A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte az olimpiai kvalifikációt, Bíró Attila csapata a Triesztben zajló selejtezőtorna elődöntőjében 13-10-re nyert a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívta tokiói részvételét.


Az utóbbi évek világversenyein jól szokott menni az olaszok ellen. A 2018-as barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében felejthetetlen végjáték után nyertek 10-9-re a mieink, majd a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében is Gurisati Grétáék diadalmaskodtak, akkor 7-6 arányban.
A tavalyi budapesti Európa-bajnokságon nem találkozott a két nagy rivális, viszont a trieszti olimpiai selejtező legfontosabb, a tokiói részvételről döntő mérkőzésén, az elődöntőben egymással néztek farkasszemet, és csak egy maradhatott. Ez Bíró Attila csapata lett, mert taktikus, fegyelmezett játékával, végig vezetve 13-10-re felülmúlta a házigazdákat, és a másik ágon a görögöket kiejtő Hollandiával párban kiharcolta a kvalifikációt.
Úszás
Visszavonul a hollandok háromszoros olimpiai bajnok úszója
TEGNAP 12:07
Váratlan, de sokat nem számító vereséget szenvedett a görögöktől a magyar női pólócsapat | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön nem várt, 8-5-ös vereséget szenvedett a görög csapattól a Triesztben zajló olimpiai selejtező tornán, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe. Bíró Attila csapata az Izraellel és Kazahsztánnal vívott első két meccsén kinyitotta a gólcsapot, Keszthelyi Ritáék 50 (!) gólt lőttek összesen a két szerényebb képességű gárdának.
Kisebb meglepetésre Magyari Alda kezdett a kapuban, de ez a húzás abszolút bejött, eleinte kivédte a rivális szemét a Dunaújváros 20 éves, óriási jövő előtt álló kapusa. Keszthelyi Rita vezérletével elöl is alaposan odatették magukat a lányok és 3-0-s rajtjukkal alaposan elbizonytalanították az olaszokat. 5-1 is volt ide, amikor picit magunkra húztuk az ellent, de baj nem történt, továbbra is higgadtabbak voltak a mieink, mint az olaszok. Magyari ötméterest is védett, nagyszerűen működött a védekezés, helyükön voltak a blokkok, jó volt látni ezt a nagyon egyben lévő magyar csapatot.
9-7-es előnyünkkel fordultak a felek a záró felvonásra, ahol Keszthelyi folytatta remeklését. Az egész trieszti mezőny - és a világ – legzseniálisabb játékosa a harmadik nyolc percben emberrel együtt is betalált, és a hajrában sem találtak rá ellenszert, összesen hat (6!) gólig jutott az UVSE extraklasszisa. Rajta kívül remekelt Magyari, Szilágyi Dorka és Illés Anna is pazarul játszott, de mindenki hozzátette a magáét a sikerhez.
Magabiztos győzelemmel hangoltak női pólósaink az olimpiai részvételről döntő olaszok elleni meccsre | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott fölényesen, 20-7-re legyőzte a francia csapatot a Triesztben zajló olimpiai selejtezőtorna pénteki negyeddöntőjében, így bejutott a négy közé, ahol a tokiói kvótáért a házigazda olaszokkal mérkőzik meg szombaton. Váratlan és meglepő vereséget szenvedett csütörtökön a görögöktől a magyar válogatott, de mivel az csak a csoportelsőségről döntött, és semmi más tétje nem volt, bőven belefért.
A vége 13-10 lett ide, magabiztos játékkal győzte le az olaszokat a magyar válogatott és kijutott a tokiói olimpiára. Vasárnap Hollandia ellen még vár a mieinkre egy semmiről sem döntő finálé Triesztben.
Bravó, lányok! Jöhet az olimpia, amelynek éremesélyesként vághat neki Bíró Attila együttese. 
Női vízilabda olimpiai selejtező, Trieszt, elődöntőMagyarország-Olaszország 13-10 (3-1, 2-2, 4-4, 4-3)Gólszerzők: Keszthelyi 6, Szilágyi 2, Illés 2, Szücs 1, Parkes 1, Leimeter 1, ill. Marletta 4, Tabani 2, Bianconi 2, Palmieri 2
a másik elődöntőben: Hollandia-Görögország 7-4
a további programjanuár 24., vasárnapa 7. helyért
Szlovákia-Izrael, 14:00
az 5. helyért
Kazahsztán-Franciaország, 16:00
a 3. helyért
Görögország-Olaszország, 18:00
döntő
Hollandia-Magyarország, 20:00
Úszás
Idén sem lesz vizes vb, legalábbis Fukuokában ezerszázalék, hogy nem
24/01/2022 14:52
Úszás
Komoly változás jöhet az úszósportban, az idei vb-t is törölhetik
21/01/2022 18:19