A tavalyi barcelonai világbajnokság óta tudjuk, hogy az amerikai Katie Ledecky a legjobb női gyorsúszó a világon, amelyet most már a világcsúcs listák is megmutatnak. Az amerikai olimpiai bajnok az 1500 és a 800 méter után ugyanis szombaton a 400 méteres gyorsúszás rekordját is megkaparintotta. A kaliforniai Irvine-ben zajló amerikai bajnokságon a 17 esztendős Ledecky 3:38,86-os időt úszott, amivel átadta az olasz Federica Pellegrini még 2009-ben elért világcsúcsát. A cápadresszes időszakból származó Pellegrini csúcson az amerikai tinédzser most 29 századmásodpercet tudott faragni.
"Amikor láttam az időeredményt a kijelzőn, az igazi adrenalin-bomba volt. A világcsúcsokat sohasem lehet megszokni, mindig izgatott leszek, ha ilyen időket tudok úszni. Az első száz méteren egy kicsit visszafogtam magam, így maradt erőm a hajrára is."
- nyilatkozta Ledecky, aki eddigi három versenyből hármat nyert meg Irvine-ben.
Az amerikai úszó a londoni olimpián tűnt fel, ahol megnyerte a 800 méteres gyorsúszást, azóta pedig Kapás Boglárka miatt különösen figyelünk rá. Ledecky lett az amerikai Janet Evans sikerkorszaka (1988-2006) után az első olyan női gyorsúszó, aki a 400, 800 és 1500 méteres távon is világrekorder tud lenni egyszerre.
Úszás
Nagyot küzdött, és negyedik helyen zárt Olasz Anna
10 ÓRÁJA
"Mindig is foglalkoztatott a világcsúcs gondolata, de igyekeztem arra figyelni, hogy ne ez határozza meg túlságosan a felkészülésemet. Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy most Janet Evanshoz hasonlítanak" - tett hozzá Ledecky, aki már a 400 gyors előfutamában is négy perc alatt (3:59,89) úszott.
Olympic Games
Olasz Anna fantasztikus negyedik helyet szerzett nyíltvízi úszásban
10 ÓRÁJA
Olympic Games
Háborút indítottak az amerikai úszók az oroszok ellen az olimpia után
TEGNAP 18:17