Újabb sikereknek ágyaztak meg délelőtt úszóink: az Eb ötödik napján, az előfutamokból Hosszú Katinka (200m gyors), Bernek Péter (200m hát) és Cseh László (100m pillangó) is első helyen jutott tovább, Kapás Boglárka (1500m gyors) harmadikként, de szintén folytathatja délután Balogh Gábor (200m hát) és Pulai Bence is (100m pillangó). Kellenek is az újabb kiváló eredmények, hiszen az úszóéremtáblázaton jelenleg második a magyar válogatott!
Hosszú Katinka ott folytatta, ahol előző nap abbahagyta. A gyorsváltó befejező embereként csupán 8 századdal úszott gyengébb részidőt, mint a szám koronázatlan királynője, Federica Pellegrini az olasz kvartettben – ez már jelzett valamit (azon túl, hogy nem kis hátrányból hozta be bronzérmes helyre a magyar csapatot). Nos, a délelőtti 200 gyors előfutamait bitang jó idővel nyerte (1:57.05), másfél másodpercet verve a mezőnyre. Később, csak az íze végett úgymond, 28.81-gyel, tizedikként kvalifikálta magát 50 háton is az elődöntőbe.
„Este negyed tizenegykor jöttem el az uszodából a doppingvizsgálat miatt, fél tizenkettőkor kerültem ágyba – de tudtam, ma is nyomni kell, függetlenül attól, hogy már fáradtabb vagyok, mint az Eb elején. De nem lehet a megérzésekre hagyatkozni, muszáj mindent beleadni ezután is”
– összegzett Katka.
Olympic Games
Tokió 2020 - Úszás - Női 100m gyors döntő
3 ÓRÁJA
Bernek Péter is kitett magáért: fő számában, 200 háton szintén a legjobb idővel jutott tovább (1:58.45), igaz, fő vetélytársa, a lengyel Radoslaw Kawecki egyelőre még a középmezőnyben „ólálkodik”, kettejük nagy párharca természetesen a szombati fináléban esedékes. Balogh Gábor is jogosult még minimum egy körre, 2:00.97-tel, 14-ikként elődöntős. „Nem akartam, hogy megelőzzenek, ezért hajtottam – nehogy már én növeljem az ő önbizalmukat!” – mondta sokat mondó magabiztossággal Bernek Peti.
Cseh Lászlón abszolút látszott a 200 vegyes aranya utáni felszabadultság, már reggel 52.14-et repült, amivel magasan a legjobb volt a mezőnyben, kőbányás klubtársa, Pulai Bence 52.78-cal a 12., azaz szintén továbbjutó. Laci azért morgott egy sort, mondván, „Nem olyan gyors a medence, mint amihez hozzászoktunk, én szeretnék még jobban is menni – délután is szeretnék ott lenni elöl.” Gyurta Dániel azért elindult 50 mellen, de csak azért, hogy ritmusban maradjon a vasárnapi vegyesváltóig – 28.15-ös ideje a 17. helyhez volt elég, így nem folytathatja este.
A délelőtt záróakkordjaként Kapás Boglárka a 3. legjobb idővel egyenesen a fináléba kvalifikálta magát 1500 gyorson. „A tegnapi nap azért eléggé kifárasztott, ezt most még éreztem magamon, most van több mint huszonnégy órám, hogy kipihenjem magam a döntőre, ahol megint szeretnék érmet nyerni” – mondta a szokásos tündéri mosoly kíséretében Bogi. Kellenek is az érmek, hiszen a magyar csapat jelenleg második (!) a britek mögött az éremtáblázaton (mi 4-1-2-vel állunk, ők 4-4-7-nél tartanak), és összetettben is kiváló az összkép, hiszen a nyíltvízi és a műugró érmekkel 10 medáliánk van (4-3-3), amivel egyelőre 4. a magyar küldöttség!
Forrás: MÚSZ
Olympic Games
Tokió 2020 - Úszás - Férfi 800m gyors döntő
3 ÓRÁJA
Olympic Games
"Bárki bármit mond, ez szép eredmény" - hetedik helyen végzett a 4x200 méteres magyar női gyorsváltó
3 ÓRÁJA