A végletekig kiélezett, látványos gólokat és izgalmat hozó mérkőzést játszott egymással az UVSE és a Honvéd a férfi vízilabda OB I 20. fordulójában. Vincze Balázs csapata 7-3-ra is vezetett, de nem tudta lezárni a meccset, Szivós Márton együttese pedig ledolgozta négygólos hátrányát, Manhercz Ádám hat másodperccel a vége előtt egyenlített, beállítva a 10-10-es végeredményt. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Kardos Alexander és Decker Ádám nyilatkozatával. 

Szeptemberben emlékezetes győzelmet aratott az UVSE a Honvéd otthonában, akkor 4-1-re is vezettek Bencz Rolfék a Kőér utcában, és bár 6-6-nál beérték ellenfelüket a hazaiak, Molnár Erikék végül 9-8-ra behúzták a meccset. A párharc februári folytatásában szombaton kora délután már napsütésben játszották le az első másfél negyedet a felek a Komjádiban. Összességében pedig egy nagyon tévébarát parti lett belőle.
Amelynek elején és a végén a Honvéd volt a jobb, a közepén meg az UVSE. Az összesen hat találatig jutó Hosnyánszky Norbert - akit az eredményjelzőn végig Hosnyánszky Balázsként jelöltek - három góljával gyorsan ellépett 3-1-re a Szivós-csapat, innen viszont egy 6-0-s (!) rohamot toltak Kardos Alexanderék. Volt közte átlövésgól, lefordulás, ejtés, miközben Bisztritsányi Dávid a kapuban szokás szerinte hozta jó formáját. Hasonló volt ez a játékrész, mint amilyet pénteken a BVSC produkált a Fradi ellen a harmadik negyedben, ott azt 5-2-re hozták Mészáros Mátyásék. A nagyszünetben Szivós Marci alaposan leteremtette övéit, ami hathatott, mert innen viszont egy 7-3-as Honvéd-sorozat következett, ami azért is történhetett meg, mert a harmadik negyed közepén Vámosi Bertold négyperces kiállítást kapott.
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
A záró felvonásban 8-8-nál érte be riválisát a BHSE, és bár 10-8-nál megint kettő volt közte, ismét vissza tudtak kapaszkodni a vendégek, és némi szerencsével meg tudták menteni az egyik pontot. Piszkosul fáradt játékosok ültek a rajtköveken, a lelátón, mindkét oldalon a meccs vége után, hatalmasat küzdött mindkét gárda. Azt minden bizonnyal egyik fél sem gondolta volna tavaly nyáron, hogy ebben a párharcban négy pontot szerez majd az UVSE, és veretlen marad, most mégis csalódottak voltak a hazaiak. 
Az UVSE-ből a triplázó Kardos Alexandert kértük értékelésre, aki nyáron épp a Honvédból igazolt el.
"
Nagyon kemény, fárasztó mérkőzés volt. Az elején elment a Honvéd 3-1-re, utána fordítottunk egy nagyot, majd jött egy nagy gócpontunk, amikor kicsit megállt a támadásunk, jött egy négyperces kiállítás, amit viszonylag jól meg tudtunk oldani. Így alakult a meccs, amelyen plusz motivációt jelentett, hogy a volt csapattársaim ellen játszhattam, láthattam a régi barátaimat. Innentől készülünk a következő, Pécs elleni mérkőzésre."
A Honvédból a duplázó Decker Ádám nyilatkozott nekünk: 
"Ahhoz, hogy vissza tudjunk jönni, kellett az Újpest részéről egy fegyelmezetlenség, ott voltam mellette, láttam, hogy ütő mozdulatokat végzett az újpesti játékos. De pont azért tudtak elmenni, mert ilyen hévvel és ilyen hőfokon játszottak. Balázs játékosként is ezt képviselte, és edzőként is ezt a temperamentumos, szenvedélyes játékot, amelyet átvitt a csapatára, megállás nélkül mentek. Igazságos döntetlen született a négyperces kiállítás fényében."
Férfi vízilabda OB I, 20. forduló
UVSE Hunguest Hotels- Budapesti Honvéd 10-10 (2-3, 5-1, 1-2, 2-4)Gólszerzők: Kardos A. 3, Vigvári Vince 3, Bencz, Korényi, Szentesi Á., Belényesi, illetve Hosnyánszky 6, Decker Á. 2, Simon R., Manhercz Á.
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27