A magyar férfi vízilabda-válogatott szoros mérkőzésen szenvedett 9-7-es vereséget a szerb csapattól a Világliga debreceni selejtezőtornájának helyosztóján, így a hatodik helyen végzett. Märcz Tamás csapata elérte a célját, játszott három jó meccset három, a világ élvonalába tartozó együttessel, így tovább épülhetett a gárda a tokiói olimpia előtt.


A magyar válogatott pénteken a negyedik negyedben veszítette el az olaszokkal játszott negyeddöntőjét 9-8 arányban, majd szombaton 13-11-re nyert a horvátok ellen. Vasárnap két perccel a vége előtt még 7-7 volt az állás a szerbekkel vívott partin, majd az addig semmit sem mutató Prlainovic és Filipovic eldöntötte a meccset az ő javukra. 
Két fáradt csapatot láthattunk a medencében, amelyek egy nem túl pörgős mérkőzést produkáltak, de ez nem csoda, ez volt mindkét fél harmadik találkozója három napon belül. Nagy Viktor került vissza a kapuba, és végig jó teljesítményt nyújtott, mutatja ezt a kilenc kapott gól is. Az első negyedben gyenge volt a mieink támadójátéka, sok rossz passzal. A szerbek a kapufákat forgácsolták szét lövéseikkel, Manhercz Krisztián büntetőjét pedig védte Branislav Mitrovic. A második felvonásban Hosnyánszky is kihagyta az ötméteresét, de a védekezés továbbra is stabilnak tűnt, az M-zóna jól működött. A horvátok elleni mérkőzéshez hasonlóan viszont nem ment a centermegjátszás, így más eszközökhöz kellett nyúlni a gólszerzés érdekében. 
Úszás
Hosszú Katinka és Milák Kristóf is begyűjtött egy aranyat, utóbbi megdöntötte Chad Le Clos csúcsát
TEGNAP 17:46

magyar-szerb-világliga-min.jpg

Fotó: Eurosport

Például a megint jól teljesítő Angyal Dánielhez, aki kétszer egymás után volt eredményes, miután centerbe mozogva vétette észre magát. Rajta kívül Jansik Szilárd is dicsérhető, aki a medence minden pontján feltűnt jó szokásához híven, agilis játékába egy távolról elért bombagól is belefért. Sok fel-le úszást láthattunk, hogy biztos ami biztos, tényleg alaposan elfáradjon mindkét csapat. Manhercz Krisztián az olaszok után a szerbeket is megkínálta egy pazar ejtésgóllal, ahogy Nagy Ádám is villant egy szép lövéssel. Két perc volt hátra, az eredményjelzőn 7-7 állt, amikor jött a két szerb klasszis, és eldöntötte a meccset, amely igazságos döntetlennek nézett ki sokáig. 
Összességében mindhárom mérkőzés remekül szolgálta a magyar válogatott olimpiai felkészülését, három prémiumcsapattal találkozhatott Märcz Tamás együttese, amelyben akadtak üde színfoltok, de az látszik, hogy - elsősorban támadásban és gólszerzésben - nagy mértékben fogja színesíteni a játékot az ezúttal hiányzó négy nagy spíler - Hárai Balázs, Varga Dénes, Vámos Márton és Zalánki Gergő - a továbbiakban.
Férfi vízilabda Világliga európai selejtezőaz 5. helyértMagyarország-Szerbia 7-9 (1-2, 2-2, 2-1, 2-4)
Debrecen, zárt kapuk mögött
vezette: Voevodin (orosz), Byelyevtsov (ukrán)
Magyarország: Vogel - Angyal 2, Manhercz 1, Hosnyánszky 1, Erdélyi, Kovács Gergő, Mezei. Csere: Sedlmayer 1, Német, Vigvári, Nagy Á. 1, Jansik Sz. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
a szerb gólszerzők: D. Pijetlovic 2, Drasovic 2, Filipovic 2, Dedovic, Prlainovic, V. Rasovic
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
22/05/2022 19:52
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
22/05/2022 12:43