A spanyol v√°logatott bejutott a d√∂ntŇĎbe a magyarorsz√°gi v√≠zilabda-vil√°gbajnoks√°g f√©rfi torn√°j√°n

A spanyolok 10-5-re nyert a horv√°tok ellen. A k√©t csapat a legut√≥bbi, 2019-es vil√°gbajnoks√°gon is a n√©gy k√∂z√∂tt tal√°lkozott egym√°ssal, akkor is a spanyolok diadalmaskodtak. Mindez azt jelenti, hogy a Margitszigeten vas√°rnap megism√©tlŇĎdik a kvangdzsui d√∂ntŇĎ, a spanyolok a c√≠mv√©dŇĎ olaszokkal tal√°lkoznak, a Koreai K√∂zt√°rsas√°gban rendezett fin√°l√©ban az olasz v√°logatott 10-5-re nyert.

Eredm√©nyek, f√©rfi v√≠zilabda: elŇĎd√∂ntŇĎ (Margitsziget): Spanyolorsz√°g-Horv√°torsz√°g 10-5 (3-3, 2-0, 2-2, 3-0)
P√©nteken √ļjabb arany√©rmet zsebeltek be a k√≠naiak a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ mŇĪugr√≥-vil√°gbajnoks√°gon

ez√ļttal vegyes p√°rosok szinkrontoronyugr√≥ k√ľzdelmeiben diadalmaskodtak a sport√°g egyeduralkod√≥i. Tuan J√ľ √©s Zsen Csien du√≥ja hatalmas f√∂l√©nnyel z√°rt az √©len, a m√°sodik helyen az Eur√≥pa-bajnoki c√≠mv√©dŇĎ ukr√°nok - a 16 √©ves Olekszij Szered√°val -, a harmadikon az amerikaiak v√©geztek.

Eredm√©nyek: mŇĪugr√°s, vegyes szinkrontoronyugr√°s,

vil√°gbajnok: Tuan J√ľ, Zsen Csien (K√≠na) 341,16 pont

2. Olekszij Szereda, Szofia Liszkun (Ukrajna) 317,01

3. Carson Tyler, Delaney Schnell (Egyes√ľlt √Āllamok) 315,90Japán lett a kilencedik férfi vízilabdában

Adacsi Seija √∂t g√≥llal, Tanamura Kacujuki pedig 63 sz√°zal√©kos v√©d√©si hat√©konys√°ggal j√°rult hozz√° a sikerhez. Georgia vb-√ļjonc volt, Jap√°n pedig a 2017-es tizedik poz√≠ci√≥t fel√ľlm√ļlva t√∂rt√©nete legjobb vb-szerepl√©s√©t produk√°lta.

Eredmények, férfi vízilabda: alsóház (Szeged):

a 9. helyért: Japán-Georgia 16-15 (3-6, 7-3, 2-2, 4-4)

korábban: a 11. helyért: Ausztrália - Dél-afrikai Köztársaság 19-4 (3-2, 6-0, 4-1, 6-1)

D√∂ntŇĎbe jutott a c√≠mv√©dŇĎ olasz f√©rfi p√≥l√≥v√°logatott

Az olaszok - akik a k√©t nappal ezelŇĎtti negyedd√∂ntŇĎben a h√°zigazda magyarokat ejtett√©k ki ugyanilyen v√©geredm√©nnyel - hetedik alkalommal jutottak vb-fin√°l√©ba.

Vas√°rnap a Margitszigeten a spanyol-horv√°t p√°rharc gyŇĎztes√©vel tal√°lkoznak.

Eredm√©nyek, f√©rfi v√≠zilabda, elŇĎd√∂ntŇĎ (Margitsziget): Olaszorsz√°g-G√∂r√∂gorsz√°g 11-10 (4-2, 2-3, 1-1, 4-4)
B√≠r√≥ Attila "Nek√ľnk m√°r megvan az √©rem, ez egy extra √©rz√©s, de ezzel nem fogunk megel√©gedni"
B√≠r√≥ Attila sz√∂vets√©gi kapit√°ny szavai szerint a magyar nŇĎi v√≠zilabda-v√°logatott nem el√©gszik meg azzal, hogy a cs√ľt√∂rt√∂ki elŇĎd√∂ntŇĎ megnyer√©s√©vel m√°r biztosan √©rmes a hazai vil√°gbajnoks√°gon.
"Egy olimpi√°n a faluban, vagy most a vil√°gbajnoks√°gon, ahol egy sz√°llod√°ban laknak a csapatok, lehet l√°tni azt, hogy kiknek van m√©g es√©lye az √©remszerz√©sre, csak ŇĎk veszik komolyan az eg√©szet. Nek√ľnk m√°r megvan az √©rem, ez egy extra √©rz√©s, de ezzel nem fogunk megel√©gedni" - folytatta a szakember, aki k√ľl√∂n kiemelte a vil√°gbajnoks√°got megelŇĎzŇĎ erd√©lyi csapat√©p√≠tŇĎ √∂sszetart√°st, amely nem is konkr√©tan a v√≠zilabd√°r√≥l sz√≥lt, de olyan hat√°sa volt az alakulatra, aminek most is √©rzi az eredm√©ny√©t.
World Championships
Mil√°k: ‚ÄěMegkaptam utas√≠t√°sba, hogy ne legyen rajtam teher‚ÄĚ
05/07/2022 07:32
A sz√∂vets√©gi kapit√°ny a csapat p√©ntek d√©lelŇĎtti edz√©s√©rŇĎl elmondta, term√©szetesen nagyon f√°radtak voltak a l√°nyok, de ez ilyenkor egy j√≥lesŇĎ √©rz√©s.
V√°ri Attila, a Magyar V√≠zilabda Sz√∂vets√©g eln√∂ke a p√©nteki sajt√≥t√°j√©koztat√≥ kezdet√©n kiemelte, hogy fantasztikus volt sokezer szurkol√≥val √°t√©lni a hollandok elleni elŇĎd√∂ntŇĎt, j√≥ √©rz√©s volt magyarnak lenni.
"Rem√©lem, j√≥ hangulatot teremtett√ľnk a l√°nyoknak, akikre rendk√≠v√ľl b√ľszke vagyok" - nyilatkozta. Megjegyezte, a vb ideje alatt a nemzetk√∂zi sz√∂vets√©g a vid√©ki helysz√≠neken is j√°rt, Sopronban, Debrecenben √©s Szegeden is maxim√°lisan meg voltak el√©gedve a szervez√©ssel, illetve a csapatok is nagyszerŇĪen √©rezt√©k magukat.
A magyar egy√ľttes szombaton 20 √≥rakor tal√°lkozik az amerikaiakkal, szinte garant√°ltan telt h√°z elŇĎtt, ugyanis annak az 1000 darab jegynek, ami a hollandok elleni elŇĎd√∂ntŇĎt megelŇĎzŇĎen m√©g el√©rhetŇĎ volt a fin√°l√©ra, a nagy r√©sz√©t m√°r megv√°s√°rolt√°k.
B√≠r√≥ Attila elmondta, a d√∂ntŇĎig h√°tral√©vŇĎ idŇĎben "nagy dolgok" m√°r nem t√∂rt√©nnek, friss√≠t√©s, regener√°ci√≥ √©s az alap taktikai elemek gyakorl√°sa szerepelnek a programban. A szakember megjegyezte, a sz√ľks√©ges ment√°lis √©s a fizikai erŇĎvel rendelkezik a g√°rda, a j√°t√©kosoknak pedig nyugodtnak, higgadtnak kell maradniuk √©s akkor egy szoros m√©rkŇĎz√©st j√°tszhatnak az amerikaiakkal a fin√°l√©ban.
A hollandok elleni cs√ľt√∂rt√∂k elŇĎd√∂ntŇĎben n√©gy g√≥lj√°val a legeredm√©nyesebb magyar, Leimeter D√≥ra kit√©r r√°, hogy ugyan sokat kivett belŇĎl√ľk a tal√°lkoz√≥, de term√©szetesen mindenki nehezen aludt el az √©jszaka. A v√°logatott balkezes kiv√°l√≥s√°ga kit√©rt arra is, hogy j√≥ volt k√∂zel telt h√°z elŇĎtt v√≠zbe ugraniuk, ez mindenk√©ppen a nŇĎi v√≠zilabda fejlŇĎd√©s√©t jelzi. Az aranycsat√°val kapcsolatban pedig azt emelte ki, hogy nem fognak feltett k√©zzel menni a d√∂ntŇĎre.
"Az amerikaiakkal k√∂z√∂sen gyakoroltunk Szegeden, j√≥l ismerj√ľk ŇĎket, hasonl√≥ j√°t√©kot j√°tszik a k√©t csapat" - besz√©lt a szombati ellenf√©lrŇĎl az elŇĎd√∂ntŇĎben mind a n√©gy r√°√ļsz√°s√°t megnyerŇĎ V√°lyi Vanda.
A magyar v√°logatott - amely a 2013-as barcelonai bronz√©rem ut√°n lesz √ļjra dobog√≥s vil√°gbajnoks√°gon - legut√≥bb 2005-ben Montrealban j√°tszott vb-d√∂ntŇĎt, akkor Farag√≥ Tam√°s ir√°ny√≠t√°s√°val a g√°rda √©ppen az aktu√°lis c√≠mv√©dŇĎ amerikai csapatot gyŇĎzte le hosszabb√≠t√°s ut√°n, megszerezve ezzel t√∂rt√©nete m√°sodik vb-arany√°t.
Az amerikaiak vil√°gbajnoks√°gon legut√≥bb a 2015-√∂s, kazanyi torna csoportk√∂r√©ben az olaszokt√≥l szenvedtek veres√©get. A magyarok ugyanakkor a toki√≥i olimpia csoportk√∂r√©ben 10-9-re legyŇĎzt√©k a vil√°g legjobbjait, az amerikaiak ezt megelŇĎzŇĎen legut√≥bb 2008. augusztus 21-√©n, a pekingi j√°t√©kokok fin√°l√©j√°ban, Hollandia csapat√°t√≥l kaptak ki (8-9) olimpi√°n.
Forr√°s: MTI

Mosena Estilla eg√©szen az utols√≥ sorozatig k√∂zel volt az elŇĎd√∂ntŇĎbe jut√°st √©rŇĎ 18. helyhez a nŇĎi mŇĪugr√≥k h√°romm√©teres selejtezŇĎj√©ben a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ vil√°gbajnoks√°gon, melyet a 21. helyen z√°rt.
A p√©ntek d√©lelŇĎtti versenyben Mosena elsŇĎ k√©t ugr√°sa kiv√°l√≥an siker√ľlt, s a m√°sodik k√∂r ut√°n a 13. helyen √°llt. A folytat√°sban sem volt igaz√°n nagy ront√°sa, kisebb pontatlans√°gokat azonban v√©tett, √≠gy h√°tr√©bb cs√ļszott a rangsorban, viszont az utols√≥, √∂t√∂dik sorozat elŇĎtt is alig n√©gy ponttal volt lemaradva az utols√≥ elŇĎd√∂ntŇĎs helyen √°ll√≥ vet√©lyt√°rs√°t√≥l.


A z√°r√≥k√∂rben az Egyes√ľlt √Āllamokban √©lŇĎ sportol√≥ j√≥l ugrott, √°m riv√°lisai sem hib√°ztak, √≠gy v√©g√ľl 244,8 ponttal a 21. helyen v√©gzett, a 18.-t√≥l 9,2 ponttal lemaradva.
A sz√°m m√°sik magyarja, a 17 √©ves Veisz Emma 179,95 ponttal a 37. lett a 38 fŇĎs kvalifik√°ci√≥ban.
Forr√°s: MTI
World Championships
Megvan a negyedik magyar érem a vizes vb-n - Gálicz Péter bronzérmes!
30/06/2022 10:25
World Championships
ūüŹä Vizes vb 2022 - G√°licz P√©ter bronz√©rmes 25 kilom√©teren - √ČLŇź
30/06/2022 10:18