Usain Bolt újabb három tizedet farag a száz méteres síkfutás világcsúcsából? Vagy a Bubkát is túlugró Renaud Lavillenie átlibben a 630 centi felett rúdugrásban? Valószerűtlennek tűnik és egyelőre nem is valósult meg, de ez a két felvetés talán elég annak érzékeltetéséhez, hogy milyen dimenziójú világrekordot úszott szombaton a svéd bajnokságon Sarah Sjöström. A Borasban zajló versenyen ugyanis a svédek világbajnoka az 50 méteres pillangóúszásban 64 századot (!) faragott a korábbi rekordon. Eredménye 2,5%-al jobb, mint a korábban úszott legjobb idő, sőt külön érdekesség, hogy ez még a férfiaknál is a FINA B-szintjének felelne meg...
Hosszú Katinka pénteken három, szombaton egy számban győzött a franciák nyílt úszóbajnokságán, Vichyben. A Vasas világ- és Európa-bajnoknője a pénteki nyitónapon 200 méter gyorson (1:56.40 p), 200 méter háton (2:10.65) és 2:11.06 perces új versenycsúccsal 200 méter vegyesen, míg a zárónapon 400 méter vegyesen (4:38.69) diadalmaskodott.
Az egy medencehosszon a 21 éves svéd 24,43 alatt ért végig, ami sokkal jobb, mint a honfitársnője, Therese Alshammar által tartott korábbi rekord (25,07). A csúcsdöntésnek külön érdekessége, hogy Alshammer ezt a rekordot még a 2009-es római világbajnokságon úszta, amikor a szűkre szabott, a testet áramvonalassá tevő cápamezek is engedélyezettek voltak.
Úszás
Peaty: A sportolók csak a sporton keresztül tudják hallatni a hangjukat
5 ÓRA
"Nem is álmodtam volna ilyen csúcsról. Ha egy századdal megjavítottam volna, már az is álomszerű lenne, de így... A táv közben most először úsztam úgy, hogy egyetlen levegőt sem vettem. Talán ez is segített" - nyilatkozta Sjöström, aki pénteken is remekelt, hiszen 50 gyorson 23,98-al először úszott textil mezben 24 másodperc alatti időt, ám ott Britta Steffen világcsúcsát (23,73) egyelőre még nem tudta megdönteni. A svéd úszónő emellett még a 100 méteres pillangóúszás idei legjobb idejét is megdöntötte a bajnokság során.
Úszás
Milák Kristóf: Most elsősorban magamat kell legyőznöm
10 ÓRA
Úszás
Minden idők egyik legrövidebb doppingeltiltását kapta az úszó
11 ÓRA