Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Milák nem akarta befürödni magát, Kenderesi megmondta, hogy senki ne féljen

Nagy Benjámin

Frissítve 20/06/2022 - 20:45 GMT+2

Magyar szempontból csendes programot tartogatott a hétfő este a Duna Arénában, hiszen összesen egy számban voltunk érdekeltek az úszó-világbajnokság harmadik döntős etapján. Ez a szám viszont nagyon is jelentős, hiszen arról a férfi 200 méter pillangóról beszélünk, ahol mindkét magyar érmes lehet kedden. Ami jó hír: Milák Kristóf és Kenderesi Tamás sem aggódik túlságosan.

Milák Kristóf

Fotó: AFP

Utcahossz.

Megszokhattuk, hogy Milák Kristóf évek óta fölényesen uralja a 200 pillangót, és ez mostanra sem változott, hiszen a délelőtti előfutamok után az esti középdöntőből is kiemelkedett. 25 másodpercen belüli első ötvennel kezdett, amire úszott egy 28,57-es és egy 29,32-es hosszt, hogy aztán 29,57-tel a második legjobb hajrát virítsa az egész mezőnyből. Ez összerakva 1:52,39-et jelent, ami minden idők 9. legjobb ideje és bőven lehetőséget hagy, hogy kedd este az 1:50,73-as világcsúcsát is túlszárnyalja a nagyon felszabadult olimpiai bajnok.
Nem akartam befürödni magam a döntőbe” – mondta lazán a mix zónában a futam után Milák, majd hozzátette, hogy edzőjét, Virth Balázs is meg akarta nyugtatni: semmi gond nincs, parádés a formája.
„Értelmezhető és értékelhető úszással akartam továbbjutni, ezzel is megköszönni a fantasztikus közönségnek a támogatást. Megvolt a dinamika, várom a döntőt.”
A döntőt, ahol az a Kenderesi Tamás is ott lesz, aki saját állítása szerint nincs még a legjobb állapotban (továbbra is tartja, hogy az augusztusi, római Európa-bajnokságon lesz igazán), ennek ellenére bődületes utolsó ötvenet produkált: a 29,05-re (!) nincsenek szavak. Ennek viszont egyrészt az volt az ára, hogy az első százon eléggé lassan kezdjen (az 55,35-nél, aztán a százötvenes 1:25,74-nél mindenképpen jobb kell kedd este), másrészt 1:54,79-cel „csak” a hatodik idővel jusson tovább. Más kérdés, ha jobban kezd, hogyan jöhet még egy ilyen szintű hajrá.
picture

Kenderesi Tamás

Fotó: AFP

„Muszáj volt így taktikáznom, különben nem tudtam volna így jönni a végén. Megmondtam mindenkinek előre, a családnak is, mindenkinek, hogy ne féljenek, mert a hajrával nem lesz gond. Picit sajnálom, hogy ez csak a hatodik helyre jó, mert a hetes pályáról úszok. Tokióban a kettesre kerültem a döntőben, és nem láttam a többieket…”
Kihívókból nem lesz hiány, a várhatóan csak a világrekorddal harcoló Milák mögött az ezüstéremre szinte az egész mezőny odaérhet, hiszen Tomoru Honda 1:54,01-gyel lett második összesítésben, James Guy pedig 1:54,91-gyel harmadik. Érdemes lesz figyelni Léon Marchand-ra is, a 400 vegyesen kis híján világcsúcsot úszó 20 éves francia 1:54,32-re faragta az egyéni csúcsát, ami francia rekord is egyben.
Kedden 18:54-kor minden kiderül…
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés