A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergely volt a 

sportkonyvek.hu

, és annak vezetője, Galambos Ádám vendége, a bő 30 perces videóinterjúban elsősorban Gergő pályafutásának első szakaszáról tudhattunk meg új információkat. 


Még 2014-ben jelent meg Életem a játék címmel Kiss Gergő önéletrajzi kötete, amelynek bővített kiadása 2020 végén került a boltokba. Ez érintetlenül hagyta az előzőt, és szűk 50 oldalnyi plusz tartalmat kapott. Egy negyedik részben, különálló fejezetben foglalja össze az elmúlt hat év történéseit, szakmai és magánéletét Gergő szemszögéből. 
Ennek a kötetnek a megjelenése volt a beszélgetés apropója. A korábban szintén vízilabdázó Galambos Ádám  a G-Adam Könyvkiadó vezetője, akinek a nevéhez olyan művek magyar megjelenése fűződik, mint Raphael HonigsteinKlopp - Hadd szóljon c. könyve, Roland Lazenby Kobe Bryant - A Fekete Mamba élete c . kötete, vagy ugyanennek a szerzőnek a Michael Jordan - A levegő ura c. könyve (erről még februárban közlünk egy nagyobb cikket). 
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
LeBron, Kobe, Jordan és Wenger - 10+1 sportos könyv 2020-ból, amelyet érdemes elolvasni | Eurosport
2020 pocsék év volt a legtöbb szempontból, de kiváló olvasmányokkal legalább alaposan el voltunk látva. Sport témájú könyvek is jelentek meg szép számmal, ezek közül válogattuk ki a számunkra legkedvesebb tíz darabot, és egy kakukktojás is szerepel listánkon plusz egyként. A labdarúgás és a kosárlabda viszi a prímet idén, de van NFL és vízilabda is.
Kiss Gergő elmesélte, hogy az Életem a játék új kiadása szerzői kiadásban jelent meg, mert lejárt a Librivel kötött ötéves szerződése, a nagy kiadó pedig odaadta neki a jogokat. Az interjú a továbbiakban egy időutazást jelentett az egykori 7-es sikerekben gazdag karrierjében. A tungsramos évekkel kapcsolatban érkezett egy érdekes kérdés Ádámtól:
"Úgy edzettetek, hogy volt egy fekete könyv, amiben föl volt írva az aznapi adag. Godova nem volt ott. Emlékszem, hogy valaki megnézte, mennyit kell úszni, beugrottatok a vízbe és leúsztátok. Nem jutott eszébe, hogy csaljatok?"
Mire Gergő: "Ha ez a célom, azért tenni kell, nem lehet elmismásolni. A vízilabda lábtempós részét nem lehet elhazudni, mert akinek nincs lábtempója, abból nem lesz vízilabdás, az elsüllyed."
A felnőtt Tungsramban Montreal olimpiai bajnokánál, Kenéz Györgynél kapott először lehetőséget elsős gimnazistaként a felnőtt csapatban. Mint kiderült egy felnőtt játékosra cserélte őt el nevelőklubja, BVSC a Tungival, ez jelezte új egyesülete komoly terveit vele kapcsolatban.
"Na, papa, elég lesz!" - mondta magáról emlékezetes búcsúmeccse után a pólólegenda, Kiss Gergő | Eurosport
Az olimpiai bajnokokból álló Millennium Masters csapata 16-12-re legyőzte a masters világ- és Európa-bajnok Oázis SC együttesét a Duna Arénában rendezett kétnapos vízilabda-gála zárásaként. Ez a találkozó volt a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely hivatalos búcsúmérkőzése. A sportág történetének egyik legnagyobb balkezes pólósa a meccs után, a VIP-bulija közben adott nekünk rövid interjút.
Onnan a klub szétesése után ahhoz a Ferencvároshoz ment, ahol egy fiatal, óriási tehetségekből álló csapatban játszhatott, korábbi mestere, Godova Gábor irányításával. Mint megtudtuk, kudarcnak számított a Fradinál a bajnoki bronzérem. Elmondása szerint Kiss Gergő a pályafutása első szakaszában vándormadárrá vált, pedig a Tungiban hosszú távban gondolkodott, ameddig meg nem szüntették a szakosztályt. Az FTC nagyon jó döntésnek számított, de Fodor Rajmundot Firenzébe, őt meg Nápolyba hívták, és a világ akkori legjobb csapatának hívására nem mondhatott nemet, így a Posillipóhoz szerződött, ahol antré gyanánt Bajnokok Ligája-sikerrel tette még emlékezetesebbé a váltást. 
Egy év után visszahívta Magyarországra az Újpest, és a jogi egyetemet is elkezdhette. az olimpia előtt egy nagyon jó csapatba került, többek között Biros Péter és Molnár Tamás is a lila-fehéreknél játszott akkor. Viszont a Belügyminisztérium akkor szállt ki a sportból, az Újpestből, összeomlott a szakosztály.
"3000-4000 forintos gondokkal küszködtek a játékosok, nem tudtak elmenni a boltba néhányan." - mesélte Kiss Gergő. (A nekünk adott nagyinterjújában az UTE akkori csapatkapitánya, Szabó Zoltán is mesélt erről az időszakról.) Dacból, dühből inkább kiment Olaszországba két évre, egy év Canottieri Napoli, egy év Bologna következett, ezek középcsapatok voltak.
Szerinte az őket megelőző válogatottnál nem működött megfelelően a csapatszellem, ezért nem értek el kiemelkedő eredményeket. Az ő válogatottjuk egységként viszont a világ legjobbja volt, ezt mindenki aláírja, az ellenfeleik is. Beleborzong az ember, amikor például arról mesél, hogy Athénban az emberelőnyös szituációkban olyan felállásban is szerepelt a magyar válogatott lövősora, hogy Biros, Kásás, Benedek, Kiss. Sikereik kulcsa az is volt, hogy a nehéz pillanatokban helyén volt az eszük. Meg szívük, tesszük hozzá mi. 
Kiss Gergely: "Benedek Tibor mindannyiunk példaképe volt egyszerre" | Eurosport
A háromszoros olimpiai bajnok, vb- és kétszeres Eb-aranyérmes Kiss Gergely decemberben a Juhász Anna Irodalmi Szalon, januárban pedig D. Tóth Kriszta vendége volt az Elviszlek magammal című műsorban. A két beszélgetés lényeges pontjait foglaltuk össze cikkünkben. Még 2014-ben jelent meg Életem a játék címmel Kiss Gergő önéletrajzi kötete, amelynek bővített kiadása 2020 végén került a boltokba.
Edzés szintjén még ott van az életében a vízilabda - na, meg a szintén pólózó lányai miatt), ha Szivós Márton, a Honvéd férficsapatának vezetőedzője kéri, akkor segít a felnőtt csapat felkészítésében.
Az interjú végén Gergő elmesélte, hogy most már inkább egy Liverpool-Manchester United rangadót választana az Anfielden, mert már részt vehetett öt Red Hot Chili Peppers-koncerten is, Liverpoolban és az Anfielden viszont még nem járt, pedig ez a kedvenc focicsapata (a Stamford Bridge-en már volt Chelsea-Liverpool meccsen). A '80-as évek végén, amikor elkezdett sok futballt nézni, a Milan, a Liverpool és a holland válogatott lettek a kiemelt csapatai. 
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27