2020 februárjában jelentette be a gyártó Szupermodern Stúdió, hogy 2020 karácsonyán életrajzi dokumentumfilmet mutat be a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról. A következő hónapban persze az élet (ejtsd: Covid) más forgatókönyvet írt, a filmet azonban idén májusban mégis bemutatták a mozikban.
A főszereplő úszónő és egyben executive producer életében számos archív felvételt látunk, a járvány kirobbanásától a tokiói olimpiáig tartó időszakban pedig vele és másokkal is számos interjú készül, amelyen keresztül szeretnék bemutatni a főszereplőt.
Hogy mit kapunk az előttünk álló 100 percben, ha beülünk a moziba, illetve hogy mit nem, amit pedig szeretnénk – erről beszélgettünk a Duplacsavar podcast negyedik adásában. Rengeteg helyszín, a pálya több régi és jelenlegi kísérője, azonban mégis fájóan hiányzik a férfi, aki Hosszú Katinkából Iron Lady-t faragott: igen, Shane Tusup.
World Championships
Hosszú Katinka elárulta, visszavonul-e, őrült kizárásos sztori a vb-döntőben
TEGNAP 19:17


De vajon milyen céllal készült ez a film? Vajon mit hagy meg az utókornak? Választ kapunk-e minden kérdésre, ami sokunkat foglalkoztat jelenleg a magyar úszósport körül? És leginkább: vajon így néz ki egy 560 millió Ft állami támogatásból készülő doku? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Nagy Benjamin, Sergő Z András és Szabó Bence.
World Championships
Hosszú megköszönte Miláknak, Kapás két hete még nem tudta, úszik-e a vb-n
21/06/2022 20:32
World Championships
Majdnem tökéletes kedd délelőttöt zártak a magyar úszók a vb-n
21/06/2022 09:20