Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

🤽🏊 Vizes vb, 11. nap - Nincs magyar érem 5 km-en, megvan a férfi pólócsapat negyeddöntős ellenfele - Élő közvetítés

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/06/2022 - 21:01 GMT+2

Magyarország ad otthont a 19. vizes világbajnokságnak, amelyen a szinkronúszók, az úszók, nyíltvízi úszók, vízilabdázók és műugrók küzdelmeit rendezik meg. A medencés úszók végeztek, Magyarország Milák Kristóf két győzelmének köszönhetően - Romániával holtversenyben - a hetedik helyen végzett a Duna Arénában rendezett úszó-világbajnokság éremtáblázatán. A vizes vb-nek azonban nincs még vége.

Nyíltvízi úszás

Fotó: MTI

20:17 - Chen Yuxi megvédte címét női toronyugrásban

A tavalyi olimpián ezüstérmes, még mindig csak 16 éves Chen Yuxi mögött honfitársa, a tokiói győztes Quan Hongchan lett a második, aki mindössze három tizedponttal kapott kevesebbet.
A bronzérem a malajziai Pandelela Pamg nyakába került.
Eredmények:
műugrás, női toronyugrás:
  • 1. Chen Yuxi (Kína) 417,25 pont
  • 2. Quan Hongchan (Kína) 416,95
  • 3. Pandelela Pamg (Malajzia) 338,85
(MTI)

19:40 - Kiütéses amerikai siker a férfi vízilabdatornán

Az Egyesült Államok férfi vízilabda-válogatottja negyeddöntőbe jutott a világbajnokságon, mivel 24-2-re legyőzte a Dél-afrikai Köztársaság csapatát a legjobb nyolc közé jutásért rendezett hétfői mérkőzésen.
A negyeddöntőket szerdán rendezik a margitszigeti Hajós-uszodában, a magyar-olasz mérkőzés 21 órakor kezdődik, az amerikaiak ellenfele Görögország lesz.
Eredmény:
a negyeddöntőbe jutásért:
  • Egyesült Államok - Dél-afrikai Köztársaság 24-2 (6-0, 6-0, 5-0, 7-2)
(MTI)

Märcz Tamás játékosai készen állnak a negyeddöntőre


18:24 - A címvédő olaszok jönnek a negyeddöntőben

A házigazda magyar férfi vízilabda-válogatott a címvédő olaszokkal játszik a vb negyeddöntőjében, mivel utóbbiak hétfőn 17-6-ra legyőzték Ausztráliát a legjobb nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen.
Az olasz kapusok közül Marco Del Lungo 69, Gianmarco Nicosia pedig 71 százalékos hatékonysággal védett.
A negyeddöntőket szerdán rendezik a margitszigeti Hajós-uszodában, a magyar-olasz mérkőzés 21 órakor kezdődik.
Eredmények:
a negyeddöntőbe jutásért:
  • Olaszország-Ausztrália 17-6 (4-0, 3-3, 4-1, 6-2)
(MTI)

Stieber Mercedes 25 év után tér haza Olaszországból edzősködni, és csak magának akar bizonyítani

"Jól éreztem magam Olaszországban, nem volt semmi gondom, de már nagyon haza akartam térni. Nem azt csináltam, nem azon a szinten, amit szerettem volna. Itthon pedig adódott egy olyan lehetőség, amilyenre pont vágytam. Ezt meg kellett ragadni, igent kellett mondanom."
picture

Stieber Mercedes a mögötte lévő medencében nyert Európa-bajnokságot 2001-ben - Fotó: a szerző felvétele

Fotó: Eurosport


16:37 - Magabiztos horvát továbbjutás a férfi vízilabdatornán

Horvátország 13-7-re legyőzte Georgiát a férfi vízilabdatornán, a negyeddöntőbe jutásért rendezett hétfői mérkőzésen.
A mezőny legeredményesebb játékosa a horvát Konstantin Kharkov volt, aki tíz lövésből négy gólt lőtt.
A horvátok 2005 óta minden alkalommal elődöntősök, 2007 óta pedig mindig érmesek voltak a vb-n. Ezúttal a szerbekkel találkoznak a szerdai negyeddöntőben.
Eredmény, a negyeddöntőbe jutásért:
  • Horvátország-Georgia 13-7 (3-2, 4-2, 3-0, 3-3)
(MTI)

15:21 - Szoros meccsen montenegrói továbbjutás a férfi pólótornán

A montenegrói válogatott 10-9-re győzte le Japán legjobbjait a férfi vízilabdatornán, a negyeddöntőbe jutásért rendezett hétfői mérkőzésen.
Montenegró a legjobb nyolc között szerdán a spanyolokkal játszik az elődöntőbe kerülésért.
Férfi vízilabdatorna, a negyeddöntőbe jutásért (Margitsziget):
  • Montenegró-Japán 10-9 (3-1, 2-5, 3-2, 2-1)
(MTI)

13:45 - Rohács Réka a 15., Balogh Vivien a 24. helyen végzett

A brazil olimpiai bajnok, Ana Marcela Cunha a hajrában igazolta, hogy miért ő a favorit gyakorlatilag minden olyan versenyben, amelyben vízbe ugrik. Ezúttal is olyan könnyedén hagyta ott az ellenfeleit, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, s mielőtt rácsapott a célt jelző táblára, még arra is volt ideje, hogy hátraforduljon és körbenézzen.
Rohács Réka a vegyes zónában elmondta: abból a szempontból elégedett, hogy szeretett volna javítani a 2019-es kvangdzsui vb-n elért 18. helyezésén. Ugyanakkor hangsúlyozta: ez a táv ennyi indulóval sokkal inkább egy boxmeccsre hasonlít. "Remélem, a húgom meg fog edzeni engem, mert egy igazi kis vérszívó, és ha majd együtt készülünk, azt kérem tőle, hogy végig verjen" - nyilatkozta Rohács, akinek 2008-as születésű testvére, Luca ugyancsak nyíltvízi úszó.
Balogh Vivien elmondta, elégedett, hiszen az idei célját már azzal meg tudta valósítani, hogy kijutott a világbajnokságra és az öt kilométer mellett az olimpiai számban, 10 kilométeren is bizonyíthat.
Eredmények: nyíltvízi úszás, női 5 km:
  • 2. Aurélie Muller (Franciaország) 57:53.8
  • 3. Giulia Gabbrieleschi (Olaszország) 57:54.9
  • ...15. ROHÁCS RÉKA 1:00.51.5
  • ...24. BALOGH VIVIEN 1:00.59.2
(MTI)

10:35 - Betlehem hetedik, Rasovszky címvédőként kilencedik 5 km-en

Köztük volt a vasárnapi csapatversenyben ezüstérmes magyar együttes két férfi tagja, a címvédő Rasovszky Kristóf - aki 2019-ben Kvangdzsuban a szakág történetének első és eddigi egyetlen magyar aranyérmét szerezte -, valamint a 18 esztendő Betlehem Dávid.
A verseny elején rögtön élre álltak a medencés menők, másfél kilométer után az ukrán Mihajlo Romancsuk vezetett, mögötte a német váltót vasárnap aranyra vezető, olimpiai bajnok Florian Wellbrock, valamint az olasz Gregorio Paltrinieri haladt, utóbbi szombaton 1500 méter gyorson minden idők második legjobb eredményével nyert a Duna Arénában, vasárnap pedig Rasovszky mögött célfotóval lett harmadik csapatban.
A táv feléhez érve a két magyar az élmezőnytől kissé leszakadva a kilencedik és tizedik helyen tempózott, a hátrányuk folyamatosan nőtt a legjobbakhoz képest, így a dobogós helyezések sorsába nem tudtak beleszólni.
A számot a német Wellbrock nyerte, aki akárcsak vasárnap, az utolsó kétszáz méteren beindította a "motorokat" és faképnél hagyta olasz ellenfelét.
"Nincs mint szépíteni, ezt egész egyszerűen elrontottam a rajtnál, onnantól kezdve pedig nem is volt esélyem - értékelt Rasovszky. - Két nap múlva, a tíz kilométeren nem lehet mit tenni, rögtön el kell menni a többiekkel."
Felidézte, hogy a startnál középre került, a két leggyorsabb pedig a tömeg két szélére, így ők "bunyó nélkül" az élre tudtak törni. Ő inkább kivárt, később ugrott be, hogy ő is a szélén mehessen, de mire ez megtörtént, az élboly már elhúzott.
"Nem tudom, a végén mire lettem volna képes, de ezt most elrontottam" - jelentette ki.
"Ha a verseny előtt valaki azt mondja, hetedik leszek, azt aláírom, de így, látva, hogy mennyivel gyorsabb voltam a többieknél a bolyban, és tudtam mindig egyre feljebb jönni, így nem vagyok elégedett, mert sok maradt bennem - nyilatkozott Betlehem. - Az elején, ha jó helyről indulhattunk volna, akkor szerintem az első ötbe be lehetett volna kerülni. Mivel egyáltalán nem hullámzott a víz, a széléről indulók olyan iramot tudtak menni, hogy szinte már nem is láttam őket a rajt után."
Eredmény, nyíltvízi úszás, férfi 5 km:
  • 1. Florian Wellbrock (Németország) 52:48.8 perc
  • 2. Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 52:52.7
  • 3. Mihajlo Romanchuk (Ukrajna) 53:13.9
  • ...7. BETLEHEM DÁVID 54:22.0
  • ...9. RASOVSZKY KRISTÓF 54:28.3
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés