A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön nem várt, 8-5-ös vereséget szenvedett a görög csapattól a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe.


Bíró Attila csapata az Izraellel és Kazahsztánnal vívott első két meccsén kinyitotta a gólcsapot, Keszthelyi Ritáék 50 (!) gólt lőttek összesen a két szerényebb képességű gárdának. Ehhez képest a náluk jóval nagyobb játékerőt képviselő görögöknek csak ötöt sikerült lőni, de nem a két előző partit kell itt mintának venni, hanem a mieink erejét ahhoz, hogy ezt meglepetésnek minősítsük. 
27-2-es győzelemmel kezdték az olimpiai selejtezőt a magyar női pólósok | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott kedden az izraeliek fölényes, 27-2-es legyőzésével kezdte szereplését a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán. Keddtől vasárnapig hat mérkőzés vár a magyar női vízilabda-válogatottra Triesztben, ahonnan a torna első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára.
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
21 ÓRÁJA
"Timeo Danaos et dona ferentes." Azaz: "Bármi is ez, félek a görögöktől, még ha ajándékot hoznak is." - Vergilius Aeneiséből Laokoon intése, mikor a trójai lovat látja a falak előtt. Meglepő, de nem mulatságos mérkőzést játszott egymással a magyar és a görög együttes, de azt nem láttuk jönni, hogy ennyire pocsékul alakul számunkra a parti. 
Gangl Edina kezdett a kapuban, és a vállsérüléssel küzdő Parkes Rebecca is visszakerült a kezdőcsapatba. 1-0-nál még annak örülhettünk, hogy Szücs Gabriella megszerezte a vezetést, az UVSE klasszisának ez volt az első találata a tornán. Így már minden mezőnyjátékosunk betalált Triesztben, három meccs kellett ehhez. Körülbelül ennyi vidámság jutott nekünk ezúttal, mert a görögök stílusa nagyon nem tetszett a magyar lányoknak, olyan mértékben érvényesült a rivális akarata, hogy 2-2 után szinte nem maradt győzelmi esélye a mieinknek. Rengeteg volt az ítélet, és bár sorra alakították ki a helyzeteket Szilágyi Dorkáék, nem tudták kihasználni az emberelőnyöket. Sokáig a centerbejátszások sem működtek, és rengeteg volt a pontatlan passz és a technikai hiba. 
Borat honfitársai is komoly vízilabdaleckét kaptak Keszthelyi Ritáéktól az olimpiai selejtezőn | Eurosport
Második mérkőzését is fölényesen nyerte meg a magyar női vízilabda-válogatott a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán. Bíró Attila csapata szerdán Kazahsztán ellen a kilenc (!) gólt szerző Keszthelyi Rita vezérletével 23-6-ra győzött. Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes gárdája kedden Izraelt ütötte ki 27-2 arányban a kvalifikációs tornán.
A görögök a rosszkéz oldalunkra terelték a támadásainkat, az erősebb kapásoldalunkat jobban védték, és betakarták a centereinket is, miközben a kapusuk fogott mindent, mint az olajfesték. 5-2-re megléptek a Plevritou testvérek által repített görögök, a nem jól játszó magyar csapat próbálkozott, de szinte semmi nem sikerült. Már a Kanada ellen 6-4-re elveszített 2017-es budapesti világbajnoki negyeddöntő rémes emléke is felsejlett előttünk. 7-3-ra és 8-4-re is vezettek Xenakiék, végül 8-5-re ők nyertek és ezzel a B-csoport élén végeztek.
Szerencsére messze nem ez volt a magyar válogatott legfontosabb mérkőzése, az majd a franciák elleni sikeres negyeddöntő után a szombati elődöntő lesz. Reméljük, ezzel a vesztes partival túl vagyunk a legrosszabb meccsünkön.
Női vízilabda olimpiai selejtező, Trieszt, B-csoport, 3. fordulóMagyarország-Görögország 5-8 (1-1, 1-2, 1-3, 2-2)
Gólszerzők: Szücs, Vályi, Illés, Gurisatti, Keszthelyi 1-1, ill. E. Plevritou 3, Xenaki 2, M. Plevritou 1,Tsoukala 1, Eleftheriadou 1
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
TEGNAP 12:43
Úszás
Egy Tusup nélküli Katinka film csak a felszínt kapargatja – Duplacsavar podcast
20/05/2022 11:48