A szám junior világcsúcstartója, tavalyi rövidpályás világbajnoka április 20-a óta tréningezik Ausztráliában, és ott érte a hír, hogy a koronavírus-járvány miatt szeptemberben nem rendezik meg az Ázsia Játékokat, ezért egyértelműen a magyar fővárosban sorra kerülő vb lesz számára az idény csúcseseménye.
Hwang - aki május 21-én lesz 19 éves - kiemelte, nagyszerű lenne, ha dobogóra állhatna legerősebb számában, 200 méter gyorson, 100 gyorson pedig, amelyben Ázsia-csúcstartó, döntőbe szeretne jutni. A tavalyi tokiói olimpián a hosszabb távon világrekordon belüli idővel tempózott, ám a végén elfáradt és hetedikként csapott a célba.
"A dobogóhoz 1:44-es vagy 1:45 eleje idő kell szerintem. Az olimpián és a rövidpályás vb-n tapasztalatot szereztem, és ha ezekre tudok építeni, akkor 200-on jó eredményre leszek képes a vb-n" - mondta Hwang. Hozzátette, Pope, akinek tanítványai 11 világcsúcsot úsztak már, sokat segít neki a koncentráció fejlesztésében, a lábtempóban, az elrugaszkodásokban és a fordulókban is.
World Championships
Milák kijelölte a felségterületét, a szemünk előtt zajlik a generációváltás a kapitány szerint
6 ÓRÁJA
A magyarországi vizes vb-n az úszást a budapesti Duna Arénában rendezik június 18. és 25. között.
Forrás: MTI
World Championships
Szenzációs világbajnoki ezüstérmet szereztek Rasovszkyék a nyíltvízi csapatversenyben
10 ÓRÁJA
World Championships
Hosszú Katinka elárulta, visszavonul-e, őrült kizárásos sztori a vb-döntőben
TEGNAP 19:17