A Vasas 9-4-re legyőzte az UVSE-t a férfi vízilabda OB I 19. fordulójában, így visszavágott a szeptemberi, meglepetést okozó vereségért. Helyszíni tudósításunk a Komjádi uszodából Bátori Bence és Vigvári Vince nyilatkozatával. 


Az UVSE négyből négy meccset nyerve kezdte a bajnokságot ősszel, többek között a Vasast és a Honvédot is legyőzte meglepetésre Vincze Balázs együttese. Valahol a piros-kékek felett aratott 9-7-es szeptemberi sikerük és a szerdai, 9-4-es vereségük között lehet a realitás, mert Vad Lajos gárdája erősebb, de ha a lila-sárgák jobban sáfárkodnak a helyzeteikkel, ez a meccs is lehetett volna szorosabb. 
2-2-ig az is volt, de 4-3 után egy 5-0-s sorozatot repesztett a Drasko Brguljant nélkülöző Vasas, és erre nem tudott reagálni az UVSE. A harmadik negyedben gólt sem tudtak lőni a nagyot harcoló, de sok lövést, helyzetet elpuskázó Molnár Erikék. Hozzá kell tenni, hogy a hazaiak kapujában Branislav Mitrovic 71%-kal védett, a túloldalon a bajnokság legjobb teljesítményt nyújtó kapusának járó Steinmetz János-vándordíj egyik várományosa, Bisztritsányi Dávid sem maradt el tőle sokkal, ő 57%-os hatékonysággal taposott a kapuban. Bátori Bence, Szatmári Kristóf és Sélley-Rauscher Domonkos vezérletével ezúttal bedarálta az UVSE-t a jól védekező Vasas és magabiztos, 9-4-es győzelmet aratott. 
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54
A Vasas világbajnok pólósa nem adna 5-öst a csapatának az őszre, januártól már az igazi arcát mutatná a gárda | Eurosport
Fotó: Derencsényi István/MVLSZ A 2013-ban világbajnoki aranyérmet szerző Bátori Bence három szolnoki szezont követően a nyáron igazolt a Vasashoz, ahová gyorsan beilleszkedett, 42 OB I-es góljával az élvonal második legeredményesebb pólósa jelenleg, magasan csapata legeredményesebb játékosa. A naptári év utolsó bajnoki mérkőzése után beszélgettünk vele az őszi idényről.
A mérkőzés után a Vasasban triplázó Bátori Bencétől először azt kérdeztük, hogy milyen volt a meccs belülről.
"Erre a meccsre a múltkori után sokkal jobban készültünk, tudtuk, hogy ők is így tesznek. Azt sem zártam ki, hogy ha az első két negyedben sikerül kisebb különbséget kialakítanunk, akkor az is lehet, hogy a végére nem csak egy-két gólos győzelem lesz belőle. Nagyon örülök, hogy így lett, mert ezt az UVSE-t nagyon jó csapatnak tartom, nagyon komolyan darálnak. Úgy gondolom, hogy mi is nagyon jó tempót mentünk, és a végére mindkét csapat nagyon elfáradt. Mind a két kapus nagyon jól védett, Bisztró és Báne is. Tanultunk az első meccs hibáiból, most koncentráltabbak voltunk."
Most három hetes szünet következik az élvonalbeli bajnokságban. A Vasasnak vajon mennyire jön jól ez a pauza? Bátori szerint lesz dolguk bőven.
"Nagyon fontos volt nekünk, hogy a szünet előtt megnyerjük ezt a meccset, pláne, hogy a BVSC pontot szerzett a Szolnoktól, de még így is lőtávon belül maradtak. Ez az a szünet, amelyről már a szezon elején tudtuk, hogy lesz. Az egyik legfontosabb játékosunk, Drasko
(Brguljan – a szerk.)
most sem volt itt, de Séló
(Sélley-Rauscher Domonkos – a szerk.)
nagyon jól helyettesítette. Edzőtáborozni is fogunk az előttünk álló időszakban, a KSI ellen térünk vissza, és utána még több mint tíz napunk lesz a nagyon fontos, Honvéddal vívandó mérkőzésünkig. Ősszel két meccsünk volt, amelyeket elrontottunk, az UVSE és a Honvéd elleni, az utóbbi elleni visszavágó is nagyon nehéz találkozó lesz. Az addig hátralévő időt fel kell használnunk arra, hogy nehezebb súlyokkal edzhessünk és többet ússzunk, hogy megszerezzük azt a fizikális alapot, amely kitart májusig. Ha jól tudom, február vége után már nem nagyon lesz több leállás. Nem a póló legszebb része jön, de edzeni kell."
Amikor legutóbb hosszabban beszélgettünk, decemberben a Vasas pólósával, ugyanígy a Komjádiban, egy néhány napos válogatott felkészülés előtt voltunk, amelyen ő is részt vett. Februárban egy hetet készül majd együtt Märcz Tamás csapata, és a világbajnok játékos megint kapott meghívót. Milyen előjelekkel várja az összetartást?
"A decemberi egy nagyon rövid összetartásra sikeredett, a mostani pedig egy rapid hat nap lesz. Sokan leszünk, nagyon várom, hogy ott legyek. A válogatottban mindig teljesen más a hangulat, mások az edzések. Bizonyítani szeretném, hogy ott a helyem a keretben, és hogy akár beljebb is. Úgy készülök, hogy ott van."

Bátori-Bence-Vasas-min (1).jpg

Fotó: Eurosport

Az elmúlt hetekben extra gólmennyiséget produkáló Vigvári Vince - a Komjádi-kupában és az ifi bajnokságban is hat-hat gólt lőtt a KSI-nek, az OB I-ben pedig ötöt a Tatabányának - ezúttal egyszer volt eredményes. Az egész idényben extrát nyújtó Bisztritsányi Dávidot emelte ki a nekünk adott nyilatkozatában.
"Sajnos csak az első negyed alakult úgy, ahogy szerettük volna. Pedig az volt a célunk, hogy hasonló meccset játsszunk, mint szeptemberben. Nem tudom, hogy mi volt most a probléma, mert nincs bennem hiányérzet. Úgy mentünk bele a meccsbe, ahogy kellett, egy pillanatra nem voltunk megszeppenve a Vasastól. Sajnos így alakult, visszanézzük videón, és akkor okosabbak leszünk. A négy lőtt gól kevés elöl, a kilenc kapott nem sok, azzal még lehet meccset nyerni, de mégis csak a világ egyik legjobb kapusa állt szemben velünk. Hozzáteszem, hogy le a kalappal Bisztritsányi Dávid előtt is, mert ma ő is az ellenfél kapusához hasonlóan, nagyon jól védett. A szezon eleje óta minden meccsen megteszi, nem túlzok, ő az alapja mindennek. Azért tudunk bármilyen csapatot kevés gólon tartani, mert mindenki nagyon bízik benne, és olyan alapot ad a védekezésünknek, hogy ezerszer magabiztosabbak vagyunk. Nagyon sok plusz tud adni, hogy van egy ilyen játékos a csapatunkban."
Az UVSE két olyan csapattal játszik egymás után, előbb a Vasas, a szünet után pedig a Honvéd ellen, amely riválisokat az ősszel legyőzött. A fiatal csapat mindkét meccset nagyon várta.
"Az egész évben olyan hozzáállás jellemző a csapatra, úgy megyünk neki minden meccsnek, hogy pontot szeretnénk szerezni. Ez így lesz a szünet után is, nagyon várjuk február végét, mert a következő mérkőzésünk tévés meccs lesz a Honvéd ellen."

Vigvári-Vince-Vasas-UVSE-min.jpg

Fotó: Eurosport

Férfi vízilabda OB I, 19. forduló
A-Híd-VasasPlaket - UVSE-Hunguest Hotels 9-4 (1-2, 4-1, 1-0, 3-1)Gólszerzők: Bátori 3, Bedő 2, Szatmári 1, Vadovics 1, Simon 1, Randjelovic 1, ill. Bencz 1, Korényi 1, Hegedűs 1, Vigvári Vince 1
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27