A magyar női vízilabda-válogatott nyerte meg a Triesztben rendezett olimpiai selejtezőtornát, Bíró Attila szövetségi kapitány csapata a vasárnapi döntőben 13-11-re győzött a hollandok ellen.


Miután a magyar női vízilabda-válogatott szombaton parádés győzelmet aratott a házigazda olaszok elleni a trieszti torna elődöntőjében, a vasárnapi finálénak olyan nagy tétje már nem volt a szintén tokiói kvótát szerző Hollandiával szemben. De a presztízsen túl a jó élménnyel, nyert meccsel való távozás lehetősége volt adott a mieink számára. És ha már ott voltak, a döntőt is behúzták a lányok, így az élen zárták a hat nap alatt hat mérkőzést hozó sorozatot.
Az olaszok elpáholásával kijutott a tokiói olimpiára a magyar női vízilabda-válogatott | Eurosport
A magyar női vízilabda-válogatott megszerezte az olimpiai kvalifikációt, Bíró Attila csapata a Triesztben zajló selejtezőtorna elődöntőjében 13-10-re nyert a házigazda olaszok ellen, ezzel kivívta tokiói részvételét. Az utóbbi évek világversenyein jól szokott menni az olaszok ellen. A 2018-as barcelonai Európa-bajnokság negyeddöntőjében felejthetetlen végjáték után nyertek 10-9-re a mieink, majd a kvangdzsui világbajnokság negyeddöntőjében is Gurisati Grétáék diadalmaskodtak, akkor 7-6 arányban.
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
Az elődöntőben remeklő Magyari Alda kezdett megint a kapuban, aki 20 évesen főszerepet vállalt az olimpiai kvalifikáció megszerzésében. A Dunaújváros hálóőre ezúttal is hozta azt a 44%-os védési hatékonyságot, amit egy nappal korábban. A várt nyílt, támadó jellegű játékot hozta a parti a mezőny két leglátványosabb vízilabdára képes együttesétől. A magyar csapat ismét remekül védekezett, helyükön voltak a blokkok. És ami a lényeg, végig a mieink vezettek, Hollandia csak döntetlenre volt képes többször a mérkőzés folyamán, 6-10-nél már néggyel is vezettünk.
Öröm volt nézni Garda Krisztina átlövésgóljait, Rybanska Natasa duplázását, Illés Anna gólját, és hát persze a fenomenális hetet záró Keszthelyi Rita varázslatait. A tavalyi budapesti Európa-bajnokság számunkra legemlékezetesebb női találkozóján Bíró Attila csapata 5-8-ról fordítva, szédületes második félidei teljesítményével diadalmaskodott 10-8-ra a hollandokkal szemben. Most nem volt szükség ilyen bravúrra, mert végig kézben tartották a meccset az Eb-bronzérmes magyar lányok, 13-11-es sikerük pedig első helyet jelentett a trieszti olimpiai selejtezőn. 
A két legfontosabb trieszti partijukon két egyértelmű győzelmet arattak a mieink. Jól áll a lábán ez a magyar csapat, nehéz dolga lesz a szövetségi kapitánynak, mert egy játékost ki kell majd hagynia ebből a keretből, mivel Tokióba csak 12+1 pólós utazhat. 
Női vízilabda olimpiai selejtező, Trieszt, döntőHollandia-Magyarország 11-13 (3-4, 2-2, 3-5, 3-2)Gólszerzők: van der Kraats 5, Keuning 3, M. Megens 1, van der Sloot 1, Sleeking 1, ill. Garda 3, Keszthelyi 2, Leimeter 2, Rybanska 2, Gurisatti 1, Szücs 1, Parkes 1, Illés 1
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27