A nŇĎi 4x200 m√©teres magyar gyorsv√°lt√≥ √∂t√∂dik helyen v√©gzett

A P√°d√°r Nikolett, Moln√°r D√≥ra, K√©sely Ajna, Kap√°s Bogl√°rka √∂ssze√°ll√≠t√°s√ļ staf√©ta 7:57.90 perces idŇĎvel z√°rt. A d√©lelŇĎtti √∂ssze√°ll√≠t√°sb√≥l kiker√ľlt Jakabos Zsuzsanna, akinek hely√©t a 200 m√©ter pillang√≥n az esti program elsŇĎ d√∂ntŇĎj√©ben hetedik helyen v√©gzŇĎ Kap√°s Bogl√°rka vette √°t.

A csere azonban nem hozta meg a v√°rt eredm√©nyt, ugyanis a 7:57.90 perces idŇĎ elmaradt a d√©lelŇĎttitŇĎl.

A sz√°mot az amerikaiak nyert√©k, akikn√©l Katie Ledecky p√°lyafut√°sa 18. vb-arany√°t gyŇĪjt√∂tte be, amivel az √∂r√∂krangsor m√°sodik hely√©n utol√©rte honfit√°rs√°t, Ryan Lochte-t.

Eredm√©nyek, nŇĎi 4x200 m gyorsv√°lt√≥:

vil√°gbajnok Egyes√ľlt √Āllamok (Claire Weinstein, Leah Smith, Katie Ledecky, Bells Sims) 7:41.45 perc

2. Madison Wilson, Leag Neale, Kiah Melverton, Mollie O'Callaghan) 7:43.86

3. Summer McIntosh, Kayle Sanchez, Taylor Ruck, Penny Oleksiak) 7:44.76

...5. MAGYARORSZ√ĀG (P√°d√°r Nikolett, Moln√°r D√≥ra, K√©sely Ajna, Kap√°s Bogl√°rka) 7:57.90Telegdy √Ād√°m az √∂t√∂dik, Kov√°cs Benedek Bendeg√ļz a nyolcadik idŇĎvel jutott d√∂ntŇĎbe 200 m√©ter h√°ton

A k√©t magyar k√∂z√ľl elsŇĎk√©nt a vil√°gbajnoki √ļjonc Kov√°cs ugrott medenc√©be, ŇĎ d√©lelŇĎtt 18 sz√°zadra k√∂zel√≠tette meg egy√©ni cs√ļcs√°t (1:57.70), √©s m√°r ekkor kijelentette, hogy ezt mindenk√©ppen szeretn√© megjav√≠tani az elŇĎd√∂ntŇĎben. A c√©lj√°t el is √©rte, r√°ad√°sul nem is kicsit, hiszen 1:57.12 perccel csapott c√©lba.

Kov√°cs a vegyes z√≥n√°ban arr√≥l besz√©lt, a vil√°gbajnoks√°g elŇĎtt csak az elŇĎd√∂ntŇĎben gondolkodott, ez most √≠gy egy √ļj helyzet sz√°m√°ra, hiszen p√°lyafut√°sa sor√°n elŇĎsz√∂r kell majd le√ļsznia egy versenyen bel√ľl h√°romszor is ezt a sz√°mot. Hozz√°tette, √≥ri√°si √©lm√©ny lesz a fin√°l√©ban v√≠zbe ugrani.

Ňźt k√∂vette az olimpiai √∂t√∂dik Telegdy, aki egy√©ni legjobbj√°t (1:56.15) vette c√©lba a elŇĎfutamot k√∂vetŇĎen, v√©g√ľl erre nem volt sz√ľks√©g a fin√°l√©ba ker√ľl√©shez, 1:56.80-nal biztos√≠totta hely√©t a cs√ľt√∂rt√∂ki programban. Telegdy elmondta, nem igaz√°n el√©gedett az idŇĎeredm√©nnyel, k√ľl√∂n√∂sk√©ppen az elej√©n √©s a fordul√≥kn√°l szeretne m√©g tizedeket "tal√°lni".

(Forr√°s: MTI)Békési Eszter 16. helyen végzett 200 méter mellen

A 20 √©ves magyar versenyzŇĎ a d√©lelŇĎtti elŇĎfutamban 2:27.95 perces idej√©vel √©ppen csak becs√ļszott az elŇĎd√∂ntŇĎbe, ahol viszont rontott az idej√©n, 2:28.17 perces teljes√≠tm√©ny√©vel senkit sem tudott megelŇĎzni √∂sszes√≠t√©sben.

B√©k√©si a futam ut√°n elmondta, ugyan d√©lelŇĎtt mindent kiadott mag√°b√≥l, de enn√©l az√©rt mindenk√©ppen szeretett volna jobb idŇĎt √ļszni.

(Forr√°s: MTI)Kós Hubert a hatodik helyen végzett 200 méter vegyesen szerdán

A 19 √©ves magyar versenyzŇĎ, aki tavaly ugyanebben a medenc√©ben junior vil√°gcs√ļcsot √ļszott (1:56.99) az Eur√≥pa-bajnoks√°gon, 1:57.26 perces idŇĎvel csapott c√©lba. Az UTE sportol√≥ja - aki az √∂t√∂dik idŇĎvel, 1:57.23 perccel ker√ľlt a d√∂ntŇĎbe - nagyon bekezdett √©s ez√ļttal a pillang√≥ √©s a h√°t ut√°n mellen nem maradt le riv√°lisait√≥l. Ekkor m√©g √ļgy tŇĪnt, harcban lehet az √©rem√©rt, azonban a gyorsra elfogyott az ereje √©s visszacs√ļszott. A sz√°mot a franciak √ļjdons√ľlt szuperszt√°rja, a 20 esztendŇĎs L√©on Marchand nyerte, aki szombaton minden idŇĎk m√°sodik legjobb √ļsz√°s√°val nyert 400 m√©ter vegyesen, kedden pedig a vil√°gcs√ļccsal gyŇĎztes Mil√°k Krist√≥f m√∂g√∂tt m√°sodik lett 200 m√©ter pillang√≥n.

Marchand a m√°sodik francia f√©rfi √ļsz√≥, aki ebben a sz√°mban vil√°gbajnoki √©rmet nyert, 1998-ban √©desapja, Xavier Marchand m√°sodik volt.

Eredmények, férfi 200 m vegyes:

világbajnok: Léon Marchand (Franciaország) 1:55.22 perc

2. Carson Foster (Egyes√ľlt √Āllamok) 1:55.71

3. Szeto Daija (Jap√°n) 1:56.22 ...6. K√ďS HUBERT 1:57.26

(Forr√°s: MTI)A kanadai Kylie Massie nyerte a nŇĎi 50 m√©tert.

A 26 √©ves versenyzŇĎ nagy csat√°ban nyolc sz√°zaddal elŇĎzte meg az amerikai Katharine Berkoffot, akit egy sz√°zad lemarad√°ssal k√∂vetett a francia Analia Pegree.

Eredm√©nyek, nŇĎi 50 m√©ter h√°t:

vil√°gbajnok: Kylie Massie (Kanada) 27.31 m√°sodperc

2. Katharine Berkoff (Egyes√ľlt √Āllamok) 27.39

3. Analia Pegree (Franciaorsz√°g) 27.40

(Forr√°s: MTI)World Championships
Mil√°k kijel√∂lte a fels√©gter√ľlet√©t, a szem√ľnk elŇĎtt zajlik a gener√°ci√≥v√°lt√°s a kapit√°ny szerint
15 √ďR√ĀJA

Németh Nándor hatodik helyen végzett 100 méter gyorson.

A 22 √©ves magyar versenyzŇĎ 48.13 m√°sodperces idŇĎvel csapott c√©lba. A BVSC versenyzŇĎje kalandos √ļton ker√ľlt a fin√°l√©ba, mivel a keddi elŇĎd√∂ntŇĎben holtversenyben a nyolcadik idŇĎt √ļszta az olasz Lorenzo Zazzerivel, √≠gy kettej√ľk k√∂z√∂tt "sz√©tl√∂v√©s" d√∂nt√∂tt a teljes esti programot k√∂vetŇĎen. N√©meth v√©g√ľl nem b√≠zta a v√©letlenre a dolgot: a toki√≥i olimpi√°n √ļszott orsz√°gos cs√ļcs√°t (47.81) megjav√≠tva 47.69-cel biztos√≠totta hely√©t a 8-as p√°ly√°n.

N√©meth - aki ebben a sz√°mban 2018 √≥ta minden vil√°gversenyen d√∂ntŇĎt √ļszott - a fin√°l√©ban j√≥l rajtolt, de az utols√≥ helyen fordult, majd j√≥l hajr√°zott, azonban az √©remcsat√°ba nem tudott belesz√≥lni. A sz√°mot a rom√°n David Popovici nyerte, aki m√°r 200 m√©teren is diadalmaskodott a Duna Ar√©n√°ban.

A 17 √©ves √©s 280 napos Popovici mind√∂ssze a m√°sodik 18 √©v alatti gyŇĎztese ennek a sz√°mnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonl√≥an fiatalon.

Eredményekm férfi 100 m gyors:

vil√°gbajnok: David Popovici (Rom√°nia) 47.58 m√°sodperc

2. Maxime Grousset (Franciaorsz√°g) 47.64

3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 47.71

...6. N√ČMETH N√ĀNDOR 48.13

(Forr√°s: MTI)Kap√°s Bogl√°rka c√≠mv√©dŇĎk√©nt hetedik lett 200 m√©ter pillang√≥n szerd√°n a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ √ļsz√≥-vil√°gbajnoks√°gon.

A 29 √©ves magyar versenyzŇĎ 2:08.12 perccel csapott c√©lba. Kap√°s a keddi elŇĎd√∂ntŇĎbŇĎl 2:07.89 perces idŇĎvel √©ppen a nyolcadik helyen jutott a fin√°l√©ba, ahol szok√°shoz h√≠ven lassan kezdett, ez√ļttal viszont a mezŇĎny annyira ell√©pett tŇĎle, hogy szok√°sos nagy hajr√°ja is csak arra volt el√©g, hogy holtversenyben lett a hetedik a d√°n Helena Bachhal.

A sz√°mot a kanadaiak szupertehets√©ge, Summer McIntosh nyerte, √©s ak√°rcsak az elŇĎd√∂ntŇĎben, ez√ļttal is junior vil√°gcs√ļcsot √ļszott. McIntosh 15 √©vesen √©s 308 naposan gyŇĎz√∂tt, legut√≥bb a k√≠nai Je Si-ven nyert hasonl√≥an fiatalon vil√°gbajnoki c√≠met, 2011-ben 200 m√©ter vegyesen.

Eredm√©nyek, nŇĎi 200 m pillang√≥:

vil√°gbajnok: Summer McIntosh 2:05.20 perc

2. Hali Flickinger (Egyes√ľlt √Āllamok) 2:06.08

3. Zsang J√ľ-fej 2:06.32

...7. KAP√ĀS BOGL√ĀRKA 2:08.12

(Forr√°s: MTI)
Visszal√©pett a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ √ļsz√≥-vil√°gbajnoks√°g tov√°bbi k√ľzdelmeitŇĎl Caeleb Dressel, az amerikaiak h√©tszeres olimpiai bajnok szuperszt√°rja.
A 25 √©ves klasszis vas√°rnap m√©g gyŇĎz√∂tt 50 m√©ter pillang√≥n - megszerezve ezzel p√°lyafut√°sa 15. vil√°gbajnoki c√≠m√©t -, kedden azonban az elŇĎfutamok ut√°n a 100 m√©ter gyorst√≥l m√°r visszal√©pett.

Szerda délután az amerikai csapat közleményben jelezte, hogy Dressel számára véget ért a viadal, az okokról csak annyit írtak, egészségi probléma miatt.

Dressel √≠gy kihagyja az 50 m√©ter gyors √©s a 100 m√©ter pillang√≥ k√ľzdelmeit, mindk√©t sz√°mnak ŇĎ a c√≠mv√©dŇĎje √©s olimpiai bajnoka, ut√≥bbiban a toki√≥i j√°t√©kokon Mil√°k Krist√≥fot vil√°gcs√ļccsal utas√≠totta maga m√∂g√© √ļgy, hogy a 200-on gyŇĎztes magyar klasszis - aki kedden megjav√≠totta saj√°t vil√°gcs√ļcs√°t - Eur√≥pa-cs√ļccsal lett m√°sodik.

(Forr√°s: MTI)


A jap√°n Yukiko Inui nyerte a szinkron√ļsz√≥k egy√©ni szabadprogramj√°nak verseny√©t szerd√°n a Margitszigeten zajl√≥ vil√°gbajnoks√°gon.

Ebben a sz√°mban ugyanaz volt a dobog√≥ sorrendje, mint az egy√©ni technikaiban, ott is a 21 √©ves √°zsiai versenyzŇĎ diadalmaskodott, megelŇĎzve az ukr√°n Marta Fiedin√°t √©s a g√∂r√∂g Evangelina Platainotit.

A sport√°g egyeduralkod√≥i az oroszok, akik most az ukrajnai h√°bor√ļ miatt nem vehetnek r√©szt a vil√°gbajnoks√°gon. A legut√≥bbi, 2019-es vb-n kiz√°r√≥lag a highlight kŇĪrben gyŇĎz√∂tt m√°s nemzet k√©pviselŇĎje, ebben a sz√°mban ugyanis nem volt orosz indul√≥.

Eredm√©nyek, szinkron√ļsz√°s, egy√©ni szabadprogram:

vil√°gbajnok: Yukiko Inui (Jap√°n) 95,3667 pont

2. Marta Fiedina (Ukrajna) 93,8000

3. Evangelina Platainoti (Görögország) 91,7667

(Forr√°s: MTI)A nŇĎi 4x200 m√©teres gyorsv√°lt√≥ bejutott a d√∂ntŇĎbe szerd√°n a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ √ļsz√≥-vil√°gbajnoks√°gon. A Jakabos Zsuzsanna, P√°d√°r Nikolett, K√©sely Ajna, Moln√°r D√≥ra √∂ssze√°ll√≠t√°s√ļ staf√©ta 7:56.52 perces idŇĎvel futam√°ban a harmadik, √∂sszes√≠t√©sben az √∂t√∂dik lett. K√ľl√∂n√∂sk√©ppen a 16 esztendŇĎs P√°d√°r tette oda mag√°t, aki a hatodikr√≥l a harmadik helyre hozta fel a csapatot √ļgy, hogy a teljes mezŇĎnyt figyelembe v√©ve a m√°sodik leggyorsabban teljes√≠tette a t√°vot. A fin√°l√©t 19.50-kor rendezik a Duna Ar√©n√°ban.
(Forr√°s: MTI)

Az olimpiai-5. Telegdy k√∂nnyed versenyz√©ssel, 1:57.82 perces idŇĎvel csapott c√©lba.
A futam ut√°n elmondta, nagyon j√≥ form√°ban √©rzi mag√°t, siker√ľlt kontroll√°lnia a mezŇĎnyt, az elŇĎd√∂ntŇĎben pedig m√°r szeretn√© megjav√≠tani az √∂tkarik√°s j√°t√©kokon el√©rt egy√©ni cs√ļcs√°t (1:56.15), ugyanakkor figyel a riv√°lisokra is.
Telegdy √Ād√°m a hetedik, Kov√°cs Benedek Bendeg√ļz a nyolcadik idŇĎvel bejutott az elŇĎd√∂ntŇĎbe 200 m√©ter h√°ton szerd√°n a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ √ļsz√≥-vil√°gbajnoks√°gon.
A vil√°gbajnoki √ļjonc Kov√°cs - aki vas√°rnap 100 m√©teren a 19. lett - egy√©ni legjobbj√°t√≥l mind√∂ssze 18 sz√°zadra, 1:57.88 perccel csapott c√©lba. A vegyes z√≥n√°ban el√°rulta, az elŇĎd√∂ntŇĎben mindenk√©ppen szeretn√© megjav√≠tani eddigi legjobbj√°t, ehhez maxim√°lisan √©rzi is mag√°ban az erŇĎt, mert a felk√©sz√ľl√©s sor√°n elsŇĎsorban az √°ll√≥k√©pess√©g√©nek fejleszt√©s√©re fektett√©k a hangs√ļlyt, ez pedig ki is j√∂tt most a medenc√©ben.
(Forr√°s: MTI)

B√©k√©si Eszter bejutott az elŇĎd√∂ntŇĎbe 200 m√©ter mellen szerd√°n a Duna Ar√©n√°ban zajl√≥ √ļsz√≥-vil√°gbajnoks√°gon.
A 20 √©ves magyar versenyzŇĎ 2:27.95 perces idej√©vel utols√≥k√©nt, azaz a 16. helyen cs√ļszott be az esti programba.
B√©k√©si a futam ut√°n elmondta, nem volt benne biztos, hogy bejut az elŇĎd√∂ntŇĎbe, tudta, a hat√°ron t√°ncol majd, mindenesetre nagyon √∂r√ľl annak, hogy √ļjra √ļszhat. Este pedig szeretn√© megjav√≠tani a toki√≥i olimpi√°n el√©rt 2:26.89 perces idej√©t.
(Forr√°s: MTI)

Gyurinovics Fanni a vil√°gcs√ļcstart√≥ Sarah Sj√∂str√∂mmel egy futamba ker√ľlt, √©s √°prilisban, a debreceni orsz√°gos bajnoks√°gon √ļszott egy√©ni cs√ļcs√°t egy sz√°zaddal megjav√≠tva, 54.98 m√°sodperces idŇĎvel csapott c√©lba. Ez azonban nem volt el√©g a 16-os elŇĎd√∂ntŇĎbe jut√°shoz.
Gyurinovics a futam ut√°n elmondta, nagyon szeretett volna elŇĎd√∂ntŇĎt √ļszni, de hi√°ba "nyom rengeteg koffeint a szervezet√©be", reggel nem tud kellŇĎk√©ppen m√©g felp√∂r√∂gni. Ugyanakkor hozz√°tette, Eur√≥pa-bajnoks√°gon ezzel az idŇĎvel d√∂ntŇĎbe lehet ker√ľlni, ami j√≥ elŇĎjel az augusztusban R√≥m√°ban sorra ker√ľlŇĎ kontinensviadal elŇĎtt, r√°ad√°sul a 2017-es vb-n ugyanitt a 28. lett ebben a sz√°mban, azaz j√≥ √ľtemben fejlŇĎdik.
(Forr√°s: MTI)
World Championships
Szenz√°ci√≥s vil√°gbajnoki ez√ľst√©rmet szereztek Rasovszky√©k a ny√≠ltv√≠zi csapatversenyben
20 √ďR√ĀJA
World Championships
Hossz√ļ Katinka el√°rulta, visszavonul-e, ŇĎr√ľlt kiz√°r√°sos sztori a vb-d√∂ntŇĎben
TEGNAP 19:17