A Ferencváros simán, 11-4-re legyőzte a grúz Dinamo Tbilisit a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborékrendszerű tornáján a Duna Arénában.


Kedden egy meglepetésgyőzelmet aratott az FTC, amikor Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma és Nicolas Constantin-Bicari nélkül játszva 11-10-re nyert a mezőny egyik legerősebb csapata, a Barceloneta ellen, megadva az alaphangot a négynapos tornára. A nem várt siker után egy jóval könnyebb parti várt Varga Zsolt együttesére szerdán a Dinamo Tbilisivel szemben, egy edzőmeccsnek megfelelt, ami lett belőle.
Az FTC több klasszisát nélkülözve aratott remek győzelmet a szuper Barceloneta ellen a BL-ben | Eurosport
A Ferencváros több klasszisát nélkülözve is 11-10-re nyert az eddig százszázalékos Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborék rendszerű tornájának keddi nyitónapján a Duna Arénában. Közel másfél hónapja nem edzett együtt a Ferencváros teljes kerete a betegségek és az olimpiai kvalifikáció miatt, így Varga Zsolt vezetőedző óvatosan latolgatta az esélyeket a négynapos Bajnokok Ligája-csoportkör előtt a Magyar Vízilabda-szövetség honlapjának nyilatkozva.
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
Vámos és Constantin-Bicari ezúttal már játszott, az egy nappal korábban szereplők közül Német Toni és Nyíri Balázs viszont nem került be a meccskeretbe. Ahogy Vogel Soma is vízbe ugrott és végigvédte a találkozót, 71,4%-kal taposott. Nem adott ki magából túl sokat a Fradi, csak annyit, amennyit a biztos sikerhez szükséges volt. 5-0-s zöld-fehér előnynél volt először eredményes a Dinamo, a korábban Egerben is légióskodó Boris Vapenski révén. 8-1-re is vezetett már a címvédő, a nagyszünetre el is dőlt minden lényegi kérdés. 
Nem tanúsított komoly ellenállást a grúz csapat, még a kettős emberelőnyüket is gyámoltalanul játszották meg. A másik oldalon Nikola Jakšić hagyott ki egy büntetőt, de különben nem történt semmi extra. Amit ki lehet emelni, hogy a Barceloneta ellen klasszisteljesítményt nyújtó Zalánki Gergő megőrizte jó lövőformáját, ezúttal egyetlen lövését váltotta gólra, vagyis még mindig 100%-osan céloz. Jansik Szilárd és a kanadai Bicari sem hibázott, mindketten dupláztak. Vámos is lőtt kettőt, de rajta látszott a hosszú kihagyás, még nem érte utol magát fizikailag. 
Megvan a kötelező győzelem, csütörtökön jöhet egy másik, amikor Varga Zsolt együttese a montenegrói Jadran Herceg Novival találkozik.

Dinamo-FTC-min.jpg

Fotó: Eurosport

Férfi Bajnokok Ligája, főtábla, B-csoport, 4-7. fordulóBudapest, Duna Aréna, 2021. március 2-5.
5. forduló
Dinamo Tbilisi (grúz)-FTC-Telekom Waterpolo 4-11 (0-5, 1-3, 2-1, 1-2)
Gólszerzők: Vapenski 2, Bitadze 1, Vasic 1, ill. Vámos 2, Vigvári Vendel 2, Jansik Sz. 2, Constantin-Bicari 2, Sedlmayer 1, Zalánki 1, Fountoulis 1
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27