A magyar női vízilabda-válogatott egy gólokban és kiállításokban gazdag felkészülési mérkőzésen 17-14-re legyőzte Hollandiát szerdán Budapesten. Helyszíni tudósításunk a Tüskeuszodából.


Szerdától szombatig a Tüskeuszodában hivatalos mérkőzéseket vívnak a mieink három, a világ élvonalába tartozó rivális, Hollandia, Görögország, Spanyolország valamint a magyar Universiade-válogatott ellen. Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott Világliga-mérkőzéseket játszott volna a héten, de Olaszország és Franciaország nemzeti csapata nem utazott el a magyar fővárosba, így a mieink megkapják 5-0-val a pontokat. A sorozatban eddig is élen álló csapatunk ezzel 16 egységgel az első helyen zárja majd az európai selejtezőt, így ott lesz a nyolcas Szuperdöntőben, amelyet a nyáron valószínűleg Oroszországban rendeznek majd meg.
Elég jól sikerült orvosolni a helyzetet, mert a mezőny még erősebb lett. Bíró Attila együttese szerdán azzal a holland gárdával kezdett, amelyet a tavalyi budapesti Európa-bajnokság parádés bronzmeccsén, majd Szentesen Világliga-selejtezőn, és idén januárban a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is legyőzött. Ezúttal is sikerült, de kalandos körülmények között. A négynapos dzsemborira ugyanazt a 17 főt hívta meg a kapitány, amely névsorral Triesztre készült, és előzetes nyilatkozata szerint forgatja a lányokat, mindenki lehetőséget kap az olimpiai csapatkeresés jegyében.
Úszás
Idén sem lesz vizes vb, legalábbis Fukuokában ezerszázalék, hogy nem
TEGNAP 14:52
Az első játéknapon Magyari Alda, Gurisatti Gréta, Gyöngyössy Anikó és Horváth Brigitta kapott pihenőt, ők a lelátón szurkoltak társaiknak. Akiknek kellett is a biztatás, mert bár 7-3-ra elléptek az első negyedben - kapuscserére kényszerítve a hollandokat -, a két játékvezető olyan mennyiségben fújta be a kiállításokat ellenünk, mintha nem lenne holnap, Rybanska Natasát korán végleg kiszórták például. Az első félidőben támadásban pazar teljesítmény nyújtottak a mieink, nagyon jól járt a labda Szücs Gabrielláék kezén, akik szép akciókat vezettek, türelmesen adogattak egymás között, a legideálisabb lövőhelyzetet keresték. Szilágyi Dorottya rosszkézen, Vályi Vanda pedig kapásoldalon is feltűnt, az UVSE-ben remek formát mutató Antal Dóra csodás gólokat lőtt, ment minden a maga útján. 
Még félidőben is 11-7 volt ide, de szétestünk hátul, gyűltek a személyi hibák. A holland játékosok kontráit nem fújták le a sporik, Parkes embertelen küzdelmet folytatott centerben, Keszthelyinek a fürdőruháját rángatták, amit a lelátóról világosan lehetett látni, ahogy az ellenfél több támadóhibáját is, a partról valahogy nem vette észre a két sípmester. És a keményen játszó hollandok helyett is minket büntettek, brit tudósok még vizsgálják, mi állhat a háttérben. A 6-2-re elveszített harmadik nyolc perccel 13-13-nál érték be Illés Annáékat Sabrina van der Slooték (a kiállítási arány ekkor úgy 15-6 lehetett), és a záró felvonásban 14-13-nál vezettek először. És utoljára.

Szilágyi-Dorottya-magyar-holland-min.jpg

Fotó: Eurosport

Addigra már nálunk is megtörtént a kapuscsere, a nagyon gyér, 24%-os védési hatékonyságot produkáló Kasó Orsolyát Gangl Edina váltotta. A Fradi hálóőre mondjuk rengeteget kényszerült emberhátrányban hárítani, ezért is lett olyan gyenge a mutatója. Az öt lövéséből négyet gólra váltó Keszthelyi Rita és Szilágyi vezérletével megrázta magát a magyar csapat, fordított és 17-14-re behúzta az eseménydús partit. 
Tapasztalatszerzésnek kiváló volt a találkozó, kipróbálhattuk, milyen, amikor záporoznak a kiállítások, illetve pólózhattunk úgy is perceket, hogy a Keszthelyi, Szücs - és persze Gurisatti - alkotta hármas, tehát a talán három legjobb játékosunk egyike sem volt bent a vízben. 
Folytatás csütörtökön az Universiade-csapat ellen. 
Női vízilabda felkészülési mérkőzés
Magyarország-Hollandia 17-14 (7-3, 4-4, 2-6, 4-1)Gólszerzők: Keszthelyi 4, Antal 3, Parkes 3, Szilágyi 2, Vályi 2, Illés 1, Leimeter 1, Garda 1, ill. Keuning 4, Sleeking 4, van der Sloot 2, Wolves 2, van de Kraats 2
Úszás
Komoly változás jöhet az úszósportban, az idei vb-t is törölhetik
21/01/2022 18:19
Úszás
Hosszú Katinka folytatja, 100 éremig meg se akar állni!
18/01/2022 14:49