Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Úszó-Eb: Milák-arany, szép váltóezüst és egy adag bosszankodás – nyilatkozatok

Nagy Benjámin

Frissítve 14/08/2022 - 21:20 GMT+2

A római Európa-bajnokság vasárnap esti döntős programjában Milák Kristóf simán nyerte a 100 méter pillangó döntőjét és a 4x100-as gyorsváltóban Mészáros Dániellel, Németh Nándorral, valamint Szabó Szebasztiánnal együtt ezüstérmes lett, mégsem maradéktalanul elégedett – köszönhetően a 200 gyors magyar szempontból balszerencsés középdöntőjének. Kós Hubert és Pádár Nikolett is döntőzött.

Ezüstérmes a magyar 4x100-as gyorsváltó

Fotó: MTI

Hogy lehet valakinek egy Európa-bajnoki arany- és ezüstérem után hiányérzete?
Talán Milák Kristóf is feltette magának ezt a kérdést, hiszen a Foro Italicót hiába hagyta el a vasárnapi döntős program után két dobogós hellyel, mégis mélyponton volt és bosszankodott.
Történt ugyanis, hogy szokásosan magabiztos teljesítménnyel, 50,33-as idővel simán védte meg a címét 100 pillangón, majd a 3:12,43-mal végző 4x100-as gyorsváltót befejezőemberként ezüstéremre hozta be 47,24-es részidővel, 200 gyorson 25 századdal lemaradt a döntőről, 1:47,37-tel 10. lett.
A 200 gyors nem alakult jól, aztán olyan mélyponton voltam, hogy innen csak felfelé lehetett haladni. Összeráztak a többiek a váltó előtt, és végül nem voltam elkeseredve, mert azt gondoltam, a váltóba mindent beleadok. A 100 pillangó nem volt rossz, persze nem olyan, mint amilyet szerettem volna, de ha nincs mellettem valaki, aki vinni tud magával, mint például száz gyorson, akkor én sem tudom még magamból kihozni egyelőre a maximumot” – összegezte a napot a váltó után.
Németh Nándor is hasonlóan járt 200 gyorson, neki mindössze három század hiányzott a fináléhoz (1:47,15), a váltóban viszont első emberként 47,86-ot ment.
„Nem szoktam hazudni, hogy érmesek lehetünk, és össze is jött. Örülök ennek a második helynek, csak az olimpiai ezüstérmes előzött meg minket. Megharcoltunk érte, ráadásul új csapat kovácsolódott össze, büszke vagyok a srácokra. Megyünk tovább. A váltóban mutatott agresszivitásom kéne átvinni az egyéni számokra is.”
picture

A magyar 4x100-as gyorsváltó

Fotó: MTI

Szabó Szebasztián 48,42-es részidőt úszott.
„Tudtuk, hogy erősek lesznek az olaszok, szép ez az ezüstérem. Ez az úszás nem én vagyok, de a mostani formámban ez volt tőlem a maximum. Nagyon jó eredmények jöhetnek még a jövőben tőlünk, nekem ezúttal ajándék ez a dobogós helyezés.”
A 19 éves Mészáros Dániel nagyon szépen helytállt, a délelőtti előfutamban és a döntőben (48,91) is 49 másodpercen belül jött, és élete első nagy felnőttversenyén egyből dobogóra állhatott.
„Fantasztikus volt a hangulat, plusz energiát adott. Eszméletlenül boldog vagyok, ez életem első felnőtt világversenye, érthetően izgultam. Az elején elvitt a mellettem úszó olasz, erősen kezdtem, de 49-en belül úsztam, emiatt is elégedett lehetek. Megharcolok a csapattagságért a jövőben.”
picture

Kós Hubert

Fotó: MTI

A 200 gyors magyarjai mellett Kós Hubert is bosszankodott, hiszen a 100 pillangó döntőjében az 51,33-as egyéni csúcsa nem ért dobogót, 11 század hiányzott hozzá.
„Tipikus tőlem… ez már a második negyedik helyem ezen az Eb-n, nem tudok mit mondani. Elkezdtem, ahogy kellett, aztán a vége már nem ment úgy, eléggé elkapartam. Ennél sokkal jobb idő is bennem volt, de ezt a számot is meg kell tanulnom még.”
picture

Pádár Nikolett

Fotó: MTI

Pádár Nikolett a mezőny messze legfiatalabbjaként volt ott a 200 gyors döntőjében, és 1:58,87-tel nyolcadik lett.
„A dobogó volt a cél, de még rengeteg időm van. Boldog vagyok, hogy egyáltalán döntőbe tudtam jutni és ezekkel a lányokkal tudtam egy futamban úszni.”
Folytatás hétfőn.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés