Märcz Tamás kedden kora délután kihirdette a magyar férfi vízilabda-válogatott új, 21 fős keretét, amellyel februárban egy hetet készül majd együtt. A csapat a szerbekkel is fog közösen edzeni, és a két gárda hivatalos mérkőzésével avatják majd fel február 20-án az évtizedek óta várt és végre felépült új szegedi uszodát.


Nem várt sokat a februári válogatott keret megnevezésével a szövetségi kapitány, már a hónap második napján kihirdette ezúttal 21 fős névsorát. Märcz Tamás nem várta meg a bajnokság hétközi, 19. fordulóját, ami után kéthetes szünet következik az OB I-ben a rotterdami olimpiai selejtező miatt. A tavaly januárban Európa-bajnoki címet szerző magyar csapat az Eb-aranyával már kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, így ha a mieink játékosait nem is, de több, a hazai élvonalban szereplő - horvát, görög és montenegrói - légióst érint majd a február 14-21. között Hollandiában rendezendő torna.
Märcz Tamás célkeresztjében továbbra is Tokió áll, de már a párizsi olimpiára is gondol | Eurosport
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya Európa-bajnoki aranyéremmel kezdte 2020-at, és ötnapos válogatott összetartással zárta. Märcz Tamással egy őszi, téli értékelést tartottunk, középpontban a decemberi keretedzések tapasztalataival, az azokra meghívott négy újonc jellemzésével, a magyar bajnokság történéseinek összefoglalásával, ezeken kívül a januári debreceni Világliga-torna előtti várakozásairól is beszélgettünk vele interjúnkban.
Úszás
Visszavonul a hollandok háromszoros olimpiai bajnok úszója
TEGNAP 12:07
Amely időszakot így ki tud használni a magyar válogatott, és egy héten át együtt készülhet majd. A kapitány friss keretéből ezúttal három nagyágyú hiányzik, nem részletezett okokból nem szerepel a meghívottak között az egyaránt világklasszis Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes és Vámos Márton sem. Újonc abban az értelemben Baksa Benedek, Burián Gergely, Konarik Ákos és Sánta Dániel is, hogy még egyikük sem szerepelt a magyar válogatottban mérkőzésen, de mind a négyen részt vettek már keretedzéseken, az Eger átlövője, az OSC balkezese, a Szolnok remek szezont futó átlövője és a Szeged centere decemberben is ott volt a Komjádi uszodában.
Négy kapus kapott meghívót, az Eb-győztes Nagy Viktor, Vogel Soma duó mellett Lévai Márton és a Franciaországban légióskodó Kardos Gergely. A decemberi kerethez képest különbség, hogy nem szerepel benne Bisztritsányi Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Német Toni és Várnai Kristóf neve sem.
Märcz Tamásnak a Világliga alapján nehezebb dolga lesz az olimpiai csapat kijelölésekor, de ennél nagyobb baja sose legyen | Eurosport
A magyar férfi vízilabda-válogatott egy győzelemmel és két vereséggel a hatodik helyen zárta a Világliga debreceni selejtezőtornáját. Ez tény, bár sokadlagos fontossággal bír, a lényeg, hogy az olasz, a horvát és a szerb csapat ellen, prémium riválisokkal szemben tesztelhette négy világklasszisa nélkül szereplő, soha nem látott összeállításban játszó csapatát Märcz Tamás szövetségi kapitány.
"Az előzetes tervekhez képest némileg változott a program, de a lényeg, hogy egy hetet együtt lehetünk. Egészségügyi okok és klubérdekek miatt módosult az időpont, végül február 14-én, Budapesten kezdünk, majd másnap Szegedre utazunk, ahol 20-ig készülünk. A 21 játékos végig együtt marad, így edzünk. Ami nem változott: február 17-től négy napon keresztül, hat edzés erejéig a szerb válogatottal készülünk, amit majd 20-án egy televízió által is közvetített hivatalos mérkőzés zár az új szegedi uszodában." 
 - nyilatkozta 
Märcz Tamás
 a 
-n.
A kulcsjátékosok közül a Nagy, Vogel kettős mellett ott van az általunk 2020 legjobb pólósának választott, multifunkcionális Angyal Dániel, a januári Világliga-tornát kihagyó klasszis center, Hárai Balázs, az általunk nemrég meginterjúvolt Manhercz Krisztián, aki remek formát mutatott Debrecenben, és a térdsérülése után az erejét és a meccsszámát, régi formáját szépen lassan visszanyerő, magát építgető Zalánki Gergő is, akit pedig az egy évvel ezelőtti kontinenstorna MVP-jének neveztünk.
Az OSC Eb-győztes házi gólkirálya szerint minden adott, hogy komoly eredményeket érjen el Varga Dániel csapata | Eurosport
A 23 éves, Európa-bajnok vízilabdázó, Manhercz Krisztián idén is az OSC egyik vezére, házi gólkirálya. A nyáron alaposan átalakult újbudai csapatról, új vezetőedzőjéről, Varga Dánielről, a Manherczet is érintő koronavírusról és a válogatott januári Világliga-tornájáról beszélgettünk vele. Milyen várakozással tekintettél az új szezon elé a légiósok nélküli OSC-vel?
A magyar férfi vízilabda-válogatott februári keretekapusok: Kardos Gergely (Douai, francia), Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) 
mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Baksa Benedek (Eger), Bátori Bence (Vasas), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Hárai Balázs (OSC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztán (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szeged), Sedlmayer Tamás (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Zalánki Gergő (FTC)
Úszás
Idén sem lesz vizes vb, legalábbis Fukuokában ezerszázalék, hogy nem
24/01/2022 14:52
Úszás
Komoly változás jöhet az úszósportban, az idei vb-t is törölhetik
21/01/2022 18:19