„Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe.

Szerdai cikkünkben összefoglaltuk, hogy Szilágyi Liliána döbbenetes őszinteséggel mesélt az Instagramon, valamint D. Tóth Krisztának az Elviszlek magammal című műsorban arról, hogyan bántalmazta őt és az édesanyját az édesapja, dr. Szilágyi Zoltán.
A Magyar Úszó Szövetség elnöke, dr. Wladár Sándor csütörtökön elrendelte az ügyben a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát, és azt, hogy a két testület az érintettek meghallgatásával feltárja, az ügyvédként praktizáló, valamint a Stamina SK-t irányító apa az edzői tevékenysége során megsértette-e a szövetség szabályzatát.
Úszás
Szilágyi Liliána ügyét külön bizottság vizsgálja az úszószövetségnél
05/01/2022 14:31
Dr. Szilágyi Zoltán reagált a lánya vádjaira, az Origónak eljuttatott nyílt levelét most változtatás nélkül közöljük.
„Kedves Liliána!
Hat éve teszed velem, amit teszel, eddig csendben tűrtem. Most, hogy már a húgodat is belekeverted, s mindezt a nagy nyilvánosság előtt, először és utoljára meg kell szólalnom-szintúgy a nyilvánosság előtt. Ezt követően nem kívánok a sajtóban védekezni vagy magyarázkodni, mert amit állítasz, az ellen nem lehet védekezni, hiszen hogyan bizonyítsam, hogy sosem vertelek vagy bántalmaztalak sem Téged, sem édesanyádat, sem húgodat...ugyanakkor az ügyben a kijelentéseid miatt általam indítandó büntetőeljárás során ez várhatóan tisztázódni fog.
Aki valóban ismer engem és Téged, az úgyis tudja az igazat. Bármit is állítasz, szilárdan kitartok a hat évvel ezelőtti elhatározásom mellett, azaz bármennyire is tönkre akarsz tenni ezért vagy azért, illetve bármennyire próbálod magadra irányítani a figyelmet: nem támogatlak tovább anyagilag sem Téged, sem édesanyádat, ennek valódi okát pedig mindketten pontosan tudjátok.
Minden egyes hamis szavad egy-egy késszúrás a szívembe, de nagykorú vagy és felelős a saját döntéseidért, cselekedeteidért. Azt csak remélni merem, hogy egyszer, amikor majd szembenézel azzal, hogy mit tettél, Te meg tudsz majd bocsátani magadnak. Addig viszont arra kérnélek – amit már korábban is kértem Tőled -, hogy a Szilágyi név helyett viseld édesanyád családnevét, mert nem hiszem, hogy akár a Te, akár az én vonatkozásomban a továbbiakban bármilyen okból is indokolt lenne, hogy te Szilágyi Liliánának nevezd magad.
Dr. Szilágyi Zoltán
Úszás
Szilágyi Liliána válaszolt, az apjának és a húgának is üzent
02/01/2022 08:10
Úszás
Szilágyi Gerda: Liliána és Wladár Sándor hazudik, el a kezekkel édesapámtól
31/12/2021 14:54