A férfi vízilabda legrangosabb hazai utánpótlástornája, a Komjádi-kupa szombati elődöntőiben a Ferencváros a Honvédnak, az UVSE pedig a címvédő Vasasnak nem adott sok esélyt, így az ifjúsági bajnokság két listavezetője játssza majd a sorozat vasárnapi döntőjét. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából az FTC pólósa, Fekete Gergő, és az UVSE kapusa, Prágay Botond nyilatkozatával.


Milyen szép is volt, amikor néhány éve a Fradi, meg a Miskolc is komoly hangulatot teremtő szurkolótáborral megtámogatva játszott négyes döntőt a Komjádi-kupában, most meg a hivatalos személyeken kívül szinte senki nem lehetett ott a lelátókon. Ahol Varga Zsolt, a Bajnokok Ligájában címvédő Ferencváros mestere azt láthatta, hogy több OB I-es játékosa hathatós segítségével a zöld-fehérek a Honvéd 1-0-s vezetése után produkáltak egy 6-0-s sorozatot, és már a második negyedre eldöntötték az első elődöntőt. A folytatásban már csak az eredmény megtartására koncentrált Nyéki Balázs együttese, amely remek védekezéssel rukkolt elő, elöl pedig Fekete Gergő agilis játékának is köszönhetően szép gólokat lőttek és 7-4-es sikerükkel kvalifikálták magukat a vasárnapi fináléba.
A duplázó Fekete Gergőt kértük értékelésre a meccs után:
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
"Nem tudom, kívülről hogy tűnt, de belülről ez egy nagy csata volt. Fizikálisan az első két negyed brutális volt. Viszont sikerült átvennünk a vezetést, és azt végig megtartottuk. Olyan iramot kezdtek el ők is diktálni, amit nem bírtak. Mi viszont ezt tudtuk folytatni és ezért tudtunk elmenni a második negyedben. Az UVSE-vel és a Vasassal is szívesen játszanék a döntőben, mind a két csapatra készültünk. Abban az elődöntőben talán az Újpest az esélyesebb, de a Vasast sem szabad alábecsülni. Várom a finálét."
A másik elődöntőben megismétlődött a két évvel ezelőtti párosítás, akkor a Benedek Tibor által irányított és favoritnak tekinthető lila-sárgák nem tudták legyőzni a nagyot menetelő Vasast, amely aztán meg is nyerte a Komjádi-kupát, míg az UVSE harmadik lett. Mivel tavaly nem tudták befejezni a küzdelmeket ebben a kupában, az UVSE újabb esélyt kapott. Vincze Balázs legénysége 4-0-val kezdett szombaton a Vasas ellen, az első negyed végén 6-4 állt az eredményjelzőn. A második nyolc perc elején, 6-5-nél már annyi gól esett, mint az előző meccsen összesen. 11-6-ra innen újra el tudtak lépni Vigvári Vincéék, akiknél Kardos Alexander négy remekbe szabott gólt szerzett. A túloldalon a válogatott Vadovics Viktor vitte a hátán a Vasast, ő is négyszer volt eredményes, szokatlan módon mindannyiszor centerből. Az UVSE erejét mutatja, hogy kilenc különböző játékosuk lőtt gólt a partin. A vége 17-10 lett, így FTC-UVSE döntőt rendeznek vasárnap.
Vagyis az ifi bajnokság első és második helyezettje csap össze, és ismét ellenfélként találkozik egymással a két kiemelkedő tehetség, Vigvári Vendel és öccse, Vince. Ahogy a két edző, Nyéki Balázs és Vincze Balázs is, akik a BVSC-ben még csapattársak voltak 17 évvel ezelőtt. 
Az UVSE-ből a junior válogatott kapus, Prágay Botond nyilatkozott nekünk:
"Mindig kemények a Komjádi-kupa-elődöntők, nagy felkészülést igényelnek. Mint minden évben, most is ugyanolyan keményen állunk a meccsekhez, ugyanolyan fókusszal, mindig nyerni szeretnénk. A Vasas egy nagyon jó csapat, de felkészültünk a játékukból, kielemeztük a gólveszélyes játékosait. Elégedettek lehetünk, bár nyilván voltak hibák. Sok gól volt, de arra jobban oda kell figyelnünk, hogy centerből ne kapjunk ennyit, a támadásaink viszont jól működtek. Nincs megállás, még fontosabb lesz a vasárnap. Az UVSE és a Fradi jelenlegi korosztályától sokat várhatunk a jövőben. Kemény meccsre számítok, jó teljesítményt szeretnék nyújtani, pláne, hogy nyáron junior világbajnokság lesz, ami előtt éppen az FTC kapusával, Gyapjas Brendonnal vívunk párharcot kapusposzton. Állok elébe, mindent meg fogok tenni."
Férfi vízilabda Komjádi-kupa, elődöntők
FTC Telekom-Budapesti Honvéd 7-4 (2-1, 4-1, 1-0, 0-2)
Gólszerzők: Fekete G. 2, Szabó II B., Vigvári Vendel, Spitz, Varga, Nyíri, illetve Ekler B. 2, Gregor, Juhász
UVSE Hunguest Hotels - Vasas SC 17-10 (6-4, 5-2, 1-2, 5-2)
Gólszerzők: Kardos A. 4, Vigvári Vince 2, Belényesi 2, Molnár E. 2, Bencz 2, Tamás K. 2, Aranyi, Vámosi, Eppel, illetve Vadovics 4, Magyar B. 2, Bóbis B. 2, Sipos Botond, Pardi
A további program
vasárnap
a bronzéremért
14.00: Budapesti Honvéd-Vasas SC 
döntő
16.00: FTC Telekom-UVSE Hunguest Hotels 
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27