Az öt éve Rióban 100 méter pillangón aranyérmes, nyolcszoros világbajnok svéd klasszis az egyik legbalszerencsésebb sportolónak mondhatta magát az utóbbi hónapokban: az olimpia tavalyi elhalasztása után hátsérüléssel küzdött, idén februárban pedig elcsúszott a jégen és eltörte a könyökét.

Műtétre volt szüksége, emiatt négy hónapot hagyott ki, és korábban többször is azt nyilatkozta, hogy csak május közepén, mindössze két hónappal a tokiói kezdés előtt kezdett el újra pillangót úszni.
"Majdnem négy centiméternyi izomtömeget vesztettem a jobb karomban a törés miatt, teljesen aszimmetrikussá vált a pillangóm” – mondta akkor, így arra lehetett számítani, hogy a visszatérése után nem is vállalja kedvenc számát, ahol nem mellesleg ő a világcsúcstartó is.
Úszás
Hosszú Katinka újabb két aranyat nyert, visszatért a svédek világsztárja
01/06/2021 19:42
A hét elején aztán a svédek megerősítették, hogy az 50 és a 100 gyors, valamint várhatóan a váltók mellett a 100 pillangó is szerepelni fog a programjában. Hogy milyen esélyei lesznek, és egyáltalán milyen formában is van pontosan, egyelőre ő maga sem tudja, csütörtökön mindenesetre úgy fogalmazott, megpróbálja a lehetetlent.
Vállalom a 100 pillét, hisz az elmúlt 13 évben minden nagy nemzetközi versenyen elindultam ebben a számban – Pekingben 27., Londonban 4. lettem, Rióban pedig győztem. Nehéz lesz, de kíváncsian várom, hogyan fog menni. A felépülés hosszú folyamat volt, jól jött volna még néhány hét edzés, de sajnos nem volt rá lehetőségem. Most itt vagyok, és úgy érzem, hogy a felkészülés az utóbbi napokban szuperül sikerült".
https://i.eurosport.com/2021/04/13/3077872.jpg
A svéd sajtónak egyébként elárulta, ezen a héten az edzéseken megpróbált bemenni 57 másodperc alá – a világcsúcsa 55,48, a tokiói nevezési ideje pedig 56,22, amivel egyrészt második lett a két évvel ezelőtti vb-n, másrészt ötödik az előzetes nevezési rangsorban. Várhatóan az 56,22 minimum kelleni fog a dobogós helyhez.
Hogy Sjöström egész pontosan mire is képes, abból már szombaton, magyar idő szerint 12:33 körül ízelítőt kaphatunk, hisz a 100 pillangó ötödik előfutamának ötös pályáján megkezdi az olimpiai szereplését.
Az élő közvetítésünk 12 órakor kezdődik az Eurosport 1-en és az Eurosport Playeren!
forrás: részben SwimSwam

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben a legfontosabb sporthíreket, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Olympic Games
Véget ért az olimpiai bajnok úszó és az állam közötti kínos ügy
30/08/2021 15:50
Olympic Games
Hiába úszott világcsúcsot az olimpián, nem tud fizetni neki az állam
13/08/2021 07:21