Vádak, csalódások és pénzügyi bajok.

Javában tart a Nemzetközi Úszóliga, azaz az ISL harmadik szezonja, ám a dolgok a háttérben ott folytatódtak, ahol a 2020-as idény végén abbamaradtak.
Tavaly novemberben, a Budapesten rendezett elődöntők közepette ugyanis a sorozat egyik legjobb csapatának számító Energy Standard két vezetője, Hubert Montcoudiol és Jean-Francois Salessy otthagyta a versenyt, egyben nyílt levélben robbantotta a bombát: kifizetetlen pénzekről, rendezetlen számlákról és korrupcióra utaló jelekről számoltak be, amik szerintük megmérgezték az ígéretesnek induló kezdeményezést és ellehetetlenítették az ISL presztízsét, sikerét. „Az úszók ügynökei, a vezetőedzők, a stábtagok, a technikai dolgozók csak mellékszereplők ebben a filmben, így tetszés szerint bármikor lecserélhetők” – fogalmazott Salessy, utalva arra, hogy a szerződésekben megállapított fizetések nagyon sokakhoz nem érkeztek meg.
Úszás
Hosszú Katinka és Milák Kristóf is begyűjtött egy aranyat, utóbbi megdöntötte Chad Le Clos csúcsát
19 ÓRÁJA
Ezt követően pereskedések is kezdődtek, a LiveWire Sport tartalomszolgáltató ügynökség például 10 hónapig várt az ISL első szezonjában nyújtott szolgáltatások teljes kifizetésére, mielőtt benyújtották a keresetet. Ez annak ellenére történt, hogy az ISL elismerte a tartozást és kijelentette, hogy szándékában áll kifizetni minden összeget. "Angol és svájci ügyvédek segítségével levelet küldtünk az ISL vezetőségének, és tájékoztattuk őket, hogy ha a tartozás nem kerül teljes egészében kifizetésre, akkor bírósági eljárást indítunk Angliában, és ha szükséges, az ISL jogi bejegyzésének központjában, Svájcban is” – írta akkor a LiveWire.
Az azóta eltelt kilenc hónapban azonban semmi sem történt, Salessy és Montcoudiol pedig pénteken újabb nyilatkozattal állt elő.
"Tavaly novemberben lemondtunk az ISL kereskedelmi vezetői és az Energy Standard vezérigazgatói posztjáról, elítélve az ISL partnerekkel és alkalmazottakkal szemben mutatott könnyelmű viselkedését.
2021. szeptember 17-én, ISL harmadik szezonjának kellős közepén a helyzet változatlan: a számlák továbbra is kifizetetlenek! A mostani idényt a hitelezőkkel fennálló problémák ellenére szervezték meg, úgy, hogy az ISL szakmaiatlan viselkedése nincs megoldva, és az úszók közül sem mindenki kapott fizetést.
Ráadásul egyes produkciós partnerek és más, alapvető fontosságú beszállítók önkényesen kapnak fizetést, mások pedig nem. A pénzügyi áldozatok listáján szerepel néhány magyarországi beszállító, egy kommunikációs ügynökség, sajtótisztviselők, utazási irodák, csapatvezetők, operatív igazgatók, webmesterek, digitális ügynökségek szakemberei és más tanácsadók, a teljes tartozás összege már hét számjegyűre rúg. Egyértelmű, hogy az ISL alapítója, vezérigazgatója és vezetősége nem tartja be az ígéreteit és továbbra is csak hiteget.”

A mostani szezon egyik legnagyobb sztárja, a 100 méter háton világcsúcsot úszó Coleman Stewart

Fotó: AFP

A Konstantin Grigorishin milliárdos által finanszírozott sorozat vezetősége korábban úgy fogalmazott, az első két szezonban leginkább arra összpontosítottak, hogy a lehető legszélesebb közönségnek mutassák be a sportolókat és az új projektet, emellett pedig remélték, hogy jelentős bevételeik lesznek, de a világjárvány hatása mellett a kereskedelmi műveletek is jelentős kudarcot vallottak, a legtöbb előrejelzésük pedig nem vált valóra: „A jövőben másképp kell megközelítenünk a piacot. A 2020-as szezon teljesítésére irányuló megközelítésünk súrlódásokat okozott néhány beszállítóval, de minden kötelezettségünket teljesíteni fogjuk. Az összegek egyébként a 2019-es teljes pénzügyi kiadás kevesebb mint öt százalékát teszik ki."
Az ISL jelenlegi szezonjának alapszakaszát szeptember végéig rendezik Nápolyban, majd novemberben Eindhovenben jönnek az elődöntők. A döntő várhatóan 2022 januárjának elején lesz.
Forrás: insidethegames.biz

Minden reggel elküldjük e-mailben a legérdekesebb híreket a sportvilágból, válogatunk a legjobb cikkeinkből. Az Eurosport napi hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
22/05/2022 19:52
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
22/05/2022 12:43