A hazai szövetség honlapja emlékeztet rá, hogy a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes vívó a nyári játékokon elszakadt térdszalaggal versenyzett.

A decemberi országos bajnokságon szenvedett súlyos sérülést, majd többszöri orvosi konzultáció után úgy döntöttek mesterével, Gárdos Gáborral, a női kardválogatott vezetőedzőjével, hogy az elkerülhetetlen műtétet az olimpia utánra halasztják. Ha erre korábban kerül sor, Márton nem indulhatott volna az olimpián, illetve az elmúlt év végén még nem volt meg a kvótája a csapatnak, nélküle pedig gyengébb is lett volna a válogatott.
A BVSC 26 éves kardozója így gyógytornával igyekezett megerősíteni a combjait. Ez arra elég volt, hogy végigküzdje az ötkarikás versenyeket, de hamar kiderült, hogy egyáltalán nincs tökéletes állapotban. Már az első asszóban rásérült, s a diagnózis alapján egy porc is leszakadt a térdében.
Vívás
Márton Anna: A mozgás nálam a mindennapok része, most pedig sétálni sem tudok
27/09/2021 12:48

Márton Anna

Fotó: AFP

A hunfencing.hu közlése szerint az elkerülhetetlen műtétre kedden kerül sor Stuttgartban.
"Családi kapcsolatok révén jutottunk el a német specialistához, aki több neves labdarúgó hasonló módon elszakadt térdét operálta már a közelmúltban. Kedden lesz a műtét, és ha minden jól megy, pénteken már jöhetek is haza. Az elszakadt keresztszalagot saját combhajlító-izmommal pótolják majd. A teljes gyógyulás kilenc hónapig tart majd, persze ezalatt is fogok mozogni, gyógytornázni. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek a pástra, de ezt most nem fogom siettetni, fontosabb, hogy teljesen felépüljek" - idézte a honlap Márton Annát.
Forrás: MTI
Tokyo 2020
A bronzért folytathatja Márton Anna
26/07/2021 09:56
Tokyo 2020
Egy lépésre a következő vívó érem, Márton Anna a legjobb négy között!
26/07/2021 06:57