Az OSC kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a férfi vízilabda Euro-kupában. A magyar csapat az idegenben elért 22-6-os siker után 20-9-re nyert hazai környezetben a francia Pays D'Aix Natation ellen. Helyszíni tudósításunk a Nyéki Imre uszodából Csacsovszky Erik és Burián Gergő nyilatkozatával. 


Mivel az OSC hatalmas különbséggel győzött a párharc első, Franciaországban vívott felvonásán, könnyű visszavágóra számíthattunk, és végül így is lett. Az is bőven belefért, hogy az újbudaiak világ- és Európa-bajnok centere, Hárai Balázs a kispadon ülve nézze végig a szombat esti mérkőzést. Tóth Márton kezdett helyette, akit nehezen tudtak tartani a vendégek. A Pays körülbelül a második negyed elejéig tartotta magát, de a XI. kerületiek 2-2 után toltak egy 5-0-s sorozatot, és ez után után már a tisztes eredmény elérésére sem maradt esélyük. Fokozatosan, szép támadásokkal és remek gólokkal növelte előnyét Varga Dániel együttese.
A nagyszünetben Dévai Kristóf váltotta Lévai Mártont a hazaiak kapujában, és kollégájához hasonlóan ő is több nagyszerű védéssel tette hozzá a magáét a meccshez. Mindössze két mezőnyjátékos, Bundschuh Erik és Sziládi Kristóf nem volt eredményes a magyar csapatból, amelyben Erdélyi Balázs és Tóth triplázott, Burián, Csacsovszky és Salamon Ferenc pedig két-két gólt szerzett. 
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54

Manhercz-Krisztián-Pays-OSC-min.jpg

Fotó: Eurosport

Ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott
Manhercz Krisztián
, aki idegenben is hat gólt lőtt és ezúttal is hat találat fűződött a nevéhez. 12 gólja csak hárommal marad el attól, amennyit a Pays teljes gárdája lőtt összesen a két mérkőzésen. 
Az OSC tehát két sima győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, ahol a másik magyar csapat, a Szolnokon kívül a Radnicki Kragujevac, a Crvena zvezda, a Mladost Zagreb, a Dinamo Moszkva, a Vouliagmeni és a Sabadell várja a keddi sorsolást. 
A mérkőzés után először a remekül játszó Csacsovszky Eriket kértük értékelésre:
"
Varga Dani három héttel a meccs előtt bejelentette, hogy törölték a repülőjáratunkat, így kisbuszokkal indultunk Provence-be, ami 15 órás buszutat jelentett. Nálam ez all-timer rekord, soha ennyit még nem utaztam. Úgy gondolom, hogy ez a buszút kellett ahhoz, hogy kint mi így nyerjünk. Azt éreztük ott, hogy ha nem koncentrálunk, akkor bajban lehetünk, ezért maximális figyelemmel álltunk oda a meccshez. Nem reális, hogy kint 16 gólos különbséggel nyertünk, egy kicsit mi is meglepődtünk. De ez kellő nyugalmat adott mindenkinek a visszavágóhoz, nyilván nem volt kérdéses a továbbjutásunk. Itt, a második meccsen több olyan dolgot tudtunk gyakorolni, amelyeket később a bajnokságban elő tudunk venni, úgyhogy mindenképpen hasznosnak ítélem ezt a párharcot, illetve azt, hogy ilyen simán nyertünk. Gratulálok a csapatnak, megyünk tovább!"
A balkezes Burián Gergő is nyilatkozott nekünk:
"
Gratulálok a csapatnak a magabiztos továbbjutáshoz! Őszintén szólva nem ilyen két meccsre számítottunk, ez a francia csapat szoros meccset játszott a Marseille-jel, csak eggyel kapott ki tőlük, a Szolnoktól csak kettővel. Brusztosabb, keményebb mérkőzésre számítottunk, de kint Franciaországban nagyon jól játszottunk, már az első negyedben megtörtük őket, kedvtelenül játszottak, és talán ennek tudható be a nagyarányú győzelmünk. Nincs ennyi különbség a két csapat között, biztosan nagyon nehéz lehetett egy ilyen első meccs után ideutazni, most sem éreztem, hogy 100%-osan odatették volna magukat. Ezen a mérkőzésen néhány taktikai elemet gyakoroltunk több-kevesebb sikerrel."
Februárban Burián a válogatottban is bemutatkozhatott, így arra is kíváncsiak voltunk, mekkora lökést adott neki a debütálás:
"Nagyon örültem, hogy játszhattam a válogatottban, egy gyerekkori álmom válhatott valóra. Sok önbizalmat adott, magabiztosabbnak érzem magam azóta a vízben, és egy jó visszacsatolás is talán, hogy Varga Daninál jó munkát végzek, és stabil teljesítményt tudok nyújtani. Továbbra is az lesz a célom, hogy a bő keretekbe bekerüljek, és ott az edzéseken bizonyítsak Märcz Tominak. A lényeg, hogy az OSC-nél minél többet és stabilabban játsszak, ebben nagyon sokat segít Dani. Az is célom, hogy a következő olimpiai ciklusra szeretném megragadni az alkalmat, hogy bent ragadjak a válogatottban."
Férfi vízilabda Euro-kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
OSC Újbuda - Pays D'aix Natation (francia) 20-9 (4-2, 5-3, 6-2, 5-2)
Gólszerzők: Manhercz K. 6, Tóth M. 3, Erdélyi 3, Burián 2, Csacsovszky E. 2, Salamon 2, Várnai, Dala D., illetve Khasz 2, Popadic 2, Dino 2, Gluhaic, Djerkovic, Saux
Továbbjutott:az OSC 42-15-ös összesítéssel.
Szolnoki Dózsa-Primorac Kotor (montenegrói) 17-16 (3-4, 6-5, 5-3, 3-4)
Továbbjutott:a Szolnoki Dózsa 35-24-es összesítéssel.
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27