A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 15-7-re legyőzte az Universiade-csapatot a Tüskeuszodában.AdChoicesADVERTISING


Szerdától szombatig a Tüskeuszodában hivatalos mérkőzéseket vívnak a mieink három, a világ élvonalába tartozó rivális, Hollandia, Görögország, Spanyolország valamint a magyar Universiade-válogatott ellen. Az első játéknapon Bíró Attila csapata sok gólt és kiállítást hozó meccsen 17-14-re győzte le azt a holland együttest, amelyet a tavalyi budapesti Európa-bajnokság parádés bronzmeccsén, majd Szentesen Világliga-selejtezőn, és idén januárban a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is felülmúlt.
Maasdamer sajtot csináltak a bírók a magyar pólós lányok védelméből, akik így is legyőzték a hollandokat | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott egy gólokban és kiállításokban gazdag felkészülési mérkőzésen 17-14-re legyőzte Hollandiát szerdán Budapesten. Helyszíni tudósításunk a Tüskeuszodából. Szerdától szombatig a Tüskeuszodában hivatalos mérkőzéseket vívnak a mieink három, a világ élvonalába tartozó rivális, Hollandia, Görögország, Spanyolország valamint a magyar Universiade-válogatott ellen.
Úszás
Visszavonul a hollandok háromszoros olimpiai bajnok úszója
TEGNAP 12:07
Csütörtökön az Universiade-válogatott várt a felnőtt nemzeti gárdára, és a vártnál komolyabban indult az edzőmeccsnek jósolt parti. Az ezúttal Kasó Orsolyát, Keszthelyi Ritát, Parkes Rebeccát és Horváth Brigittát nélkülöző Bíró-csapat - Horváth éppen az ellenfélnél szerepelt -  kissé lassan reagált arra, hogy a fiatalok keményen mentek bele a találkozóba és 4-2-re megnyerték az első negyedet. 
A második nyolc percben magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak Szilágyi Dorottyáék és 5-0-s sorozatukkal 7-4-re megléptek. Gyöngyössy Anikót nehezen tudták tartani a bekkek, emberelőnyöket és büntetőt is kiharcolt a BVSC centere. A harmadik felvonásban már a Gangl Edinát váltó Magyari Alda állt a kapuban, kiegyenlítettebben alakult a negyed, de a 3-3-as játékrész után megint toltak egy 5-0-t Illés Annáék és végül 15-7-re diadalmaskodtak.
Pénteken Görögország lesz Bíró Attila válogatottjának ellenfele. 
A meccs után az az Antal Dóra nyilatkozott Csurka Gergőnek, aki már a hollandok ellen is a válogatott egyik legjobbja volt, és akit nagyon jó újra látni a nemzeti együttesben azután, hogy a tavalyi Eb-n és az idei olimpiai selejtezőn sem fért be a 13-as keretbe.
Női vízilabda felkészülési mérkőzés
Magyarország-Magyar Universiade-válogatott 15-7 (2-4, 5-0, 3-3, 5-0) Gólszerzők: Szilágyi 3, Antal 3, Vályi 2, Illés 2, Gurisatti 1, Máté 1, Leimeter 1, Rybanska 1, Garda 1, ill. Horváth B. 2, Miklós 1, Hertzka 1, Farkas T. 1, Kuna 1, Faragó K. 1
Úszás
Idén sem lesz vizes vb, legalábbis Fukuokában ezerszázalék, hogy nem
24/01/2022 14:52
Úszás
Komoly változás jöhet az úszósportban, az idei vb-t is törölhetik
21/01/2022 18:19