A magyar női vízilabda-válogatott fölényesen, 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében, így bejutott a négy közé, ahol a tokiói kvótáért a házigazda olaszokkal mérkőzik meg szombaton. 


Váratlan és meglepő vereséget szenvedett csütörtökön a görögöktől a magyar válogatott, de mivel az csak a csoportelsőségről döntött, és semmi más tétje nem volt, bőven belefért. Csak az volt furcsa, hogy a nagyszerű erőkből álló, Eb-bronzérmes magyar nemzeti együttes mennyire tanácstalanná vált egy tényleg kellemetlen stílusú gárdával szemben, és mennyire nem tudott érdemben reagálni a görögök játékára. Ritkán adódik, hogy nem akad értékelhető egyéni teljesítmény Bíró Attila csapatában, remélhetőleg erre az évre letudták legrosszabb meccsüket a mieink. 
Váratlan, de sokat nem számító vereséget szenvedett a görögöktől a magyar női pólócsapat | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön nem várt, 8-5-ös vereséget szenvedett a görög csapattól a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe. Bíró Attila csapata az Izraellel és Kazahsztánnal vívott első két meccsén kinyitotta a gólcsapot, Keszthelyi Ritáék 50 (!) gólt lőttek összesen a két szerényebb képességű gárdának.
Úszás
Hosszú Katinka és Milák Kristóf is begyűjtött egy aranyat, utóbbi megdöntötte Chad Le Clos csúcsát
TEGNAP 17:46
Ehhez képest jóval megnyugtatóbban alakult a gyengécske franciákkal vívott negyeddöntő, amelyet fölényesen nyertek meg Szilágyi Dorkáék. Magyari Alda kezdett a kapuban, Gangl Edina a záró felvonásra állt be a helyére, panasz egyikükre sem lehet. Az alaposan bekezdő Keszthelyi Rita vezérletével gyorsan 4-0-ra megléptek a magyarok, és úgy kezdték jól a partit, hogy emberelőnyt sokáig nem kaptak. 
Centerből pláne nem, ami Parkes Rebecca és Gyöngyössy Anikó képességeit ismerve több mint furcsa volt. Több elmaradó ítéletet jegyezhettünk fel középcsatáraink kapcsán, még jó, hogy ez egyáltalán nem befolyásolta az eredményességünket. A harmadik negyedben többször is hétgólos előnyt értek el a nagy kedvvel játszó Vályi Vandáék, és az utolsó játékrészben alaposan kijött a a két csapat közötti hatalmas tudáskülönbség.
Öröm volt látni Illés Anna pazar, ütemtelenül elengedett lövéseit, ahogy azt is, hogy a gárda egyik legfontosabb játékosa, Szücs Gabriella is szép átlövésgóllal jelentkezett, nagyon kellett ez tőle, neki. A magyar válogatott biztosan hozta a kötelezőt, és ugyanúgy 13 gólos különbséget tett közé, mint az egy évvel ezelőtti budapesti Európa-bajnokságon. Akkor 16-3, most 20-7 lett ide. 
Szombaton egy brutálisan kemény és nehéz mérkőzés vár a mieinkre a házigazda olaszok ellen. Amelyik csapat megnyeri ezt az elődöntőt, annak meglesz a tokiói kvótája, a vesztesnek pedig már januárban eléggé el lesz rontva az éve. 
Női vízilabda olimpiai selejtező, Trieszt, negyeddöntőFranciaország-Magyarország 7-20 (2-4, 1-3, 2-5, 2-8)
Gólszerzők: Guillet 2, Dhalluin 2, Vernoux 2, Bouloukbachi 1, ill. Keszthelyi 5, Illés 3, Szilágyi 2, Leimeter 2, Rybanska 2, Garda 2, Gurisatti 2, Vályi 1, Szücs 1
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
22/05/2022 19:52
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
22/05/2022 12:43