Eldőlt, nem indulnak orosz és fehérorosz vívók a párizsi olimpián

Eurosport Magyarország

Publikálva 23/04/2024 - 18:13 GMT+2

Párizs 2024 - Nem neveztek orosz és fehérorosz versenyzőt a vívók pénteken kezdődő olimpiai kvalifikációs zónaversenyére, ami azt jelenti, hogy egyik ország sem indíthat versenyzőt a párizsi játékokon.

Sofia Pozdniakova

Fotó: AFP

Nem lesz orosz és fehérorosz vívó az olimpián
A két ország képviselői tavaly tavasszal kaptak engedélyt, hogy visszatérjenek a nemzetközi versenyekre, ám azzal a megkötéssel, hogy csak semleges színekben versenyezhetnek, és csak azok, akik nem fegyveres erőkhöz tartozó klubok tagjai, illetve nem támogatják nyíltan Oroszország Ukrajna elleni háborúját.
Az elmúlt egy évben a szigorú feltételek miatt a legjobb orosz vívók - köztük például az Orosz Olimpiai Bizottság elnökének, Stanislav Pozdniakovnak a lánya, Sofia Pozdniakova, aki a női kard ötkarikás címvédője - nem léptek pástra az olimpiai kvalifikációs sorozat versenyein, a többi vívó közül pedig senki sem végzett a világranglistán olimpiai kvótás helyen. Így az oroszoknak és hozzájuk hasonlóan a fehéroroszoknak is az utolsó esélye az e heti zónaverseny lett volna, ám Giorgio Scarso, az európai sportági szövetség elnöke kedden bejelentette, hogy nem érkezett nevezés a két országból.
A luxemburgi Differdange-ban sorra kerülő viadalon mind a hat versenyszámban a győztes szerez indulási jogot a játékokra.
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés