Megtört a jég rögtön az első napon. Férfi párbajtőrözőink léptek szombaton pástra és csodálatos eredménnyel kápráztattak el minket. Egészen pontosan Rédli András, aki a világranglista 12. helyén várta a versenyt.

Rédli András

Fotó: Eurosport

A csoportmérkőzések nem okoztak gondot, majd a következő kör a 32-be jutást jelentette volna, itt azonban Somfai Pétertől el kellett búcsúznunk. A többiek meneteltek tovább, ráadásul két versenyzőnkért egyszerre izgulhattak a helyszínen lévők: Rédli András és Boczkó Gábor a csarnok két végében próbált továbbjutni. Ez azonban sajnos csak egyiküknek sikerült, a sérülés után visszatérő, hétszeres Európa-bajnok Boczkó Gábor elbúcsúzott. Szényi Péter sem volt túl szerencsés: ellenfele hazai pályán vívott és hiába szorongatta, a végén nem ő jutott tovább.
Tokyo 2020
A vívás evolúciója
09/04/2021 08:44
A nyolcaddöntő, majd az elődöntő is elég sok izgalmat hozott: egy tus döntött András javára, így ő jutott tovább. A tavalyi esztendőben ez fordítva történt, akkor a magyar vívó búcsúzott ekkora különbség miatt.

Rédli András

Fotó: Eurosport

Végül a döntőben már nem kellett lerágni a körmeinket: 15-8 lett a végeredmény és ezzel 4 év után ismét van magyar vívó aranyérem Európa-bajnokságról. Az Ezredesként is ismert bajnok a verseny utáni nyilatkozatában a koncentrációját és eltökéltségét emelte ki, valamint azt, hogy hasonló helyen szeretne majd állni Rióban is, két év múlva az olimpián. Persze addig rengeteg idő van még és még több edzés, verseny és munka, amit el kell végeznie, de az első lépcsőt meglépte. Nem is akármilyen lépcsőt, innentől kezdve azt remélhetjük, hasonlóan barvúros versenyeket látunk a többi fegyvernemnél is.

Fotó: Eurosport

A vasárnap egyébként a női párbajtőrözőéké: Antal Edina, Révész Julianna, Szász Emese és Tóth Hajnalka lép pástra Pünkösdkor.
Vívás
Lemarad az olimpiáról a férfi párbajtőrcsapat
22/03/2021 16:36
Vívás
Gyorsan verhetetlen lehet a hétvégén olimpiai kvótát szerző női kardcsapat
17/03/2021 20:36