Megrendezik májusban Budapesten a vizes Európa-bajnokságot - erősítette meg az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke.

A szervezet csütörtöki sajtóközleményében az áll: Paolo Barelli levélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket, hogy az Eb-t a terveknek megfelelően megtartják.
"A LEN keményen dolgozik a magyar szervezőkkel együttműködve azon, hogy az összes szükséges egészségügyi intézkedés megszülessen, melyekkel garantálni lehet a viadal zavartalan lebonyolítását, a sportolók, az edzők, a hivatalos személyek és a közreműködők biztonságát. Ez a legfontosabb a LEN számára" - idézi a közlemény a szövetség vezetőjét, aki hozzátette: az elmúlt időszakban szerte a világon rendeztek már sporteseményeket, illetve a LEN is biztonságban bonyolított le különböző vízilabda-tornákat.
Úszás
Hosszú Katinka folytatja, 100 éremig meg se akar állni!
2 ÓRÁJA
A pandémia kitörése óta ugyanakkor az úszók, a nyíltvízi úszók, a szinkronúszók és a műugrók számára is ez lesz az első világeseményesemény, amely - amint azt Barelli kiemeli - remek lehetőség a tesztelésre az olimpia előtt. Nézők viszont vélhetően nem lehetnek majd ott a helyszíneken
"Tudjuk, hogy a vizes család imád a Duna Arénába látogatni, a hangulat pedig felülmúlhatatlan telt ház esetén, ugyanakkor jelenleg a biztonság az elsődleges, így valószínűleg üres lelátók előtt kell megrendeznünk az Európa-bajnokságot"
- mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.
A tavalyról idénre halasztott Eb versenyeire május 10. és 23. között kerül sor: 10-től 16-ig rendezik a műugrók és a szinkronúszók versenyeit a Duna Arénában, míg a nyíltvízi úszók programja a Lupa-tavon zajlik, 17. és 23. között pedig a medencés úszók futamait bonyolítják le a Duna Arénában.
MTI
Úszás
Agyonlőtték a decemberben még a vb-n versenyző 23 éves úszót
13/01/2022 16:09
Úszás
Szilágyi Liliána ügyét külön bizottság vizsgálja az úszószövetségnél
05/01/2022 14:31