Pénteken sajtótájékoztatón jelentette be az Egri Vízilabda Klub a férfi és női OB I-es csapatánál történt változásokat. Mindkét együttesnél új vezetőedzőt mutattak be, és mindkét keret szinte teljesen kicserélődött. Az eddig a női csapatot vezetőedzőként irányító Biros Péter új szerepkörben fog dolgozni, szakmai igazgató lett.


Az új időszámítás elkezdődött címmel jelent meg tavaly augusztus 21-én az Egeri Vízilabda Klub honlapján a szezonnyitó sajtótájékoztatóról szóló beszámoló. Megújult az egyesület arculata, címere, és mindkét csapat válogatottakkal erősödött. Eltelt egy év, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonból talán az egriek jöttek ki a legrosszabbul a mezőnyből. Az elmúlt nyáron kívülről még minden jónak tűnt, aztán év közben egyre rémisztőbb hírek láttak napvilágot, csődközelbe került a klub, amelyet tarkítottak Szécsi Zoltán ellentmondásos nyilatkozatai, a klubot végül egy 300 millió forintos gyorssegély mentette meg, amelyet egy olyan videóban köszönt meg a klubelnök a kormánynak, amelynek megtekintése közben a szekunder szégyen-mutató alaposan kilenghet a jó érzésű emberekben. A napokban az Index is egy nagy cikkben foglalkozott az egri vízilabda helyzetével.
Tom és Jerry csatája macska-Eger harcban nyilvánul meg az egyik legnagyobb vidéki pólós fellegvárban | Eurosport
Videóüzenetben magyarázta el az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke, Szécsi Zoltán, hogy milyen problémákkal szembesült abban a másfél éves időszakban, amióta ő az egyesület első embere. A tisztánlátás érdekében hangzottak el az általa elmondottak, de nem járt kimondott sikerrel, a módszere és stílusa pedig finoman szólva is megkérdőjelezhető.
Olympic Games
Nem jutott döntőbe a 4x100 méteres vegyes vegyesváltó csütörtökön a tokiói olimpia úszóversenyén.
10 ÓRÁJA
Most megint nulláról indul minden. Aki tudott, ment, amerre látott, szétesett mindkét profi csapat játékoskerete. A férfi gárdában a pénteki bejelentések szerint mindössze négyen maradtak tavalyról: Baksa Benedek, Krémer Balázs, Nikola Murisic és Sántavy Máté. Közülük csak a montenegrói center számított alapembernek, Baksa nyilván több játéklehetőségben reménykedett, Krémer pedig a válogatott Kardos Gergely mögött második ember volt a kapusposzton. A 300 millió nem volt elég ahhoz, hogy megtartsa értékeit az Eger, Kardosra nem tartották igényt eddigi csapatában, itthon például már nem volt hely számára, így egy kisebb francia csapatba volt kénytelen szerződni. 
A csapatkapitány, világbajnok Decker Ádám és a válogatott szinten már mindent megnyerő, olimpiai bajnok, vb- és Eb-aranyérmes Hosnyánszky Norbert a Honvédhoz szerződött, a görög közönségkedvenc, Angelos Vlachopoulos Bresciába igazolt, távozott Strahinja Rasovic, Csacsovszky Erik (OSC), Gyárfás Tamás (BVSC), Sánta Dániel (Szeged), Magyar Márton (Miskolc), Kürti Dominik (Szeged), Lukács Dorián (Miskolc).
Szivós Márton az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert edzője is lesz a Honvédnál | Eurosport
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosnyánszky Norbert, valamint a világbajnok Decker Ádám is a Budapesti Honvéd SE férfi vízilabdacsapatában folytatja pályafutását, jelentették be a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. A vezetőedző Szivós Márton lesz, ahogy az már az év elején kiderült.
Mivel Dabrowski Norbert a BVSC szakmai igazgatója lett, új vezetőedzőre volt szükség, az utód az ő eddigi segédje, Petrovai Márton lett. 
Még június 10-én tett ki egy képgalériát a felkészülésről a klub, azokból derült ki a a jó egy hónappal későbbi hivatalos bejelentés előtt, hogy kik szerződtek a fentiek pótlására. Nos, visszatért két egri nevelésű pólós, Kovács Gábor és Lőrincz Bálint, akik Benedek Tibor szövetségi kapitányi időszakában a válogatottban is megfordultak. Rajtuk kívül Rádli Rajmund, Szalai Gábor, Telegdy András és a világbajnoki ezüstérmes Török Béla számít új embernek, a keret többi részét a saját utánpótlásából tölti fel az egyesület.  Krémer mellett a kapusedző, a 38 éves Jászberényi Gábor is vízbe száll, ő lesz a másik hálóőr, emellett Petrovai mellett másoedzőként, és mindkét OB I-es gárdánál kapusedzőként is tevékenykedik majd.
"Az építkezés jegyében fog eltelni az év, az egri értékekre kell épülnie a vízilabdának." - mondta a sajtótájékoztatón Szécsi Zoltán, aki azt is bejelentette, hogy Biros Péter szakmai igazgató lett, eddig ez a poszt nem létezett Egerben. Egyébként jó látni, hogy az a példa, amit Benedek Tibor az UVSE-ben ezzel a titulussal járó munkával letett az asztalra, az egyre inkább terjed az OB I-ben, a BVSC, a Honvéd (Merész András), a Kaposvár (Fodor Rajmund) és most az Eger is azóta hozta létre ezt a pozíciót. 
A női csapatnál is hasonlóan alakult a felállás, az eddigi másodedző, Szilágyi Péter (a válogatott Szilágyi Dorottya édesapja, Dorka is távozott Egerből, visszatért Dunaújvárosba) vette át Biros helyét a kispadon. Az ő elmondása szerint három profi játékos, az Európa-bajnok Czigány Dóra, Kiss Alexandra és Menczinger Kata mellett több mint tíz egyetemista alkotja majd a keretet. 
Fiatal keretekkel, egyben rutinos, válogatott játékosokkal feltöltve kezdi meg a héten a Magyar Kupával a 2020/21-es idényt a két egri csapat, amelyek új alapokra helyezték működésüket. Kíváncsian várjuk, hogy az építkezésnek milyen eredménye lesz a szezon végére. 
Olympic Games
Burián Katalin bejutott az elődöntőbe
10 ÓRÁJA
Olympic Games
Hosszú Katinka 20.-ként zárt 200 háton
11 ÓRÁJA