A háromszoros olimpiai bajnok edző, Shane Tusup irányítása alatt készül a tokiói olimpiára Holoda Péter. A világbajnoki bronzérmes úszó döntését maximálisan támogatja a sprinter klubja, a Debreceni Sportcentrum és a Magyar Úszó Szövetség is. A közös munka szeptember 14-én, hétfőn veszi kezdetét. 

Holoda Pétert saját bevallása szerint már évek óta foglalkoztatta a gondolat, hogy Shane Tusuppal készüljön, ám bármennyire is jó volt a kapcsolat az úszó és a szakember között, az együttműködésre eleddig nem volt lehetőségük. 
„Amikor a versenyeken összefutottunk és beszéltünk, Shane mindig nagyon támogató volt, értékes tanácsokat kaptam tőle. A közös munka nem jöhetett létre akkoriban, hol az amerikai egyetemi tanulmányaim miatt, hol pedig azért, mert Shane itthon nem vállalt több tanítványt. Az olimpia elhalasztása azonban újra felerősítette bennem azt a gondolatot, hogy fel kéne keresnem és ezúttal már körvonalazódott a közös munka lehetősége. Annak létrejöttében hatalmas segítséget nyújtott klubom, a Debreceni Sportcentrum és természetesen a szövetség is, hiszen zöld utat adtak nekem, hogy felkérjem Shane-t az edzői munkára.” – beszélt döntésének előzményeiről és annak körülményeiről a 24 esztendős úszó, aki a jövőben is a debreceni klub színeiben versenyez majd. 
European Championships
Wladár Sándor négy arannyal már elégedett lenne az hazai Eb-n
TEGNAP 12:35
A 2017-es budapesti világbajnokságon a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként szenzációnak számító bronzérmet nyerő Holoda szerint még éppen időben veszi kezdetét a közös munka, ebből a szempontból még jól is jött az olimpia halasztása. 
„Még pont egy évünk van arra, hogy az olimpiáig kihozzuk a legjobbat magunkból, illetve még a kvalifikáció lezárásáig is van egy viszonylag hosszabb idő, hogy elérjük amit szeretnénk, hogy sikerüljön a célként kitűzött időket megúszni.”
Bármely meglepő, de a válogatott úszóval való közös munka Shane Tusup számára is újdonságként szolgál majd, hiszen sprinterrel korábban még nem dolgozott a szakember.
„Péterrel régóta jóban vagyunk, korábban is sokat beszélgettünk az úszásról. Figyelemmel kísértem a pályafutását már akkor is, amikor idehaza úszott és kifejezetten jó ötletnek tartottam, hogy sprinterként az Egyesült Államokban egy nagyszerű programhoz csatlakozzon és egy igazán remek edző irányítása alatt fejlődjön. Világklasszis sprinternek tartom Pétert, akinek minden tehetsége megvan ahhoz, hogy nagy eredményeket érjen el. Úgy gondolom, hogy közösen valami igazán nagyot alkothatunk, olyat, amelyet sprintertől Magyarországon korábban még nem láthattunk.” – beszélt a közös munkáról a háromszoros olimpiai bajnok edző. 
A Tusup-Holoda együttműködés jövő héttől veszi kezdetét, a cél pedig természetesen nem is lehet más, mint az olimpiai kvalifikáció és a minél jobb olimpiai helyezés. 
Úszás
Bajnok lett, másnap doppinggal lebukott az olimpiára készülő úszó
29/04/2021 17:54
Úszás
Botrány a köbön: már a héten versenyezhet a doppingos úszósztár
26/04/2021 17:04