Vívó vk - Andrásfi Tibor győzött Bernben.
A berni férfi párbajtőr világkupán hat magyar volt érdekelt a 64-es táblán - Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Kovács Gergely, Nagy Dávid, Bányai Zsombor -, közülük a kiemeltként szereplő Koch, valamint Andrásfi jutott negyeddöntőbe. Koch kikapott, így a Vasas vívója ötödik lett, Andrásfi viszont győzelmével biztos érmesnek mondhatta magát. A BVSC versenyzője az elődöntőben japán ellenfelével szemben is diadalmaskodott, majd a fináléban kolumbiai ellenfele sem tudta legyőzni őt.
Meglepetésre a tokiói olimpia ezüstérmese, a 2019-es budapesti világbajnokság győztese, Siklósi Gergely már az első asszóját elvesztette cseh ellenfelével szemben.
Vívás
Újabb magyar érem a világkupán, bronzérmes lett a férfi párbajtőrcsapat!
13/11/2022 - 17:14
A tallinni női párbajtőr világkupán a kiemelt Kun Anna mellett Muhari Eszter és Wimmer Dorina vívhatott a 64 között. Muhari és Wimmer az első körben kikapott, Kun Annát viszont nem sok választotta el a biztos éremtől. A 27 éves tatai vívó a nyolc között csupán egy találattal kapott ki olasz ellenfelétől, így ötödik helyen végzett.
Az algíri férfi kard világkupa kieséses tábláján szereplő négy magyar versenyző - Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Rabb Krisztián - egyike sem jutott a 32 közé.
A férfi tőrözők bonni világkupaversenyén a 64-es táblán egyedüli magyarként a 19 éves Szemes Gergő vívhatott, aki pályafutása során először volt kiemelt. Az FTC tehetséges fiatalja az első asszóját megnyerte, a 32 között azonban kikapott japán ellenfelétől.
MTI
Vívás
Szilágyi Áron gondol a sport utáni életre is - képviseleti fórumot hozott létre
13/10/2022 - 09:12
Vívás
Elhunyt Udvarhelyi Gábor
02/10/2022 - 19:56