A 15 éves Bujdosó Zsombor hátat fordított Shane Tusupnak és újra Lőrinczi Györggyel készül – Öt hónap után foszlott szét az „amerikai álom”
Tavaly augusztusban a nyár sportszenzációjának számított, hogy Shane Tusup, Hosszú Katinka ex-férje és sikereinek kovácsa kanyargós útkeresést követően visszatért az úszóedzői pályára. Ráadásul úgy, hogy éppen a háromszoros olimpiai bajnok magyar világhíresség egyik – akkor talán túlértékelt – ellenfelének, az EB ezüstérmes olasz Illaria Cusinatonak a felkészítését vállalta magára. Azon is sokan kapták fel a fejüket, hogy nagy tervének megvalósításába belevett egy 15 esztendős magyar tehetséget, a DMTK kisegyesületben versenyző Bujdosó Zsombort, aki az „Ironos” időkben szüleivel együtt Tusup kedvéért költözött Debrecenből Budapestre. Szakmai körökben szinte azonnal az a vélemény alakult ki, hogy Tusupnak és Cusinatonak égető szüksége volt egy gyorsan hadra fogható edzőtársra, akinek – és persze a szüleinek is – másodpercekben mérhető előrelépést ígért az előre menekülő amerikai.
Lőrinczi György, Zsombor edzője nem igazán lelkesedett a tavaly augusztusig szóba sem hozott csere-beréért, de nem akart a tanítványa útjába állni, és a szülői óhajt is teljesítve hat hónapra – úgymond próbaidőre - átengedte a versenyzőjének felkészítését Tusupnak. Azzal a feltétellel, hogy nem szakad meg az emberi és szakmai  kapcsolata Zsomborral, és a kísérlet nem feltételezi magyar klubjának elhagyását.
Olympic Games
Óriási versenyben lett olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf - összefoglaló
10 ÓRÁJA
Az „amerikai álom” az újesztendő első napjaiban foszlott szét, amikor Bujdosó Zsombor szülei „kivették” a Tusup-iskolából a fiúkat, és arra kérték Lőrinczi Györgyöt, hogy vegye át –pontosabban vissza – a váltóbotot. Cusinato, Földházi Dávid után a tizenéves Bujdosó már a harmadik úszó, aki eltérő okokból és megfontolásból nem kér Tusupból és a módszereiből.
„Az is megfordult a fejemben, hogy Zsombor a közelgő átigazolási időszakban más klubot választ, talán éppen azt, amit Tusup szeretne felépíteni, annak viszont sokkal nagyobb volt a realitása, hogy a Bujdosó család jobbnak tartja visszajuttatni Zsombort abba a közösségbe, ahol jól érezte magát és az eredményei is folyamatosan javultak – nyilatkozta Lőrinczi György az SzPress Hírszolgálatbak. – Úgy értesültem, hogy kulturált és higgadt beszélgetés zajlott le az amerikai és a szülők között, nem kaptak össze, és egy így van rendjén. Természetesen Zsomborral is azonnal beszéltem, szerintem örül, hogy így alakultak a dolgok és február 28-án velem, a magyar klubtársaival együtt utazhat el a törökországi edzőtáborba” – hangsúlyozta a magyar szakember.   
  SzPress Sporthírszolgálat
Olympic Games
Így vette át az olimpiai ezüstérmet Rasovszky Kristóf
14 ÓRÁJA
Olympic Games
Rasovszky: "Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér"
14 ÓRÁJA