A vártnál jóval simábban alakult a Vasas és a Honvéd férfi vízilabdacsapatának rangadója az OB I 21. fordulójában, Vad Lajos csapata 12-8-ra nyert Szivós Márton együttese ellen. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából.


"Ősszel két meccsünk volt, amelyeket elrontottunk, az UVSE és a Honvéd elleni, az utóbbi elleni visszavágó is nagyon nehéz találkozó lesz." – nyilatkozta nekünk február elején Bátori Bence, a Vasas világbajnok pólósa. Nos, az angyalföldiek alaposan belehúztak, előbb az UVSE-nek, szerdán pedig a Honvédnak is visszavágtak az őszi vereségért. Szivós Márton gárdája 7-6-ra nyert november végén korábbi mestere, Vad Lajos együttese ellen.
Hasonlóan szoros mérkőzést várhattunk előzetesen a visszavágótól is, ehhez képest a harmadik negyedben 7-2-es Vasas-előnyt is feljegyezhettünk. Maga a parti egy kis késéssel kezdődött, mert az UVSE-vel vívott találkozóhoz hasonlóan az eredményjelzőn Hosnyánszky Norbertet ismét átkeresztelték, Balázsként szerepelt, amit a meccs ellenőre, Godova Gábor is észrevett, és kijavíttatta a hibát. Ebből lett az, hogy a Nórber nevet kapta az új keresztségben az olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes klasszis. A mérkőzés után jeleztük is a lelátón helyet foglaló Märcz Tamásnak, hogy jól mozgott az ismeretlen tehetség, kipróbálhatná a válogatottban is.
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
Támadásban ezúttal gyengélkedett a Honvéd, sokszor választottak rossz megoldást a vendégek lövői, vagy éppen Branislav Mitrović védte ki a próbálkozásaikat. A hazaiak egyértelműen jobban játszottak ezúttal, három triplázó is akadt közöttük Bátori Bence, Drasko Brguljan és Sava Ranđelović révén. A zárt kapus meccs lelátóján közben Faragó Tamás szórakoztatta a nagy(kis)érdeműt, a legendás Gábor Antal doktor, Tóni bácsi vörös fejjel röhögött minden idők egyik legnagyobb pólósának poénjain. Velük ellentétben Szivós Marciéknak nem sok okuk volt az örömre, néhány szép megoldásukon (Decker Ádám, Hosnyánszky, Kevi Bendegúz) kívül inkább a bosszúság uralkodott náluk. 
E.ON férfi vízilabda-bajnokság, 21. forduló
A-Híd-VasasPlaket – Budapesti Honvéd 12-8 (2-0, 3-2, 4-3, 3-3)
Gólszerzők: Bátori 3, Brguljan 3, Ranđelović 3, Szatmári 2, Vadovics 1, ill. Decker Á. 2, Illés 2, Hosnyánszky 2, Kevi 2
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27