Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Már francia színekben versenyez a vb-n, az orosz Európa-bajnok

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/04/2023 - 13:36 GMT+2

Az úszásban oroszként háromszoros Európa-bajnok Anastasia Kirpichnikova már Franciaország színeit képviseli a nyári, fukuokai vizes világbajnokságon, miután megkapta a francia állampolgárságot.

Anastasiia Kirpichnikova

Fotó: Getty Images

"Döntése nem volt nagy meglepetés" - nyilatkozta Vladimir Salnikov, az orosz úszószövetség elnöke, megemlítve, hogy Kirpichnikova hosszú ideje Franciaországban él.
A 22 éves versenyző 2021-ben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszásban diadalmaskodott.
Az ugyanabban az évben megrendezett budapesti normálmedencés Európa-bajnokságon két ezüst- és egy bronzérmet szerzett. A tokiói olimpián is indult, ottani legjobbjaként hetedik lett 1500-on.
Anastasiia Kirpichnikova of Russian Olympic Committee in action during the heats of the Women's 800m Freestyle at the Tokyo Aquatics Centre during the 2020 Tokyo Summer Olympic Games in Tokyo, Japan
A 22 éves versenyző 2021-ben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon 400, 800 és 1500 méteres gyorsúszásban diadalmaskodott. Az ugyanabban az évben megrendezett budapesti normálmedencés Európa-bajnokságon két ezüst- és egy bronzérmet szerzett.
A tokiói olimpián is indult, ottani legjobbjaként hetedik lett 1500-on.
(Forrás: MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés