A 4x100-as amerikai vegyesváltóval 2012-ben, Londonban olimpiai, 2013-ban, Barcelonában világbajnoki címet szerző, egyéniben olimpiai és világbajnoki döntős mellúszó a 2020 végi, budapesti ISL-sorozatban még jó formában versenyzett az Energy Standard színeiben, ám az utóbbi hetek nem úgy sikerültek, ahogy szerette volna, és végül úgy döntött, nem vállalja a napokban zajló amerikai olimpiai válogatót.
Az Instagram-oldalán hosszú üzenettel búcsúzott. Végighaladt karrierje legfontosabb állomásain, köszönetet mondott mindenkinek és elárulta, hogy a búcsú a koronavírus-járvány hatásainak köszönhető: az ISL előtt nagyon sokáig egyedül kellett edzenie, ezáltal elveszítette a motivációját és szinte minden percben azt várta, mikor mehet már haza.
„A döntést nem vettem félvállról, sok önvizsgálat és hosszas mérlegelés kellett hozzá, de abszolút megbékéltem. Decemberben, miután abbahagytam az ISL-t követő intenzív edzéseket, úgy éreztem, hogy sokkal jobban izgatnak és ösztönöznek a medencén kívüli lehetőségek. Továbbra is szeretem a sportot és szorosan kötődni fogok hozzá.
Úszás
Nagyot küzdött, és negyedik helyen zárt Olasz Anna
20 ÓRÁJA
A világjárvány miatt rengeteg szívfájdalom járult ehhez az úthoz az utóbbi időszakban, de a különböző terápiák és sokak segítsége által újra megtaláltam az életemben a tüzet. Kívánom minden sportolónak, aki mostanában hasonló világot járt be, hogy értse meg: az érték nem a teljesítményhez van kötve. Sokkal értékesebb a személyiségetek, mint az, hogy a testetek hogyan versenyez. Ezt soha ne felejtsétek el. Ne engedjétek, hogy bármiféle külső nyomás miatt kevesebbnek érezzétek magatokat.

Breeja Larson

Fotó: AFP

Sok sikert kívánok mindenkinek, aki részt vesz az amerikai olimpiai válogatón, majd az olimpián! Én továbbra is itt leszek, hogy érzelmi támogatást nyújtsak azoknak, akiknek erre szükségük van.”
Larson a tehetségek mentorálásában és a sportüzleti, gazdasági életben kíván részt venni a közeljövőben.
Honlapunkon az utóbbi időben nem egy hasonló visszavonulásról számoltunk be: az amerikaiak közül Lia Neal, Ella Eastin, Margo Geer, Ian Finnerty vagy épp Jacob Pebley is befejezte pályafutását.
Olympic Games
Olasz Anna fantasztikus negyedik helyet szerzett nyíltvízi úszásban
20 ÓRÁJA
Olympic Games
Háborút indítottak az amerikai úszók az oroszok ellen az olimpia után
02/08/2021 18:17