-e kapni.
A Közmédia Év Embere Díjat a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA 2020-ban hagyományteremtő céllal hozta létre, tavaly Karikó Katalin kutatóbiológus, biokémikus kapta, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus elleni legmodernebb vakcinát.
Vívás
Így nyerte meg Szilágyi Áron a padovai vívó Grand Prix-t
31/05/2022 10:56
A csapatban világbajnoki, egyéniben és csapatban Európa-bajnoki címmel is rendelkező Szilágyi kifejtette: ahogy az elmúlt négy-öt évben nem bújt el a nagy célkitűzés, a harmadik olimpiai aranyérem elől, "így az egyéni világbajnoki cím motivációját" sem rejti véka alá.
"Valóban nincs ilyen bajnoki címem, valóban nagyon szeretnék ott állni egy világbajnoki dobogó felső fokán, ezért fogok küzdeni és lesz rá a következő két évben két lehetőségem" - szögezte le.
Forrás: MTI
Vívás
Szilágyi Áron olimpiai aranyat érő döntőjét végtelenszer újranéznénk, most kiderült: az olaszok is
01/12/2021 17:30
Tokyo 2020
Szilágyi Áron büszke arra, amit elért, de nem gondol magáról mást, mint az olimpia előtt
24/08/2021 19:59