Bő egy hónapos szünet után folytatódott a férfi vízilabda-bajnokság, a 16. forduló rangadóján a címvédő Ferencváros egy sokáig szoros mérkőzésen 8-5-re nyert a Vasas otthonában. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Branislav Mitrovic és Mezei Tamás nyilatkozatával.


"Ha mégis jól játszanánk, az gyanús lenne" - említette Varga Dániel, az OSC vezetőedzője, csapata szegedi meccse előtti felvezető videójában. A visszatérés utáni első két fordulóban talán ennek szellemében nézhetjük a mérkőzéseket, hiszen a játék nélküli négy-öt hét után vissza kell rázódni a mindennapi kerékvágásba.
Ennek tudható be, hogy a Vasas-FTC derbi sem hozott kimagasló színvonalat, sok érdekességet viszont igen. Novemberben ahat játékosát és vezetőedzőjét koronavírusos megbetegedés miatt nélkülöző Vasast 18-8-ra győzte le a Fradi, most viszont teljes kerettel vették fel a harcot az angyalföldiek a címvédővel, és Vad Lajos irányíthatta övéit. A negyedik negyed elejéig sikeresen, mert 5-5-ig abszolút pariban volt a két fél. Sőt, 4-2-re még a piros-kékek vezettek, de inkább a védekezésben jeleskedtek itt is, ott is. Sok volt a hiba, pontatlanság támadásban, a kapufákat is szétforgácsolták a lövők. Ráadásul mindkét kapus, Branislav Mitrovic (56%) és Vogel Soma (62%) is remekül védett, bár például Mezei Tamás Bujka Barbara legszebb napjait idéző átlövését előbbi nem tudta hárítani.
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
21 ÓRÁJA
A záró felvonásban a szezon egyik legjobb zöld-fehér pólósa, az ezúttal is markáns centerjátékot nyújtó Nicolas Constantin-Bicari révén félcsavarral szerezte meg a vezetést a Ferencváros, és innen már nem is engedte ki a kezéből. A Vasas nem tudott gólt szerezni ebben a játékrészben, a vendégek még kettőt is - közben Ioannis Fountoulis büntetőjét hárította azért Mitrovic -, így a sokáig szoros meccset a végén eldöntötte a jóval hosszabb és minőségibb kispaddal rendelkező FTC. A hazaiak bizonyították, hogy a dobogóért bőven versenyben lehetnek a folytatásban, de ez a Fradi most még jóval erősebb náluk.

Randjelovic-Mezei-Vasas-FTC-min.jpg

Fotó: Eurosport

A meccs után az FTC-ből Mezei Tamást kértük értékelésre:
"Mindegy milyen felállásban játszunk, a végjátékban meg tudjuk nyerni ezeket a meccseket. Sok sérültünk volt, de jönnek vissza, építjük vissza a fontos láncszemeket a csapatba. Sok munka vár még ránk, de a január mindig ilyen. Fura ez a szezon alapvetően, így messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de a negyedik negyedben látszott, hogy a mi kispadunk sokkal hosszabb, addigra ütközött ki. A Vasas viszont nagyon jól játszott most."
A Vasasból Branislav Mitrovic nyilatkozott honlapunknak:
"A nyári Magyar Kupa után talán először lehettünk újra együtt, teljes kerettel. A srácok nagyon jól edzettek Martfűn, ez látszódott. Ezek a komoly tréningek nagyon kellenek, hogy jó meccseket játszhassunk. Ez hiányzott nekünk ősszel, mert a koronavírus-járvány miatt össze-vissza voltunk, most viszont, ha nem leszünk többé betegek, és együtt tudunk végig készülni, akkor arra alapozhatunk. Kicsit megfogtuk a Fradit, de azért látszott a különbség, a legvégén kijött. Ha megnézzük a két csapat keretét, azt egyáltalán nem lehet összehasonlítani. Most három és fél negyeden át sikerült egy jó meccset játszanunk, de a Fradi jobb csapat. Nagyon örülök, hogy eljutottunk arra a szintre, hogy ez a Vasas itthon mindenkire veszélyes tud lenni. Ha ezt a munkát tudjuk folytatni, akkor jó játékot várhatnak tőlünk a nézők és a Vasas szurkolói."
E.ON férfi vízilabda-bajnokság, 16. fordulóA-Híd-VasasPlaket - FTC-Telekom Waterpolo 5-8 (1-2, 3-1, 1-2, 0-3)
Gólszerzők: Bátori 2, Vadovics 1, Szatmári 1, Bedő 1, ill. Varga D. 3, Vigvári Vendel 2, Mezei 1, Jansik Sz. 1, Constantin-Bicari 1
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
TEGNAP 12:43
Úszás
Egy Tusup nélküli Katinka film csak a felszínt kapargatja – Duplacsavar podcast
20/05/2022 11:48