A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 12-9-re kikapott a görögöktől a Tüskeuszodában.


Zsinórban a harmadik napon ugrott vízbe Bíró Attila csapata, Hollandia (17-14) és a magyar Universiade-csapat (15-7) után az a görög együttes volt a mieink ellenfele, amelytől a januári trieszti olimpiai selejtező csoportkörében váratlan, 8-5-ös vereséget szenvedett. A kellemetlen stílusban pólózó rivális játéka akkor és most sem ízlett a magyar lányoknak, ezúttal 12-9-re nyertek a vendégek. Akkor mondjuk sorra harcolták ki a helyzeteket Szilágyi Dorottyáék, de még az emberelőnyöket is alig tudták értékesíteni. 
A pénteki mérkőzés képe máshogy alakult. Most eleve nem játszott Keszthelyi Rita és Szücs Gabriella, két kulcsember, rajtuk kívül Magyari Alda és Horváth Brigitta nem kapott helyet a meccskeretben. Gangl Edina kezdett a kapuban, de sem neki, sem a helyére a nagyszünetben beálló Kasó Orsolyának nem ez volt élete partija. Ahogy nem ment az egész csapatnak, egy kiemelkedő teljesítmény sem akadt nálunk. 
Úszás
Szakállas világcsúcsot adott át a múltnak az olimpiai ezüstérmes orosz
24/11/2022 - 10:54

Gurisatti-Gréta-magyar-görög-min.jpg

Fotó: Eurosport

1-0-ra és 2-1-re még Leimeter Dóráék vezettek az első negyedben, de onnantól végig a görögöknél volt az előny. Az ő támadásaikban rengeteg volt a kontragyanú, a túlzott agresszivitás, ennek ellenére a magyar védekezést büntette rengeteg kiállítással a két játékvezető, és az ő centerüket jutalmazta, míg Rebecca Parkes és Gyöngyössy Anikó centerjátéka alig hozott fórokat. 
A második felvonást 6-3-ra, a harmadikat 3-1-re nyerték a görögök, de a nagyobb baj az volt, hogy támadásban eltűnt a kreativitás, nem mentek az akciók, kapufákig jutottak a mieink, sokáig meg jobb kéz lapost lőttek, amit mindig fogott Ioanna Stamatapoulou. 6-11-nél már öt is volt közte, egyszerűen nem akadt, aki átlendítette volna a mieinket a holtponton, nem akadt vezére a gárdának. A zseniális Keszthelyi nagyon hiányzott a csapatból, bár legalább kimaradt a durvaságokból.  
Kevés pozitívumot lehet említeni, inkább a gyúró,
Horváth Ákos
szerepét emelnénk ki. Labdaszedő híján ő gyűjtötte be a Mikasákat - az egyik játékvezető csak azért is a vízbe dobta a játékon kívüli játékszert, hogy harmadik napja láthatja, nincs labdaszedő a medencében -, amelyet az egyik oldalról a másikra hajított át, egy operatőr feje felett is, kilométeres passzokkal operálva. Profi.
"Úgy gondoltam, hogy tégláról téglára építkezünk, de most alulról csákánnyal kivertünk az alsó sorból egy-két téglát." - nyilatkozta a meccs után Bíró Attila szövetségi kapitány Csurka Gergőnek.
A ház felépítésében a mezőny legerősebb ellenfele segíthet, szombaton ugyanis az Európa-bajnok spanyolokkal zárja a hetet a magyar válogatott.
Női vízilabda felkészülési mérkőzés
Magyarország-Görögország 9-12  (2-1, 3-6, 1-3, 3-2)
Gólszerzők: Szilágyi 1, Gurisatti 1, Parkes 1, Illés 1, Máté 1, Leimeter 1, Gyöngyössy 1, Rybanska 1, Garda 1, ill. Eletftheriadou 4, Xenaki 3, E. Pelvritou 2, Tsoukala 1, Ninou 1, V. Plevritou 1
Úszás
Rasovszky országos csúccsal nyert 800 méteren
19/11/2022 - 18:11
Úszás
Negyedóra alatt két aranyat is nyert Jakabos
18/11/2022 - 20:27